תכירו את רום זאקאפה: המשקה המתוק היחידי שגבר יכול להזמין כמו גדול בבר והבחורה שלידו לא תעקם את האף...

במשך שנים ארוכות מדי היה הרום מזוהה כמשקה של פיראטים או לכל היותר - כבסיס לקוקטיילים בניחוח לטיני. אלא שבשנים האחרונות פרצה ההיכרות עם הרום את גבולות אמריקה הלטינית, ובעקבות כך החלו יצרני רום שונים לטפח את הקטגוריות הגבוהות של המשקה וליצור כמה מהדורות שכדאי מאוד להכיר.

ה-XO, האח הבכור למשפחת "זאקאפה", מביא את התכונות הטובות של המשפחה לידי שלמות (צילומים: יח"צ)
ה-XO, האח הבכור למשפחת "זאקאפה", מביא את התכונות הטובות של המשפחה לידי שלמות (צילומים: יח"צ)
ה-XO, האח הבכור למשפחת "זאקאפה", מביא את כל התכונות הטובות של המשפחה לידי שלמות... (צילומים: יח"צ) אם יש כיום אהבה חדשה-ישנה בארץ היא נקראת רום. עדיין לא הרבה מדברים על התופעה, החדשה יחסית, של צ'ייסר רום ליד לא משנה איזה דרינק, אבל נראה שזה המשקה המתוק היחיד שגבר יכול להזמין והבחורה שלידו לא תעקם את האף - אולי בגלל שרום אמיתי הוא תמיד עמוק בהרבה מעבר לסוכר. "תן לי מנה כפולה של זאקאפה עם קוביית קרח אחת", ביקשתי מהברמן, אולי בגלל שזה היה הבקבוק היחידי שתפס לי את העין באותו הערב בבר, אבל דווקא העובדה שהברמן סירב להכניס קרח לכוס התחילה את העניין... לא באמת טעמתי זאקאפה לפני אותה פעם. אני אפילו די נרתע מניסיונות של ברמנים לחנך אותי. כן, זה די דו-פרצופי מאחר ואני, כברמן, - מחנך די הרבה. אבל כנראה השבועה של הברמן שהמשקה טוב מספיק בפני עצמו היא זו ששבתה אותי. אני זוכר עד עכשיו את החוויה מאחר והיא היתה זו ששינתה את תפיסתי בנוגע למשפחת הרום ומאז אני אתה. זאקאפה עצמו הוא אחד הבקבוקים היחידים שקניתי אליי הביתה. רום זאקאפה נחשב לאחד ממותגי העל בעולם האלכוהול, ולא סתם, הוא קיבל כמעט כל תואר של כבוד וזכה חמש שנים ברציפות במדליית זהב. הוא מיוצר בגואטמלה והכוונה היא לכל גוואטמלה - מהלואולנד החם והלח ועד להרים הקרים והיבשים. זאקאפה מכיל בתוכו כמה משחקים שמהווים את הטעם: קני סוכר שגדלים לפחות שנתיים ונקצרים רק כשנמצאים בהם אחוזי סוכר גבוהים. הזיקוק עצמו הוא של הסוכר הגולמי שיוצא עם הסחיטה הראשונה ולא ממולסה - כפי שנהוג ברוב מותגי הרום. היישון בחביות שונות וערבובם ליצירת המשקה ושמירה על טעמו המדויק. זאקאפה מיוצר בשיטת סיסטמה סולרה - שיטה שבעצם מדברת על יישון וערבוב של המשקה בצורה קונסיסטנטית שממשיכה את התיישנות הרום בחביות. השיטה עצמה בעצם מבטיחה שאף חבית לא תישאר ריקה ושכל רום - מהבוגר ביותר במערכת ועד הצעיר ביותר - יעבור דרך אותה קשת של טעמים וחביות. לאחר היישון בחביות משלבת המאסטר בלנדרית של החברה רום משלל חביות, שהוותיקה ביותר ביניהן היא בת 23 שנים. כל זאת ביחד מייצר את רום זאקאפה סיסטמה סולרה 23 - בהחלט משקה שעומד בפני עצמו. לארץ מיובאים שני סוגים של זאקאפה: זאקאפה סיסטמה סולרה 23, וזאקאפה XO.  
זאקאפה 23 - בקבוק
זאקאפה 23 - בקבוק
זאקאפה סיסטמה סולרה 23
מתוק ואגוזי עם ריח וטעם וניל. האף לא מתמלא בעץ, אבל הוא כן נוכח בטעם. הפה עטוף במתיקות נעימה שיורדת חלק בגרון ומתחילה אפטר-טייסט עמוק יותר וקרמלי. אם הייתי צריך לדמיין טעם שיתחבר עם הצבע של זאקאפה 23 זה היה המנעד שבאמת קיבלתי. מחיר: 280 שקל        
זאקאפה XO - בקבוק
זאקאפה XO - בקבוק
זאקאפה XO
ריח מאוזן מאוד של עץ ושל מייפל מתוק וחם. הריח ממשיך ומתפתח באף ממש כמו לגימה מהמשקה ומלווה את החוויה. הרום חלק מאוד, פחות מתוק, אבל עדיין עוטף את חלל הפה עם וניל ואפילו פירותיות. הרום בוגר יותר ומרגיש כמו בית בנוי. כמעט בטוח כמו קוניאק רק טיפה יותר סמיך. הירידה בגרון נעימה ומלווה בטעמי עץ מתפתחים. מחיר: 695 שקל