לראשונה מתגייסת מערכת המשפט למאבקם של העובדים הסוציאליים נגד קבוצות של הורים לילדים שהוצאו מבתיהם על ידי רשויות הרווחה ומאיימים על עובדים שעל בסיס החלטותיהם הוצאו הילדים מהבית. מה שהפך בחודשים האחרונים למגמה מדאיגה, כשיותר ויותר עובדים סוציאליים מצאו עצמם חשופים לאיומים ברשת ובטלפון ולעיתים גם לרדיפה אישית, הצליח להדליק נורה אדומה במשרדו של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, שהגיש לראשונה בקשה למתן צו תקדימי על פי החוק למניעת הטרדה מאיימת, להגנה על שתי עובדות סוציאליות מפני הטרדות פוגעניות ומאיימות מצד מוטי לייבל, מראשי הפעילים בקבוצה המכנה עצמה "הורים שכולים לילדים חיים". 

בית משפט השלום בפתח תקוה נענה לבקשתו של וינשטיין שהוגשה על ידי פרקליטות מחוז תל אביב ומשרד הרווחה והוציא במעמד צד אחד את הצו האוסר על לייבל להתקרב לבתיהן של שתי העובדות הסוציאליות, שתיהן בכירות במשרד הרווחה. בנוסף נאסר עליו ליצור עימן קשר, לאיים עליהן ולהטריד אותן או את בני משפחתן. השופט ארז נוריאלי קבע לאחר שעיין בחומר הראיות: "בית המשפט התרשם כי יש פגיעה ממשית בשלוות חייהן של המתלוננות וכי קיים חשש ממשי ובסיס סביר כי המשיב ימשיך ויבצע מעשים נוספים העלולים לשבש את שגרת חייהן". היום (שלישי) אישר בית המשפט לפרסם את דבר ההליך ונתן תוקף של ששה חודשים לצו או עד מתו החלטה אחרת. 
נגד אותו לייבל הוצא כבר צו הרחקה דומה לבקשת פתח תקווה מעובדים סוציאליים של הרשות המקומית. במקרה בו התערב היועץ המשפטי לממשלה מדובר בשתי עובדות מדינה בכירות, מנהלת השירות למען הילד במשרד הרווחה ועובדת השירות למען הילד במחוז תל אביב, שתיהן אחראיות ראשיות בתחום האימוץ. הן נאלצו להתמודד עם פרסום תמונותיהן מעוטרות בצלבי קרס ברשת, תליית כרזות כאלה בקרבת מקומות המגורים שלהן, הפגנות מול בתיהן וקריאות מסוג "בבניין הזה גרה שטן, חוטפת ילדים וסוחרת בהם" ועוד כהנה וכהנה הטרדות. 

מאיגוד העובדים הסוציאליים נמסר בתגובה: "אנחנו מאד מברכים את היועץ המשפטי לממשלה ואת פרקליטות המדינה על בקשת הצו נגד הטרדה מאיימת ורואים בכך צעד מאד חשוב בדרך למיגור התופעה. אולם המלאכה רק בראשיתה. קיימות ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות התקפות בלתי פוסקות נגד עובדים סוציאליים, כמו גם נגד שופטים ועורכי דין. בשנה האחרונה בלבד הוגשו במשטרה מעל מאה תלונות של עובדים סוציאליים נגד אותם מסיתים על איומים, העלבת עובד ציבור ופגיעה בעובד בעת מילוי תפקידו, ולצערנו רק מקרה אחד הגיע לכדי כתב אישום. אנחנו מצפים מהמדינה, מהפרקליטות, שתגן על השליחים שלה ושלא תסתפק בהוצאת צוי הרחקה אלא תעמיד את האנשים האלה למשפט ולמצות איתם את הדין".
מדובר כאמור בצו תקדימי וממשרד המשפטים נמסר כי הוא נועד "לשים קץ לתופעה של התייצבות מול בתי עובדים סוציאליים תוך קריאת קריאות פוגעניות ומאיימות, תליית כרזות בסביבת המגורים, פרסום הכפשות בעיקר באתרי אינטרנט, וזאת במטרה ברורה לרפות את ידיהן, להלך עליהן אימים ולהרתיען ממילוי תפקידן הציבורי. מהלך שננקט רק במקרים בהם נחצים הקווים האדומים בהגנה על עובדי ציבור, המחייבים את התערבותו של היועץ המשפטי לממשלה". מנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור, קידמה כבר בחודש מאי האחרון את הקמתו של צוות בין-משרדי לבחון כיצד ניתן לקדם ולייעל את ההתמודדות עם התופעה.
דובר איגוד העובדים הסוציאליים, דוד גולן, מדגיש ביחס לטענות ההורים המטרידים והמאיימים: "אין לנו בעיה עם ביקורת כל עוד היא עניינית. היד שלנו לא קלה על ההדק. הוצאת ילדים מבתיהם היא מוצא אחרון וצעד מאד קשה. ישראל נמצאת במקום אחד לפני אחרון במדינות ה-OECD במדיניות הוצאת ילדים. מדובר בהורים שמסרבים לשתף פעולה עם הרשויות ועם עובדים סוציאליים מלווים. אף ילד מעולם לא הוצא מהבית בגלל מצבם הכלכלי של הוריו, אלא רק בגלל הזנחה מתמשכת".