נשיא המדינה ראובן ריבלין הודיע אתמול כי החליט לאמץ את המלצתה של שרת המשפטים, איילת שקד ולהקל בעונשו של הזמר קובי פרץ, במסגרת המתווה המיוחד לשנת ה-70 למדינת ישראל.  על פי החלטת הנשיא תקוצר תקופת מאסרו, כך שיוכל לעמוד בפני ועדת השחרורים, שתשקול את שחרורו ברישיון, בחלוף מחצית מתקופת מאסרו בחודש יולי 2018. בהחלטת הנשיא נקבע כי ההקלה בעונש מותנית בתשלום הקנס שהוטל עליו על ידי בית המשפט.



ציון אמיר, עורך דינו של פרץ, התייחס היום (שלישי) להחלטתו של הנשיא בתוכניתם של אסף ליברמן וקלמן ליבסקינד ב"כאן ב'" ואמר כי מרשו חש הקלה עצומה לנוכח האפשרות שנפתחה בפניו ושהוא מרגיש ש"אוטוטו הוא בחוץ". עו"ד אמיר ציין כי זו סמכותו של נשיא המדינה לשקול בקשות של חנינה, והוא אינו מקבל את ההחלטה סתם כך, על דעת עצמו.



"מחלקת החנינות שוקלת את הדברים", הסביר אמיר כשהתבקש לנמק מדוע לא ירצה פרץ את העונש שנגזר עליו, 18 חודשי מאסר במלואו. "חלק מן השיקולים קשורים למשפחתו וילדיו של פרץ", הסביר.

עורך הדין ציון אמיר. צילום: ראובן קסטרו
עורך הדין ציון אמיר. צילום: ראובן קסטרו


לגבי הקביעה כי לא היו נסיבות יוצאות דופן שלא לאסור את פרץ או לגזור עליו עונש קל יותר, וכעת בבקשת החנינה מופיעים פתאום שיקולים אחרים שעלולים להשפיע על החלטה לקצר את עונשו, אמר אמיר, כי ההחלטה נתמכת בטיעונים שלא היו קיימים במהלך שלב המשפט ואלו התגבשו במהלך שהותו של פרץ במאסר. " מדובר בשיקולים בעלי אופי אישי ואיני יכול למסור פרטים על כך, מעבר לעובדה שמדובר בעניינים משפחתיים הקשורים לילדיו של פרץ".
 
אמיר המשיך: "הנשיא מקדם הליך חנינה לפי מתווה מסוים, והדבר מצריך את אישורה של שרת המשפטים איילת שקד. אני חושב שהתפיסה של 'לפנים משורת הדין' היא גם חלק מן הדין. לא צריך להיבהל מזה. לא יכול לגלול את השיקולים שעומדים בפני הגוף שאמור להחליט. זה שלא כל האסירים בכלל וכאלה שהורשעו בעבירות מס בפרט מקבלים חנינה זה לא אומר שההחלטה של הנשיא אינה מוצדקת".

"לדעתי צריך להרחיב את מוסד החנינה. החנינה הומצאה לא רק למי שגנב כיכר לחם, גם לאחרים, אפילו אם הורשעו במספר עבירות. למה לא לחון בעצם? השיקולים שנשקלו הינם שיקולים ראויים. אני חושב שהיה צריך גם להקל בעונשו של הנשיא לשעבר משה קצב. לא צריך לרדוף אחרי הרצון להחמיר בענישה".

כזכור, בחודש מאי אשתקד הורשע פרץ בחמישה מקרים של העלמת מס של מיליוני שקלים שקיבל בגין הופעותיו, בהעלמת מס בהיקף של 5.8 מיליון שקלים ובדיווחים כוזבים למס הכנסה בשנים 2009-2005. באותו משפט השופטת גזרה עליו שנתיים מאסר בפועל ו-175 אלף שקלים קנס בנוסף לשלוש שנות מאסר על תנאי. זאת מול בקשת המדינה להטיל עליו ארבע שנות מאסר.



במהלך הדיונים על הערעור, רמז פרץ כי מי שהביא אותו למצב הזה הוא אמרגנו לשעבר שהפך להיות עד מדינה, יוחאי יעיש. "הטעות היחידה בחיי היא שבחרתי להיות עם מי שהייתי איתו. אומרים שאישה יודעת אחרונה שבעלה בוגד", אמר הזמר לשופטים.