שמוליק וולברג התמכר למרק שמכין אלן וונג, צאצא למשפחה סינית-יהודית שעלתה משנחאי, ומציע לכם להוסיף חריף ולהתחיל להזיע

רוצים להרגיש לרגע שאתם בבנקוק? או בכל כרך אחר בדרום מזרח אסיה? הרשו לעצמכם צהריים קטן בפוראמה שבבן יהודה בת"א ואתם שם. מאחורי בית האוכל האותנטי, שנמצא בבעלות אלן וונג ומשפחתו, מסתתר סיפור מרתק. סבו של וונג היה סוחר סיני שהסתובב בעולם וסבתו יהודייה כשרה מציר טורקיה ספרד. לפני מלחמת העולם השנייה הוציא הסב את כל המשפחה מאירופה כדי להתיישב בשנחאי. אלן נולד שם למשפחה שהמשיכה את מסורת המסחר. בשנת 81 נפתח חלון שאפשר למשפחה המורחבת להשתחרר מעול השלטון הקומוניסטי והמצב הכלכלי הקשה והם עלו לארץ.

קפיצה קטנה לדרום מזרח אסיה
קפיצה קטנה לדרום מזרח אסיה
קפיצה קטנה לדרום מזרח אסיה בחיפוש אחר פרנסה כאן הם עלו על הגל של פריחת המסעדות הסיניות ופתחו את מיסטר וונג בדיזנגוף פינת פרישמן. לאחר מכן, בגלל יוזמה נדל"נית, נדדו לראשון לציון שם פתחו את סאן פלאואר ומשם את פוראמה באשקלון שהפכה להיות מותג מוכר שעדיין פעיל. פו= מזל, ראמה=יופי, אלן מסביר לי בעברית מדויקת ובטון עדין. גאוותה של פוראמה תל אביב על מבחר רחב של מנות דים סם שאת חלקן טעמתי (והן מצוינות) אבל לא לשמן התכנסנו. הסיבה היא מרק נפלא, מפתיע ועשיר שאליו התמכרתי. המרק כה עשיר בטעמו שהיתי משוכנע שהוא מבוסס על ציר מן החי (בקר או עוף), אבל טעיתי - המרק טבעוני למהדרין. אלן סיפר שהוא התעקש עליו משני טעמים: הראשון גל הטבעונות שמציף אותנו והשני התקווה שיש היום יותר פתיחות קולינרית שתגרום לישראלים ללגום מרק בארץ חמה ולהזיע בהנאה מכל נקבובית. אז ככה: תמורת 32 שקלים תקבלו קערת מרק ענקית ועשירה בטעם קסום עם מגוון ירקות כמו כרוב סיני, נבטים, עלי תרד ועוד. יש אפשרות "ללכלך" את הטבעונות בנתחי עוף, חזיר, בקר, קציצות דגים, או בכיסוני וון טון ממולאים באחד מהארבעה הקודמים. נשאר עדיין לבחור בין אטריות ביצים או אורז , להוסיף מעט חומץ אורז וממרח צ'ילי חריף ולהתחיל להזיע ולדלוף מכל נקבובית. מתחת למדף תוכלו גם להזמין תזקיק אורז נפלא וחלק שאלן מכין (25 שקלים). בזמן שאכלתי את המרק עבר אלן לתת הוראות לעובדים בקנטונזית, מנדרינית ושנחאית (באופן נדיר הוא דובר את שלושת השפות) וצליל העברית הרכה שבפיו הפך בשנייה לנביחות חביבות שהסינית דורשת. לרגע הייתי בחופשה בדרום מזרח אסיה. *נתקלתם במנה טעימה במיוחד בתפריט הבר שלפניכם? מצאתם דרינק או ביס שגרם לכם לומר "וואו!" – מכבד קצוץ ועד קרם ברולה, מסלט איקרה ועד הבלאדי מרי המושלם, מצורת הגשה מיוחדת ועד לחוויה אפקטיבית ושונה – היו גם אתם ל"סנהדרינק"! שתפו אותנו בהמלצות שלכם – והמוצלחות שבהן תזכינה לחשיפה במדור"הכי טוב שיש".