מיני קינוחים אישיים: פינוק אלגנטי ומעוצב


כל מי שאי פעם אירח חווה את המצב המביך שבו האורחים מתבוננים על העוגה או הקינוח שהגשתם לשולחן אבל חוששים לקלקל את המראה או להיות הראשונים שיפרסו לעצמם חתיכה. המצב הכי מביך עלול לקרות דווקא אחרי שנעשתה החלוקה ומתברר שהקינוח לא מספיק לכולם.


מיני קינוחים אישיים, הנקראים גם ״קינוחי פינגר פוד״ בשפה הקולינארית, הם פתרון מושלם לבעיות האלה. הם מגיעים ומחולקים מראש במנות שוות ונותנים יחס שווה לכל האורחים, מחושבים בקלות כך שיספיק לכל המוזמנים ומה שלא פחות חשוב – מאפשרים ליהנות מטעם נפלא ומראה מגרה ומיוחד.




ונעבור לחלק האומנותי - חמשת המתכונים


פנינו לעזרה ממומחי ה׳פינגר פוד׳ בחברת קאנאפ׳ס והכנו עבורכם 5 מתכונים מדליקים לקינוחים אישיים שאין אחד שלא יאהב ושיתאימו לכל סוגי האכלנים שביננו. לא משנה אם אתם מהמושחתים, הרגישים, המרזים, הטבעונים או הכשרים - אתם תמצאו פה משהו מתוק בדיוק בשבילכם.



1. שומרי המלכה: אינגליש קייק בננה שוקולד צ'יפס


מצרכים ל-24 יחידות:


• 2 ביצים


• 200 גר' סוכר


• 160 מ"ל שמן קנולה


• 2 כפות מים


• קורט מלח


• קורט קינמון


• קורט אגוז מוסקט


• 5 גר' או חצי שקית אבקת אפיה


• 160 גר' קמח


• 2 בננות בשלות חתוכות לקוביות קטנות או מרוסקות איך שאוהבים


• 80 גר' שוקו צ'יפס



אופן הכנה:


1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות


2. מניחים בקערה ביצים, סוכר, שמן קנולה, מים ותבלינים. טורפים בעזרת מטרפה עד לאיחוד החומרים


3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה. טורפים שוב עד שהקמח נבלע בעיסה ומתקבלת תערובת אחידה ללא גושים


4. מוסיפים את השוקו צ'יפס ואת הבננה ומקפלים את המסה בעזרת מרית


5. מוזגים לתוך תבנית סיליקון של עד שני שליש מגובה התבנית מכניסים לתנור ומיד מורידים את הטמפרטורה ל160 מעלות למשך 10 דקות או עד שקיסם יוצא יבש




אינגליש קייק בננה שוקלד צ'יפה (צילום: באדיבות קאנאפ'ס)




2. שומרי גלוטן: אמריקן צ'יז קייק ללא גלוטן


הקינוח מורכב משלוש שכבות ונראה טיפה מורכב להכנה, אבל אל תיבהלו, תעקבו אחרי ההוראות ותראו שמאוד פשוט וקל להכין את הקינוח.



מצרכים ל-20 יחידות:

שכבה ראשונה פאד'ג שוקולד מריר:
• 80 גר' שוקולד מריר
• 50 גר' חמאה
• 1 ביצה
• 30 גר' סוכר
• 30 גר' שקד טחון
• ½ (חצי) כפית קפה נמס

שכבה השנייה עוגת גבינה:
• 300 גר' גבינה לבנה 9% (אפשר להמיר את הגבינה לרזה או שמנה יותר לפי מה שאוהבים)
• 100 גר' גבינת שמנת 30%
• 2 ביצים
• 60 גר' או 3 כפות שטוחות סוכר
• 15 גר' אינסטנט פודינג
• 10 גר' קורנפלור

שכבה שלישית גאנש שוקולד חלב:
• 250 גר' שמנת מתוקה
• 500 גר' שוקולד חלב
• 10 גר' חמאה
• לקישוט: אגוזים / שקדים /פניני שוקולד

אופן הכנה:


שכבה ראשונה:


1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו בפולסים קצרים כדי לא לשרוף את השוקולד עד לקבלת המסה מלאה


2. מוציאים את המסה מהמיקרו ומוסיפים לקערה תוך כדי בחישה אחד אחרי השני את הסוכר, ביצה, שקד טחון וקפה נמס. לאחר קבלת מירקם אחיד מעבירים את המסה לשקית זילוף ומזלפים לתבנית סיליקון או כוסות אפיה (קוקוטים) שכבה דקה רק כדי לכסות את התחתית


3. לאחר הזילוף מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל- 10 דקות



שכבה שניה עוגת גבינה:


1. מכוונים את התנור ל- 150 מעלות


2. מניחים בקערה את הגבינות , הביצים והסוכר, וטורפים בעזרת מטרפה


3. מוסיפים אינסטנט פודינג וקורנפלור וממשיכים לטרוף עד שהמסה חלקה


4. מוזגים על השכבה הראשונה ( עדיפות כשהיא עדיין חמה) ומכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות למשך 40 דקות עד שהמרקם יהפוך להיות קפיצי ולא נוזלי



שכבה שלישית:


1.את השמנת מתוקה מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים שוקולד חלב ומערבבים היטב לקבלת קרם במרקם חלק ומבריק (גנאש)


2. לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה


3. מוזגים את הגנאש על השכבה השניה (עוגת גבינה) ומקשטים באגוז, שקד או פניני שוקולד לבן.




אמריקן צ'יז קייק ללא גלוטן (צילום: באדיבות קאנאפ'ס)




3. שומרי משקל: מיני בראוניז ללא סוכר


מצרכים ל-24 יחידות מיני בראוניז:


• 150 גר' שוקולד מריר ללא סוכר מומלץ 70% מוצקי קקאו


• 100 גר' חמאה


• 2 ביצים


• 150 גר' כמו סוכר (תחליף סוכר)


• 100 גר' קמח


• 5 גר' אבקת אפיה


• לקישוט: 50 גרם אגוזי לוז או כל אגוז אחר שאתם אוהבים



אופן הכנה:


1. מחממים תנור ל-170 מעלות


2. בסיר קטן מביאים לרתיחה את החמאה, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד ובוחשים עד שהתערובת נמסה ואחידה


3. בקערה נפרדת שמים ביצים וכמו סוכר ובוחשים מעט בעזרת מטרפה לקבלת מסה אחידה


4. לאחר מכן מאחדים את תערובת החמאה ושוקולד המומסים (מסעיף 1) לקערת תערובת הביצים (מסעיף 2) וטורפים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים קמח ואבקת אפיה וטורפים עד פעם עד שהקמח נבלע ואין גושים


5. מוזגים את המסה לתבנית שקעים משומנת או תבנית סיליקון .מקשטים באגוזים ומכניסים לתנור למשך 15 דקות


6.לאחר האפייה מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר.



מיני בראוניז ללא סוכר (צילום: באדיבות קאנאפ׳ס)




4. שומרי כשרות: מיני פבלובה פרווה


מצרכים ל- 20 יחידות:

למרנג:


• 50 גר' חלבון (משתי ביצים)


• 100 גר' סוכר


• קורט מלח



לקצפת:


• 500 גר' שמנת צמחית


• 60 גר' סוכר


• 30 גר' אינסטנט פודינג


• לקישוט: דובדבן אמרנה או כל פרי אחר שאוהבים



אופן הכנה - מרנג:


1. מכינים בן מארי (קערה כפולה על סיר עם מים) מניחים את החלבונים, סוכר והקורט מלח בקערה ובוחשים עד שהסוכר נמס


2. את המסה מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עם מטרפה עד לקבלת קצף מבריק ויציב , מעבירים לשקית זילוף ומזלפים בצורת קערית על נייר אפייה (קוקוטים) או בתוך תבנית סיליקון


3. מכניסים את המרנג לייבוש בתנור ב- 80 מעלות למשך 3 שעות (אין צורך בחימום מראש)


4. לאחר שהמרנג מוכן ומצונן, מניחים בקערת המיקסר את השמנת סוכר והפודינג יחד ומקציפים עם מטרפה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי


5. מזלפים את הקרם לתוך קעריות המרנג ומקשטים בדובדבני אמרנה או כל פרי אחר.




מיני פבלובה פרווה. (צילום: באדיבות קאנאפ׳ס)






5. שומרי החי: מיני קרמבו טבעוני


מצרכים עבור 20 יחידות מיני קרמבו:

בצק פריך:


• 50 גר' סוכר


• 100 גר' מרגרינה בטעם חמאה


• 150 גר' קמח



קרם:


• 500 מ"ל שמנת צמחית


• 60 גר' סוכר


• 30 גר' אינסטנט פודינג וניל



ציפוי:


• 500 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו



אופן הכנה לעוגיית הקרמבו:


1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה. לאחר מכן מוסיפים קמח עד לקבלת פירורי בצק (כמו קוסקוס) עוצרים את המיקסר ולשים את הבצק מעט בידיים עד שהבצק מתאחד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומכניסים לשעה למקרר


2. כדי להכין את העוגייה מפזרים קמח על משטח העבודה כדי למנוע הדבקה של הבצק. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בעזרת מערוך לעובי 3 מ"מ


3. לאחר הרידוד קורצים את הבצק לעיגולים עם קורצן בקוטר 4 ס"מ או בכל קוטר אחר שיש לכם בבית (ניתן להשתמש לקריצה בכוס של קפה שחור).


4. מניחים את העיגולים שהתקבלו על מגש עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב.



אופן הכנת הקרם:
1. מקציפים במיקסר עם מטרפה את השמנת, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב


2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים על העוגייה עד לגובה הרצוי ומכניסים להקפאה עד שהקרם קפוא (בערך 2-3 שעות)


3. לאחר מכן ממיסים שוקולד בבן מרי או במיקרו וטובלים את הקרמבו בשוקולד לציפוי מלא


4. לאחר ציפוי בשוקולד מומלץ לשמור את הקרמבו במקרר עד להגשה




מיני קרמבו טבעוני (צילום: באדיבות קאנאפ׳ס)




מעדיפים קינוחים בכיוונים אחרים? אפשר למצוא עוד מגוון מיני קינוחים אישיים באתר קאנאפ'ס



מתעצלים להכין? תזמינו כמה מגשים ותסגרו את הפינה


אז אם אתם לא מוצאים זמן או כוחות להשקיע בהכנת קינוחים, תמיד תוכלו להיעזר בחברות קייטרינג המציאות קינוחים מושקעים מכל הסוגים, פרווה או חלבי, המגיעים בכמויות שונות ומארזים מגוונים בהתאם לצרכי הלקוח.





טיפ אחרון שלנו: אם אתם מתלבטים במה לבחור, כשמארחים קבוצה גדולה של אנשים ורוצים לקלוע לטעם של כולם, הכי קל להזמין שניים-שלושה מגשים שונים (בהתאם לכמות האורחים) שיסגרו לכם את הפינה וישאירו לאורחים שלכם טעם מתוק בפה.