יאיר גת חושב שיינות יקב רמת-הגולן מכרם יונתן, שהושקו לאחרונה, עשויים טוב מאוד, בשלים, מרוכזים, ובעלי יכולת התיישנות לא מבוטלת...

בציר הולך ובציר בא, זנים חדשים תופסים, לפחות על-פי הדיבור, את מקומם של הקברנה והמרלו המסורתיים ויקבים צעירים עמלים על ניסוח מחדש של הסגנון המקומי, אבל יקב רמת-הגולן ממשיך בשלו. כאילו אומר: 'חברים, אני את המהפכה שלי כבר עשיתי, תמשיכו לבד'...

אם יש לכם איך לאחסן יין כמו שצריך, דברו איתם עוד כמה שנים, אני בטוח שלא תצטערו... (צילומים: יח"צ)
אם יש לכם איך לאחסן יין כמו שצריך, דברו איתם עוד כמה שנים, אני בטוח שלא תצטערו... (צילומים: יח"צ)
אם יש לכם איך לאחסן יין כמו שצריך, דברו איתם עוד כמה שנים, אני בטוח שלא תצטערו (צילום: רינה נגילה)

כשמדובר ביין, יש משהו הגיוני בגישה הזו. מעטים היקבים בישראל שאיכות היינות שלהם הוכחה כל-כך הרבה פעמים לאורך השנים, כמו ביינות יקב רמת-הגולן, ואם זה עובד, למה לשנות? ההחלטה של היקב להמשיך להתקדם באותו כיוון, במקום לדלג בין גישות וסגנונות, היא אמנם לא מאוד אופנתית, אבל אי-אפשר שלא להעריך אותה.

היינות מכרם יונתן, שהושקו לאחרונה, מבטאים היטב את הגישה של היקב. הם עשויים טוב מאוד, בשלים, מרוכזים, ובעלי יכולת התיישנות לא מבוטלת. כלומר, כל מה שאפשר לצפות מהיינות בסדרת 'ירדן'. לטוב ולרע. כרגע קצת קשה לשתות אותם, ואף אחד גם לא מצפה שתעשו את זה. מצד שני, אם יש לכם איך לאחסן יין כמו שצריך, דברו איתם עוד כמה שנים, אני בטוח שלא תצטערו.

%d7%a8%d7%9e%d7%aa-%d7%94%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%9f-%d7%99%d7%a8%d7%93%d7%9f-%d7%9e%d7%a8%d7%9c%d7%95-%d7%9b%d7%a8%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%aa%d7%9f-2013-%d7%91%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%a7
%d7%a8%d7%9e%d7%aa-%d7%94%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%9f-%d7%99%d7%a8%d7%93%d7%9f-%d7%9e%d7%a8%d7%9c%d7%95-%d7%9b%d7%a8%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%aa%d7%9f-2013-%d7%91%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%a7
ירדן, מרלו כרם יונתן 2013

בציר 2013 הוא בציר הבכורה של היין הזה, שהתיישן שמונה-עשר חודשים בחביות, ואני שואל: 'איפה היית עד עכשיו?'. המראה שלו, כפי שניתן לצפות, הוא נקי, אדום ואטום ובמפגש עם האף עולים ניחוחות עץ חרוך, פירות שחורים טריים, אדמה, תבלינים מתוקים ועשבי תיבול טריים. המבנה מוצק וחד, החמיצות טובה מאוד, טעמי הפרי נקיים, מרוכזים, ומתובלים בעדינות, והסיומת ארוכה, מרירה מעט, עם אזכורים לעשב יבש, עלי תה וקופסת סיגרים. יין מרשים מאוד, קשוח, ואפילו קצת מאתגר, שיכול להתמודד בקלות עם מנות מתובלות. ביקב אומרים שהוא 'ישמור היטב על תכונותיו המצוינות במשך כעשור ואף יותר. אני הייתי מהמר על ה'אף יותר'.

מחיר: 162 ₪

%d7%a8%d7%9e%d7%aa-%d7%94%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%9f-%d7%99%d7%a8%d7%93%d7%9f-%d7%a7%d7%91%d7%a8%d7%a0%d7%94-%d7%a1%d7%95%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%9b%d7%a8%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%aa
%d7%a8%d7%9e%d7%aa-%d7%94%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%9f-%d7%99%d7%a8%d7%93%d7%9f-%d7%a7%d7%91%d7%a8%d7%a0%d7%94-%d7%a1%d7%95%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%9b%d7%a8%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%aa

חלקת הקברנה סוביניון הראשונה ניטעה לראשונה בשנת 1978 ומאז היא עושה עבודה מצוינת. כמו המרלו, גם הוא התיישן שנה וחצי בחביות ומבחינת המראה קשה מאוד להבדיל ביניהם, אך הפרופיל הארומטי שלו שונה בתכלית, ובמפגש שלו עם האף נחשפות שכבות של ניחוחות שלא חושפות את עצמן מיד, אלא לוקחות את הזמן ונחשפות באיטיות: העץ המעושן תחילה ובעקבותיו, לא בהכרח בסדר הזה, פירות כהים טריים, תבלינים מתוקים, אדמה, עשבי תיבול טריים, עלים יבשים ושוקולד מריר. המבנה שלו מוצק ומלא, המרקם עשיר, החמיצות טובה, הטעמים בשלים והרמוניים והסיומת קשוחה. לא לפתוח לפני ראש-השנה תשפ"ז (בדקתי, זה יוצא בספטמבר 2026).

מחיר: 231 ₪