רגע היסטורי: נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ קיבל הזמנה ממנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און להיפגש, וענה כי הוא מעוניין לקיים פגישה בין המנהיגים עד חודש מאי הקרוב. את ההודעה מאון העביר היועץ הדרום קוריאני לביטחון לאומי, צ'אנג אוי יונג לאחר שנפגש עם הנשיא האמריקאי, ובמסיבת עיתונאים שקיים אחרי הפגישה הוא דיווח על ההזמנה ועל קבלתה.



במהלך מסיבת העיתונאים אמר יונג כי קוריאה הצפונית התחייבה להפסיק את הניסויים הגרעיניים וניסויי הטילים אותם ביצעה בשנה האחרונה, ואף אמרה כי היא מקבלת את המשך התרגולים המשותפים של צבאות קוריאה הדרומית וארצות הברית. היועץ הקוריאני הבהיר כי לא תהיה הקלה בסנקציות על המדינה המבודדת עד להתקדמות מהותית בנוגע לפירוזו הגרעיני של חצי האי הקוריאני, דבר שאושר על ידי הבית הלבן.

ההודעה על הפגישה בין קים ג'ונג און וטראמפ


לאחר מסיבת העיתונאים, טראמפ צייץ בנוגע לפגישה ואמר כי הוא מרוצה מההתחייבויות הצפון קוריאניות והוסיף שמדובר בהתקדמות גדולה. "קים ג'ונג און דיבר על פירוז גרעיני עם הנציגים הדרום קוריאנים, לא רק על הקפאה", הבהיר טראמפ בציוץ, והוסיף כי "לא יהיו ניסויי טילים בפרק הזמן. נעשית התקדמות מרשימה, אך הסנקציות יישארו עד להסכם. הפגישה בשלבי תכנון".




הפגישה הראשונה בהיסטוריה בין מנהיגי האויבות המרות



אם אכן ייפגשו המנהיגים, זאת תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה בה ייפגשו מנהיגי שתי המדינות, הנחשבות לאויבות עוד מאז המלחמה הקרה. בשנת 2009 הגיע הנשיא לשעבר ביל קלינטון לקוריאה הצפונית כחלק מהמאמצים האמריקאים לשחרורן של לאורה לינג ואונה לי, שתי עיתונאיות אמריקאיות ממוצא דרום קוריאני שנעצרו בקוריאה הצפונית לאחר שנכנסו אליה ללא ויזה ונשפטו למאסר ממושך ועבודות פרך. לאחר ביקורו של קלינטון, שתי העיתונאיות קיבלו חנינה מהממשל בפיוניאנג וגורשו חזרה לארצות הברית.



רק היום מזכיר המדינה האמריקאי, רקס טילרסון, אמר כי פריצת דרך בנוגע לתוכנית הגרעין הצפון קוריאנית היא לא סבירה, וכי הוא לא רואה משא ומתן בין שתי המדינות בעתיד הקרוב. "אנחנו רחוקים מאוד ממשא ומתן, אנחנו פשוט צריכים להיות מפוכחים ומציאותיים לגבי זה", אמר טילרסון במהלך ביקור באתיופיה.



מאז שהנשיא טראמפ נכנס לתפקידו, ובעיקר לאחר כניסתו של נשיא קוריאה הדרומית מון ג'יאה-אין, החלה קוריאה הצפונית בסדרת ניסויים גרעיניים וניסויי טילים במטרה לבחון את נחישות שתי המדינות. בתגובה לכך, הטיל ממשל טראמפ, בשיתוף עם מועצת הביטחון, סנקציות כבדות על המדינה המבודדת שנמצאת במשבר כלכלי כבד זה שלושה עשורים. בנוסף לכך, במהלך שנת המשברים הרטוריקה בין ושינגטון ופיוניאנג הפכה לקיצונית באופן חסר תקדים, במהלכה החליפו שני המנהיגים עלבונות, כגון "כלב", "זקן מטורף", "איש הטילים", ואף איום מצדו של טראמפ להכות בקוריאה הצפונית ב"אש וזעם שלא נראו מעולם".