ישראלית בת 14 נפצעה השבוע במהלך טיול משפחתי בזנזיבר, לאחר שעץ קרס עליה. לאחר פציעתה הועברה הישראלית לקבלת טיפול רפואי בבית חולים מקומי, שם גם נותחה. ממשרד החוץ נמסר היום (שלישי) כי לאחר הניתוח יצאה המטיילת מכלל סכנה. כמו כן נמסר כי קונסול ישראל בניירובי "נמצא בקשר עם משפחתה ומסייע ככל הניתן". מחברת הביטוח שמטפלת בה נמסר כי הם נמצאים בקשר רציף עם הוריה שהגיעו עמה לטיול.



רק אתמול ישראלית נוספת נזקקה לטיפול רפואי בחו"ל, ואף נזקקה לחילוץ לאחר שחשה ברע. המטיילת, תהילה אלמקייס (22) הנמצאת בנפאל, שהתה ברכס האנאפורנה וחולצה ע"י מסוק של חברת הפניקס ביחד עם מגנוס חילוץ ואיתור מגובה של 4,200 מטרים. אלמקייס דיווחה במהלך הלילה באמצעות אפליקציית הוואטסאפ שמצבה חמור וכי היא זקוקה לטיפול, ועם אור ראשון הגיע מסוק החילוץ ופינה אותה לבית החולים סווקון שבקטמנדו להמשך טיפול רפואי.


אין זו הישראלית הראשונה שחולצה בשבוע האחרון מהמקום: רק לפני יומיים הוענק סיוע למטיילת נוספת בת 25 ששהתה באותו האזור בדיוק. כמו כן, ביום שבת בבוקר, מסוק החילוץ של הפניקס חילץ ישראלית נוספת בת 27 שחשה ברע במהלך טראק הבייס קאמפ של האוורסט שבאזור האנאפורנה, בגובה של 4,600 מטרים.

תהילה אלמקייס הישראלית שחולצה בנפאל . צילום:הפניקס


בשבועיים האחרונים: חמישה ישראלים חולצו בנפאל

זהו החילוץ החמישי בשבועיים של הפניקס באזור האנאפורנה בנפאל, בשבוע שעבר מסוק חילוץ של הפניקס חילץ שתי מטיילות נוספות מאותו אזור.
מהחברה נמסר כי מספר החילוצים המוסקים שלהם עלה ב-40% לעומת אשתקד. מדודי עוז, מנהל תחום ביטוח נסיעות לחו"ל ותאונות אישיות קבוצתי בהפניקס מסר כי "בעבר הטיולים האתגריים היו נחלתם של מטיילים יחסית מקצועיים, אבל היום הם מיינסטרים".

לדבריו, חשוב להגביר את המודעות לסכנת מחלת הגבהים ולא לעלות גובה רב מידי ביום אחד. המלצת הרופאים היא לעלות בין 300-500 מטר ביום. לא משנה כמה אתה בכושר מחלת גבהים יכולה לקרות לכל מטייל החל מגובה של 2,300 מטר.״

עוד הוסיף עוז כי "חילוץ יכול לקחת זמן כי הוא דורש תנאי שטח מסוימים כגון תאורה, אזור נחיתה, ומזג אוויר מתאים אז גם למטיילים שבבעלותם פוליסת חילוץ והצלה מומלץ להיות זהירים. רק בשנה שעברה מתו שתי ישראליות מסיבוך של מחלת גבהים לכן חשוב שנדע לשמור על עצמנו".