הבירולוג גדי דבירי חושב שתערוכת 'Brau Beviale', התערוכה החשובה ביותר בעולם הבירה, כבר מזמן אינה מיועדת רק ליצרנים...

אומרים שכשגדלים, החיבה לצעצועים נשארת כמו באותם הימים כשהייתם ילדים, רק המחיר שלהם עולה. זה אולי מסביר את הפופולאריות הגבוהה של תערוכת 'Brau Beviale' בנירנברג, גרמניה, גם בקרב חובבי בירה, כאלה שאינם בעלי מבשלות או עוסקים בתחום בישול הבירה באופן מסחרי.

טעימות הבירה אף הן מתחלקות לתחומים, כאשר בכל תחום טועמים בירות המדגישות מרכיב מסוים מבין חומרי הגלם... (צילומים: גדי דבירי)
טעימות הבירה אף הן מתחלקות לתחומים, כאשר בכל תחום טועמים בירות המדגישות מרכיב מסוים מבין חומרי הגלם... (צילומים: גדי דבירי)
מברזי מזיגה קטנים, דרך מערכות מזיגה למסעדות ועד נגררים המשמשים כפאבים ניידים... (צילום: גדי דבירי)

'Brau Beviale' היא התערוכה החשובה ביותר בעולם ייצור הבירה והיא נערכת בכל שנה בחודש נובמבר במרכז הכנסים בעיר נירנברג שבגרמניה. בתערוכה מציגים יצרנים וספקים של כל האספקטים הכרוכים בתהליך הייצור: חומרי גלם, מערכות ייצור, אריזה, לוגיסטיקה, שיווק, בקרת איכות ועוד.

בשנים האחרונות עובר עולם המשקאות מהפיכה. אפשר למצוא יותר ויותר משקאות "קראפט", או בוטיק - כפי שנהוג לקרוא להם בארץ, בכל אחת מקטגוריות המשקאות. כתוצאה מכך, בנוסף לתאגידי הייצור המסחריים הגדולים, קמים יצרנים בינוניים וקטנים ששמים להם למטרה לייצר מוצר בו מקפידים לתת יותר דגש על האיכות מאשר על הכמות. מגמה זו מורגשת גם בתערוכה זו שמקדישה חלקים נרחבים ממנה לעולם זה.

המגמה הזו הביאה לכך שכיום תערוכת 'Brau Beviale' אינה תערוכה המיועדת רק לאנשי תעשיית הבירה, אלא תערוכה מעניינת גם עבור בעלי עסקים קטנים יותר, ואפילו עבור חובבי בירה שאינם מייצרים בירה באופן מסחרי. לצד התצוגות של יצרני חומרי הגלם והציוד הגדולים בעולם מתקיימות גם תצוגות של יצרני חומרים וציוד המכוונים לשוק הקטן היותר, ואפילו לשוק הייצור הביתי. לצד תצוגות אלה מתקיימים בתערוכה אירועים תומכים נוספים העוסקים בתחום צריכת הבירה, ולאו דווקא בייצורה.

לא על הבירה לבדה

%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%9b%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%92%d7%a8%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%94-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%92%d7%93%d7%99-%d7%93
%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%9b%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%92%d7%a8%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%94-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%92%d7%93%d7%99-%d7%93
התערוכה משתרעת על-פני 81,000 מטר רבוע ומחולקת לשמונה אולמות תצוגה בהם ניתן לפגוש מעל 1,000 מציגים, כאשר הביתנים שלהם ממוקמים באולמות התצוגה על-פי הנושא אותו הם מציגים. בתערוכה מבקרים כ-40,000 מבקרים, כאשר 40% מתוכם מגיעים מרחבי העולם וכל היתר מגרמניה.

בתחום ייצור הבירה, אפשר לראות בתערוכה מערכות בישול בירה בגדלים שונים ומאת יצרנים שונים. אולם שלם מוקדש ליצרני ומשווקי חומרי הגלם, לרבות סדנאות טעימה והדגמה של בירות המבושלות מאותם חומרי גלם. אולם נוסף מוקדש למערכות המזיגה - מברזי מזיגה קטנים, דרך מערכות מזיגה למסעדות ועד נגררים המשמשים כפאבים ניידים. בנוסף, מוצגים באולם גם עזרי פרסום המיועדים לענף הבירה: שלטים, דגלים, חולצות ועוד.

אחד מאזורי התערוכה מיועד לתעשיית הקראפט ונקרא 'Craft Beer Corner'. באזור זה מתקיימות סדנאות במגוון תחומים הקשורים לייצור וצריכה של בירה, ובו מתקיימות טעימות בירה מודרכות על-ידי מומחי בירה מכל העולם. טעימות הבירה אף הן מתחלקות לתחומים, כאשר בכל תחום טועמים בירות המדגישות מרכיב מסוים מבין חומרי הגלם: לתת, כשות ושמרים. בנוסף לטעימות הבירה מתקיימות בתערוכה גם טעימות של תזקיקים שונים כמו וויסקי וג'ין, מתוצרת מזקקות קטנות.

כמו ילדים בחנות צעצועים

%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%9b%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%92%d7%a8%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%93-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%92%d7%93%d7%99-%d7%93
%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%9b%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%92%d7%a8%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%93-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%92%d7%93%d7%99-%d7%93
במסגרת תערוכת 'Brau' מתקיימת תחרות הבירה 'European Beer Star' שהנה אחת מתחרויות הבירה הנחשבות ביותר בעולם. לתחרות ניגשות מבשלות בירה מסחריות, קטנות וגדולות, המתמודדות ב-57 קטגוריות על-פי סגנונות הבירה. התחרות מאורגנת על-ידי איגוד מבשלות הבירה הפרטיות של בוואריה, איגוד מבשלות הבירה הפרטיות של גרמניה, ואיגוד המבשלות הקטנות והעצמאיות האירופאי. על כל הפן המקצועי והלוגיסטי של טעימת הבירה אחראי בית-הספר לבירה 'Doemens' שליד מינכן.

לתחרות שנערכה השנה הוגשו 2,103 בירות מ-44 מדינות שנשפטו על-ידי 124 שופטים מ-30 מדינות (כולל שופט ישראלי אחד – עבדכם הנאמן). תוצאות התחרות יוכרזו באירוע חגיגי שיתקיים במסגרת תערוכת 'Brau', לא לפני שקהל המבקרים בתערוכה יוכל לבחור מבין כל הבירות שזכו במדליית זהב, את הבירה חביבת הקהל, במסגרת טעימות שיתקיימו ביום הראשון של התערוכה.

למרות שמדובר בתערוכה המיועדת בעיקר לקהל המקצועי העוסק בייצור בירה ומשקאות בכלל, ובעבר זו אכן היתה המטרה הבלעדית של התערוכה, כיום שינו המארגנים את הגישה והוסיפו לתערוכה תכנים נוספים שגם חובבי בירה ירגישו בה כמו ילדים בחנות צעצועים, עם טעימות בירה, ויוכלו לצפות בכל החידושים בעולם הבירה, ולהשתתף בהרצאות ובסדנאות במגוון נושאים הקשורים לענף.

תערוכת Brau Beviale

איפה: מרכז התערוכות של נירנברג בגרמניה. מתי: מדי שנה, בשבוע השני של חודש נובמבר (בכל שנה רביעית ישנה הפסקה). כמה: 27 אירו לכרטיס יומי, 37 אירו לכל ימי התערוכה. איך: רכישה באתר האינטרנט של התערוכה או בקופות בכניסה לתערוכה. שעות פתיחה: 09:00 עד 18:00. למה: כל החידושים בעולם הבירה והרבה טעימות. מעבר לבירה: תעשיית המשקאות בכלל. חשוב לדעת: זהו לא פסטיבל בירה, אלא תערוכה המיועדת בעיקרה לעוסקים בתעשיית הבירה והמשקאות. לא ניתן לרכוש, במקום, מוצרים מהמציגים בתערוכה. עוד פרטים: www.braubeviale.de/en