קוקטייל הוא כבר מזמן לא הדרינק של לפני הארוחה או הפינוק שלאחריה. יש קוקטיילים שיכולים ללוות בכיף גם ארוחת גורמה. שיתוף הפעולה בין מותג הוודקה "גריי גוס" לאירוע "ראונד טייבלס" הוא הוכחה לכך...

אם אתחיל לומר את כל מה שאני חושב על אירועי "ראונד טייבלס" שמתרגשים עלינו בכל שנה בסתיו, יש סיכוי שאשחק את כל האותיות במקלדת שלי. מצד אחד, מדובר בפסטיבל קולינארי מקסים שמביא לכאן שמות גדולים ויוצר שיתופי-פעולה מלהיבים, כשעל הדרך הוא פותח פתח לשפים מקומיים לייצא את הבשורה הקולינארית מתל-אביב לחו"ל. מצד שני, לפעמים הוא כמו אור זרקורים לא מחמיא במיוחד על הפנים המקומטות של העשייה הקולינארית המקומית: מהרשויות המתלהבות לנוכח תשומת הלב הבינלאומית, אבל רגע אחרי שנאלמת תרועת הפסטיבל, שבה להתעמר במסעדנים באמצעות תקנות מוזרות וקנסות בלתי-אפשריים - ועד אלינו...

ראונד טייבלס - בשנים האחרונות מיקסולוגים מוכיחים שגם קוקטיילים יכולים ללוות בכיף ארוחה טובה... (צלם: דניאל לילה)
ראונד טייבלס - בשנים האחרונות מיקסולוגים מוכיחים שגם קוקטיילים יכולים ללוות בכיף ארוחה טובה... (צלם: דניאל לילה)
בשנים האחרונות מיקסולוגים מוכיחים שגם קוקטיילים יכולים ללוות בכיף ארוחה טובה... (צלם: דניאל לילה)

כן, כן, אתה אדוני, את גברת - וגם אני עמכם - הקהל הישראלי שמוכיח שהוא שולף בקלות רבה את הארנק כשמדובר באירוע נוצץ ומתוקשר, אבל בשאר הזמן נשאר בבית במקום לתמוך בתעשייה המקומית (וגם כשהוא יוצא הוא עסוק בשיימינג בגלל שנאלץ להמתין 10 דקות לשולחן או שלא קיבל צ'ייסר על חשבון הבית). אלא שלא להרהר בקול באתי היום, אלא לברך על דבר אחד: התאמה בין קוקטיילים למטבח-עילי. נכון שיין הוא המלווה הרשמי של אוכל, בוודאי של אוכל גבוה, אך בשנים האחרונות מנסים לשכנע אותנו יצרני הבירה שגם המשקה שלהם יכול לעשות את העבודה - וברוב המקרים הם צודקים.

לא רק לפני ואחרי

ראונד טייבלס
ראונד טייבלס
אפילו יצרני משקאות נקיים, כמו למשל וויסקי, מנסים כבר שנים להתאים את הדרינק שלהם לאוכל טוב, לרוב בלי הצלחה גדולה. אישית, אני אוהב מאוד וויסקי והצמיגים שסביב מתני יעידו שגם אוכל טוב, אבל אחרי עשרות "ארוחות וויסקי" שבהן השתתפתי, החלטתי שאני מעדיף להפריד בין אהבותיי (...). משום מה רק הקוקטיילים נשארו איכשהו בצד, מתאימים כאפריטיף לפני הארוחה כשמחכים על הבר לשולחן שיתפנה או לפעמים גם בסופה, במקום קינוח. רק שבמקום שבו הפכו ברמנים למיקסולוגים - ממש כשם שהטבחים הפכו לשפים, בערך לפני שני עשורים - היתה זו רק שאלה של זמן עד שהם ייפגשו.

גריי גוס, וודקה מצוינת שלצערי בקרב חלק מאניני הטעם במקומותינו סובלת קצת מ"תסמונת ב.מ.וו" (כלומר, היא באמת מעולה, אבל בגלל שגם ערסים חושבים ככה, אז חובה עלינו להוציא את דיבתה ולהכריז שהיא "מתוקה מדי", או כל מני הסתייגויות שחובבי אלכוהול גבוה נוהגים להסתייג באמצעותן מטעם-הקהל שבמקרה הזה הוא בפירוש עדות לחוכמת ההמונים!), היא הראשונה להרים את הכפפה ולנסות להפגיש בין שפים למיקסולוגים בדרך שתיצור סינרגיה מושלמת בין היצירות שלהם.

כל הכבודקה

נכון, יש עוד לאן לשאוף - ובהחלט הייתי שמח אם במסגרת הפסטיבל הבא יישבו כל שף אורח ושף מארח עם מיקסולוג מלווה כדי לרקוח לכל מנה, או לפחות לחלק מהן, קוקטייל שיעצים אותה, אבל גם במתכונת המצומצמת שבה הוא מתקיים זו השנה השנייה ברציפות, שיתוף הפעולה בין הוודקה המעולה הזאת לפסטיבל הקולינארי הוליד כמה יצירות מעניינות, הנה דוגמא לשלוש מהן ו... רגע, לפני שנגביה את הכוסות נאחל לענף המסעדנות שיזכה ליותר פרגון מהקהל המקומי גם בימים כתיקונם ולא רק בפסטיבלים. ועכשיו, בואו נשתה משהו.

 

קוקטייל רשמי ראונד טייבלס
קוקטייל רשמי ראונד טייבלס
קוקטייל מיוחד ל"ראונד טייבלס" שהוגש בכל המסעדות המשתתפות

מה צריך?

45 מ"ל גריי גוס אגס 30 מ"ל סן ז'רמן סודה לקישוט: פרוסות אגס

מה עושים? מוזגים ישירות לכוס יין עם קרח, סוגרים עם מי סודה, מקשטים בפרוסת אגס ומגישים.

 

קוקטייל ציקטי ראונד טייבלס
קוקטייל ציקטי ראונד טייבלס
קוקטייל מיוחד ל"ראונד טייבלס" שהוגש במסעדת צ'יקטי

מה צריך?

30 מ"ל גריי גוס קלאסית 30 מ"ל מרטיני רוסו חצי כפית מרטיני ביטר 30 מ"ל מיץ אשכולית אדומה 3 טיפות חומץ מי טוניק לקישוט: פרוסת אשכולית אדומה

מה עושים? מוזגים ישירות לכוס יין היי בול עם קרח, סוגרים עם מי טוניק, מקשטים בפרוסת אשכולית אדומה ומגישים.

 

קוקטייל קאווטרו ראונד טייבלס
קוקטייל קאווטרו ראונד טייבלס
קוקטייל מיוחד ל"ראונד טייבלס" שהוגש במסעדת קוואטרו

מה צריך?

45 מ"ל גריי גוס 30 מ"ל מרטיני ביאנקו 10 מ"ל סן ז'רמן כפית אבסינט 15 מ"ל מיץ ליים 15 מ"ל סירופ טרגון 20 מ"ל מיץ מלפפון 5 טיפות חומץ בלסמי לבן לקישוט: סליל מלפפון

מה עושים? מכניסים את כל המרכיבים לשייקר לשקשוק ארוך, מסננים סינון כפול ומוזגים לכוס קופ מקוררת. מקשטים בסליל מלפפון ומגישים.