הדולר מתחזק כמעט בכל העולם אך במעצמה הכלכלית בקצה המערבי של יבשת אסיה הוא נחלש.



ביום שישי שערו נקבע על 3.769 שקלים שמשקף ירידה יומית של 0.2190% . במהלך השבוע, שערו של הדולר לעומת השקל ירד ב- 0.610% ומתחילת השנה ב-3.9533.



אלו הם מספרים שהיצואנים לא אוהבים.



משה שלום, ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל, סיכם את שבוע המסחר במט"ח: "הדולר-שקל חותם את שבוע המסחר סביב הרמות הנמוכות של השבוע, כאשר בשווקים מאסו במקצת מן הסאגה היוונית ועברו להתמקד במצבה המשתפר של הכלכלה האמריקנית. יש לומר שכל הנושא היווני נדחה במקצת עקב משאל העם המתקיים בסוף השבוע הקרוב וכאשר יש לנו את חגיגות הארבעה ביולי המשביתות את הצד האמריקאי של המשוואה הפיננסית הגלובלית.



לכל אורך שבוע המסחר ראינו נתוני ייצור, דיור ותעסוקה חיוביים במקרו של ארצות הברית וכל אלו שוב החזירו את תשומת הלב למשק האמריקני וליבו את הציפיות להעלאת ריבית מצד הפד.



הדולר-שקל מצא תמיכה חזקה ב-3.75, נמנע משבירה מטה והצליח לטפס לעבר 3.78, לפני שחזר לנוע סביב ה-3.76. אולם, רק עלייה מעל 3.80 עשויה לתת את האות למהלך יותר משמעותי כלפי מעלה. מנגד, האירו-שקל נשבר השבוע מתחת לרף הקריטי של 4.2 וייתכן שהשבירה הזו מאותתת על קריסה של המטבע האירופי מול השקל החזק והמתחזק משום מה.



חוזקו של השקל קשה להבנה עקב הריבית הנמוכה והרמזים להמשך מדיניות כזו מצד בנק ישראל וכאשר המקרו שלנו אינו משתפר כשהיה. בכל מקרה, מצבו של השקל מול היורו עדיין תלוי בעיקר בהתפתחויות בגוש האירו. בעולם, האירו יחסית שומר על יציבות. נראה כי יש לכך כמה סיבות: האירו כבר נסחר ברמות שפל רב שנתיות ומוגן למול הדולר על ידי רמת השקילות, נראה כי בשווקים מאמינים שבסופו של דבר "יהיה בסדר" ושאחרי תוצאות המשאל יימשכו הדיונים והצדדים ימצאו את נוסחת הפשרה. כאמור, ביום ראשון, לפני פתיחת המסחר, העם היווני ילך למשאל העם. נראה כי כל תוצאה מבטיחה לנו פתיחת מסחר סוערת יותר מן הרגיל ביום שני.