דוד הירשפלד, ילד בנשמה, טעם את ליקר 43 ונזכר בימים בהם ערבב שוקולד, מרשמלו, סוכריות ג'לי, חמאת בוטנים ועוד כמה מתוקים לעיסה אחת לא ברורה. הוא לא לגמרי זוכר את הטעם, אבל עדיין סוחב את התוצאה...

פעם כשהייתי ילד ניסיתי להגיע לתענוג האולטימטיבי ולשלב את כל מה שטעים ואהוב לילד תחת קורת גג אחת: שוקולד ומרשמלו, ריבה, חמאת בוטנים, סוכריות קופצות, אלמנט של גומי וג׳לי ושל פודינג בטעם כל הטעמים ובמבה שיש לה הגדרה בפני עצמה.

מתוק זה מה שמנצח את החמוץ ורוקד עם המר (צילומים: יח"צ)
מתוק זה מה שמנצח את החמוץ ורוקד עם המר (צילומים: יח"צ)
מתוק זה מה שמנצח את החמוץ ורוקד עם המר (צילומים: יח"צ) התוצאה היתה מצב צבירה אמורפי. משהו בין מוצק לנוזל. צבע שבלימודי צילום הוגדר כאפור 18. טעם שהוגדר כניואנס כללי ובעיקר מר. ״הטעם שיש לבחילה״, זה מה שחברי פסקו. ואז הגיע ההתבגרות, עולם המסעדות קסם ושפים טבחים וברמנים החלו לפנק את החך שלי בטעמים מרתקים. השילוב המדהים של מתוק עם מתוק ניצח לראשונה אחרי שנים של סלידה ופחד עם פירמידת שוקולד מריר ממולאת מוס חמאת בוטנים שהכינו ישי ויערה למסעדת צ׳אקרה בגרסתה הראשונה. רק בקוקטייל Dr. zeus הראשון שהכנתי הבנתי באמת מה זה לשלב מתוק עם מתוק ועם מר. ציפוי הכוס בפרנט ברנקה והשריית הצימוקים בקוניאק ופתאום נחתה הבנה. אפשר גם סוכר בחיים. מצחיק שתמיד חושבים שאנשים גדולים (כלומר שמנים) דוחסים ממתקים. אצלי פשוט יש אהבה לאוכל ולטעם. שתיים בצהריים והודעת חירום התקבלה בקבוצת שליחי סנהדרינק המתריעה על בלת״ם ודרישת שתיין באזור רוטשילד. הראשון להיענות להזמנה - אנוכי היושב לאור יום בחוסר מעש רגעי. חמוש בהומור ואחרי גילוח רענן הופעתי בנקודת המפגש. לא קל להיות היחידי שהוא גם כתב שטח וגם מפעיל בר, ועכשיו עלי לשפוט בפומבי את מה שנתנו לי לטעום בלא מעט גרסאות בטווח של שעה ורבע. ליקר 43 הספרדי הוא לא סתם עוד מתוק, הוא באמת דרינק שאפשר להגדיר בתור צ׳ייסר הבנות החדש ולהוריד סופית את הפיג׳לינג מהמדפים בישראל. משהו בין תפוז לווניל, לזעפרן - כמו טעמים מזוקקים של ילדות. מתוק הוא לא רק טעם. מתוק זה מעבר. זו הרגשה. זאת דחיסות. מתוק הוא בעיקר הדבר שעוטף את חלל הפה בשכבה חדשה של הגנה. זה מה שמנצח את החמוץ ורוקד עם המר. מתוק הוא בעיקר מתוק  וככזה הוא קשה, אבל תמיד מעורר. עוד לגימה אחת ואני רואה מולי אריזות ממתקים בעטיפות זהובות מרשרשות המגיעות כל שנה בעסקת חבילה ביחד עם הדודות מחו"ל. האינטואיציה הראשונית היא כאמור צ׳ייסר קריר לבלייניות. אבל רגע, למה לא להוסיף לזה הרבה לימון ולהשתמש כבסיס מעניין לתערובת סאוור מגניבה עם טוויסט? ליקר 43, 700 מ"ל, 31% אלכוהול. 145 שקל