וודקה סירוק - הוודקה היחידה המיוצרת מענבים - נמצאת כאן בארץ כבר כמה שנים, אז איך שהיא הצליחה לעבור לכם מתחת לרדאר...

צרפת היא ארץ מופלאה ויפהפייה ולה אוצרות טבע נהדרים, היסטוריה מדהימה וקולינריה מפוארת. לפני מספר שנים הגיעה לארץ מצרפת וודקה מיוחדת בשם "סירוק" (CIROC). מדובר בוודקה יקרה שמזוקקת מענבים המגיעים מהכרמים הנפלאים של אזור גאייק בדרום-צרפת - אזור יין ותיק ומסורתי מעל העיר טולוז שמצטיין ביינות לבנים מתוקים וביינות שולחניים טובים מענבים מאזור קוניאק אשר עוברים תסיסה קרה ורעננה.

וודקה סירוק
וודקה סירוק
אזור גאייק ידוע בצוקים והסלעים הפזורים בו המוכרים בעיקר בזכות צבעם הכחלחל המיוחד - מה שהעניק את ההשראה למראהו ולצבעו של בקבוק הוודקה הנ"ל. משמעות השם "סירוק" היא פסגת הסלע והלוגו המוטבע על הבקבוק הוא סמל לתרבות גידול ופיתוח הענבים בתעשייה הצרפתית המסורתית. יותר מכל מסמלת הוודקה את ניצחון המערב על מזרח-אירופה, יצרנית הוודקות המסורתיות, בכך שבזכות מאבק זה נפתחה קטגוריית חומרי הגלם מהם מותר לזקק וודקה כיום. כלומר, עד סירוק דיברו אך ורק על דגנים ותפוחי-אדמה כחומרי הגלם היחידים לייצור וודקה ועכשיו גם ענבים וחומרי גלם חקלאיים אחרים נכנסו למעגל. בתור אחד שמאמין שוודקה היא וודקה וזהו, יש משהו עדין ונקי ואפילו קצת לימוני בניחוחות של הכוהל הנקי והרענן הזה, ולכן זוהי וודקה שממש תתאים לקיץ. לא קפואה אלא מקוררת בכוס של גראפה או כוודקה מרטיני עם סליל לימון קצר או ענב במקום הזית. בזכות היותה מיוצרת מענבים וודקה סירוק היא בעצם כשרה לפסח (למרות שלא באופן רשמי והדבר גם לא מצוין על התווית), אז במקום להסתפק ביין אפשר לשתות וודקה קטנה מענבים. מבחינתי, זה אחלה פתרון להתחיל אתו את הפסח, אפילו עוד לפני היין, ובכלל - זה הולך נהדר עם כבד קצוץ ודגים...