טל חוטינר חושב שהפטי ורדו סופיריור 2010 של יקב ברקן, יכול לתת פייט לכל מנה אפשרית, בתנאי שתהיו זהירים, כמובן...

ברקן פטי ורדו 2010 סופיריור - בקבוק
ברקן פטי ורדו 2010 סופיריור - בקבוק
סדרת סופיריור של יקב ברקן תמיד התגאתה ביינות מלאים, בומבסטיים וכבדים - כמעט כמו משקל הבקבוק שלהם... אז הנה מגיע חבר חדש בסדרה, פטיט ורדו סופיריור 2010. בכלל, נראה שישראל היא המדינה עם הכי הרבה יינות פטיט ורדו זניים בעולם. הרי הזן הבורדולזי הזה הוא זן קשה שבדרך-כלל משמש כהשלמה לבלנדים הקלאסיים של בורדו לצד הקברנה והמרלו הדומיננטיים. אפילו מקור השם אומר בצרפתית קטן וירקרק, כלומר - זה בערך מה שאנחנו (הצרפתים מבורדו) מסוגלים לקבל מהזן הזה שקשה לו להבשיל ולהתפתח באקלים הקר של בורדו. דווקא בישראל, בעלת האקלים החם, הגיעו היקבים לתוצאות מאוד מעניינות של יינות פטי ורדו קטיפתיים בעלי צבע סגול עז. בציר 2010 נחשב לבציר חם, וגם לנו - האנשים שפחות מתעסקים עם כרמים וענבים - קיץ 2010 היה זוועתי, כמעט כמו הקיץ הנוכחי. החמסינים שהחלו כבר בעונת הלבלוב והמשיכו לאורך כל תקופת ההבשלה, השפיעו על ההתפתחות הארומטית והפנולית של הענבים. בעקבות כך הבציר הקדים והבעיה היתה איך לבצור לפני שהפרי יהיה בשל מדי. בדרך-כלל הפטי ורדו הוא זן שמאחר בהבשלתו ועל כן יכול להיות שבמקרה הזה החום היה דווקא ברכה. הענבים הגיעו משתי חלקות כרם בגליל העליון ולאחר התסיסה, הפרדת הקליפות והתסיסה המלולקטית, הוכנס היין לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות לתקופה של כמעט שנתיים. החביות הנבחרות עורבבו עם טיפונת קברנה סוביניון והוכנסו לבקבוקים למשך עוד שנתיים כדי להירגע קצת. זה יין שמשתלט עליך לחלוטין. כבר מהפתיחה הניחוחות הכבדים של פרי בשל עם פלפל שחור מתפוצצים באוויר. המון פרי שחור עם תיבול מעניין של עשבים וטבק יחד עם טעמים של פרי אחר, מעט חמצמץ עם מתיקות ברקע, וגוף של מרים משקולות עם אלכוהול מאוזן. כמעט יין לעיס. אפשר להביא אותו לשולחן החג כדי לתת פייט לכל מנה אפשרית, או כדי לכסות גם על המנה של הדודה שלא ממש יודעת לבשל. רק תשתדלו שהבקבוק לא ייפול לכם על הרגל. גם כשהוא ריק...   ברקן סופיריור, פטי ורדו 2010. מחיר: 225 שקל