22 פיינליסטים עלו הערב לשלב חצי הגמר בתחרות "וורלד קלאס 2015" שתיערך במאי הקרוב...

תחרות הברמנים הגדולה בעולם יוצאת לדרך וזאת הפעם השנייה בה ישראל משתתפת. תחרות ה"וורלד קלאס" הבינלאומית חרתה על דגלה להכתיר בכל שנה את המלך של עולם הברים. מעל מאה מדינות משתתפות מדי שנה בתחרות ובכל מדינה מאות ברמנים רוצים להשתתף בה. בדרך הם צריכים לעבור מבחני ידע, אתגרי הפתעה, תחרויות בהן עליהם להציג מיומנויות גבוהות, עד לגמר הגדול שבו רק ברמן אחד יהפוך לזוכה המאושר. אתמול והיום התמודדו 36 ברמנים בשלב רבע הגמר.

יומיים של תחרות, 36 ברמנים, 56 קוקטיילים, קרב על הכתר הבינלאומי ועל תהילה בן רגע... (צילומים: יח"צ)
יומיים של תחרות, 36 ברמנים, 56 קוקטיילים, קרב על הכתר הבינלאומי ועל תהילה בן רגע... (צילומים: יח"צ)
יומיים של תחרות, 36 ברמנים, 56 קוקטיילים, קרב על הכתר הבינלאומי ועל תהילה בן רגע... (צילומים: יח"צ) אז מה היה לנו בעצם: יומיים של תחרות, 36 ברמנים מרחבי הארץ, 56 קוקטיילים, 2 מרכיבים עיקריים, שלושה שופטים, שף אחד, פולנטה שהיא אגדה אורבנית, רום שהוא בעצם קוניאק שהתחפש לוויסקי, וודקה שהיא בעצם אמנות, וקרב על הכתר הבינלאומי ועל תהילה בן רגע... וורלד קלאס 2015 מוקדמות ישראל התחילו אתמול והסתיימו היום. עכשיו יש רק עוד שני שלבים להכתרת מלך הערבובים הישראלי הבא. מעל 100 ברמנים שהעזו נרשמו לתחרות ואחרי מבחן ידע מקיף וסדנת אלכוהול ארוכה הגיעו אתמול 36 המתמודדים למקצה הראשון. אתגר ה-Market challenge היה מרתק במיוחד. כל ברמן קיבל חמישים שקלים וחצי שעה לקניות על-מנת להכין קוקטייל בהשראת שוק הכרמל שיחמיא וישחק עם מותג הפרמיום קטל וואן. אז נכון שמותר להסתובב לפני כן בשוק, והרבה הכנה וניסיונות נעשו מראש, אבל עדיין - שעה של עבודה בשביל להגיש קוקטייל לשופטים בינלאומיים זה די מלחיץ. מקוקטייל פלפלים ועד דג מלוח מלווה בעשן – נראה שהברמנים המתמודדים על התואר בהחלט באו לכאן בשביל לנצח. הברמנים המאושרים שצלחו את מקצה היום הראשון, החלו את יומה השני של התחרות: הפעם האתגר היה משימת ה-Food match. על כל ברמן להתאים קוקטייל המבוסס על רום זקאפה שיתחבר למנת הפולנטה אותה בישל עבור המתמודדים השף אורי נבון ממסעדת מחניודה הירושלמית. במסגרת אתגר ה-Food match התבקש כל ברמן להכין שני העתקים מדויקים של אותו משקה, להציגו יחד עם הסיפור שמאחוריו ולהסביר את ההקשר של המשקה למנה. אומר מראש שלקשר בין הטעם העשיר של הפרמזן והכמהין המשולבים בפולנטה לבין הטעם העמוק והמתוק העשיר בעץ של הרום - זאת בהחלט משימה קשה. אחרי חמש שעות ארוכות מלאות בטעמי וניל, תפוז, שוקולד ובעיקר רום - חבר השופטים כבר לא יכול לשמוע יותר על הדרים: היה לנו קוקטייל עם סירופ של זיתים, אחד עם סירופ תותים ושמפניה וגם אחד עם שמן סומסום, והאמת - רובם באמת היו טובים. אבל איך שאומרים אצלנו: כולכן יפות ומוכשרות אבל רק עשרים ושניים מתמודדים יעלו לחצי הגמר, אז הנה הרשימה: ישי בן אור - פסטל, דוד קלינצ'ב - בטי בר בוטיק, יובל סופר - סורה מארה, ריי ווייט - מלון דה נורמן, דניאל קיסלסי – ג'ספר, בן שרידן - אימפריאל, אלכס פליניאק - דא דא, ויטה ולדימירסקי - הייד אנד סיק, אריאל לייזגולד - 223, כפיר בכר - גטסבי, לירז כהן - סושיאל קלאב, רועי קידר - אימפריאל, גיי ארטנה - בל בוי, אריאל "פאקו" רודשטיין - שינדלר, נועם זרח - קונסיירז', דניאל דריי - קוקטיילס אנד דרימס, אלעד ברוך - וינה, אורון לרנר - הייד אנד סיק, שגיא שדות - קונסיירז', סרגיי אוניפריינקו - מלון כרמים, דניאל הראל - טוטו, שחר קרייזלר - הייד אנד סיק.