י"ז תשרי, תשע"ט | 26.09.2018 | 04:02

        הדפסה gohome
Maariv
 
Print Edition
ארוחה קצת אחרת: פתרונות קלים ומהירים לערב חורפי
אורלי פיינה דיאטנית קלינית, מנהלת תחום תזונה, אסם־נסטלה
01/05/2018
מיוחד עכשיו, בחורף, מתחשק לנו לפעמים משהו חם, מזין ומשביע, אבל הרבה פעמים היצירתיות שלנו לא בשיאה בשעות אלו. אז מה עושים?
 
 שאלת קוראי מתחם התזונה של “מעריב": מה אפשר להכין בערב במהירות ובקלות ושיהיה מזין?

מכירים את הרגע הזה שבו צריך להתחיל בהכנות לארוחת הערב וממש מתחשק לגוון בארוחה קצת אחרת? במיוחד עכשיו, בחורף, מתחשק לנו לפעמים משהו חם, מזין ומשביע, אבל הרבה פעמים היצירתיות שלנו לא בשיאה בשעות אלו.

אז מה עושים? להלן שלושה רעיונות לארוחת ערב חמימה וקלה להכנה, שאפשר לשלב את הילדים בהכנתה:

מרקים. הם מחממים, משביעים וכמובן מתאימים כמו כפפה ליד קרה בחורף. שילוב מרקים בתפריט מהווה יסוד מזין ומגוון לארוחה. מומלצים במיוחד מרקים על בסיס קטניות, שיכולים להוות ארוחה שלמה, כיוון שהקטניות מכילות הרכב מנצח של חלבון איכותי, פחמימות מורכבות ועושר של סיבים תזונתיים. לדוגמה, מרק עדשים כתומות ואורז.
אורלי פיינה

שקשוקה. 
היתרון בארוחה כזו הוא שכל מה שנדרש הוא מחבת גדולה שתכיל מספיק ביצים לכל הסועדים. השקשוקה מהווה מנת חלבון וגם ירקות מבושלים (בצל, פלפלים ועגבניות). מומלץ להוסיף לשקשוקה קוביות של גבינה בולגרית או פטה 5% לקראת סוף הבישול, להעשרת המנה בטעם מעניין ובסידן. את השקשוקה מומלץ להגיש בפיתה מחיטה מלאה או בלחם דגנים מלא.

פשטידת פסטה פלוס. פשטידה פשוטה להכנה מפסטה אסם פלוס סיבים תזונתיים וגבינה. מכילה פחמימות מורכבות וסיבים, חלבון ואף מקור לסידן שמצוי בגבינות. הפשטידה מהווה ארוחה מלאה לצד סלט ירקות.


מתכון למרק עדשים כתומות ואורז:

1 כוס עדשים כתומות שטופות
0.5 כוס אורז
תבלינים – מלח, פלפל, כורכום

שמים בסיר עם כ 2 ליטר מים את האורז העדשים והתבלינים
מבשלים על אש בנונית עד שהעדשים משנות צבען לצהוב
והאורז רך

טוחנים הכל יחד במוט בלנד למרקם אחיד מתקנים תיבול ומגישים

פשטידת פסטה "פלוס" וגבינה:

חבילה של ספגטי "פלוס" – מבושלת על פי הוראות
מיכל גבינה לבנה 5% שומן (מומלץ לבחור גבינה המועשרת בסידן )
300 גרם גבינה צהובה 9% מגוררת
מיכל גבינת קוטג'
3 כפות שמן זית
2 ביצים
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט מגורר
בקערה גדולה מערבבים יחד את הגבינה לבנה, גבינה צהובה, קוטג', שמן זית, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת אחידה.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהכל אחיד.
מעבירים לתבנית ומיישרים את החלק העליון
ניתן לפזר מעט פרורי לחם מעל כציפוי – לא חובה
אופים כ-30 דקות, בחום בנוני עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת

הפרויקט בשיתוף מעריב ואסם



print gohome
print
--%>