מתקפת סייבר נרחבת פגעה היום (שלישי) באוקראינה, משתקת תשתיות מדינה, מערכות בנקים ופוגעת בשדה התעופה בקייב שם מעוכבות טיסות. גם גופים ברוסיה נפגעו - בפרט ענקית הגז רוסנפט. "זו התקיפה הגדולה ביותר בתולדות המדינה", נמסר ממשרד הפנים של אוקראינה. מערכות למדידת קרינה באתר הגרעיני של צ'רנוביל ננזקו גם הן.

בתחילה סברו כי מדובר באותו וירוס (נוזקה) שנעל מאות אלפי מחשבים בעולם בחודש מאי האחרון, אך כעת הסיקו כי מדובר בווירוס מסוג אחר - Petya, שפעולתו דומה, נעילת מחשבים ודרישת כופר. חברת אבטחת סייבר ברוסיה, Group-IB, אמרה כי מדובר בתקיפה בתקיפה מתואמת שפגעה בגופים ברוסיה ובאוקראינה. חברות בינלאומיות באנגליה, דנמרק והולנד והודו הותקפו גם הן. לפי דיווחים בחו"ל, שטרם אומתו, גם חברות ישראליות נפגעו במתקפה. הטלגרף הבריטי טוען כי תשע חברות בינלאומית שילמו את הכופר להאקרים כדי לשחרר מחשבם. 

ראש קבוצת מודיעין של חברת סייבר ישראלית ציטטה בשיחה עם "מעריב" כלי תקשורת באוקראינה וטענה: "יש ראיות לכך שמדובר בנקמה של רוסיה על רקע חיסול של קצין מוקדם יותר, ועל רקע ההיסטוריה בין המדינות. ייתכן מאוד שההתקפה המשולבת קשורה לזה". גם ראש ממשלת אוקראינה טען כי מניתוח ראשוני עולה שיש מעורבות רוסית בפריצה.
"זו הייתה מתקפה חסרת תקדים, אך המומחים שלנו עושים את עבודתם ושומרים על תשתיות אסטרטגיות. מערכות חיוניות לא נפגעו", אמר ראש ממשלת אוקראינה וולודימיר גרויסמן. 

כזכור, מתקפת-סייבר ענקית פגעה במאי ביותר ממאה מדינות בעולם - כשהנזק המרכזי שהיא מסבה הוא לבתי חולים בבריטניה, שם בוטלו טיפולים רבים וחלק ניכר מהפעילות הושבת. המתקפה נעשתה דרך כלי פריצה שמצפין את המידע במחשב שנפגע ומבקש מהמשתמש כופר בדמות ביטקוין כדי שיוכל להשתמש בו בחזרה. 
 
על פי דיווחים בארה"ב, כלי הפריצה הזה, המכונה "ransomware" פותח על ידי הסוכנות לביטחון לאומי בארה"ב והודלף לאינטרנט. מייקרוסופט הוציאה עדכון אבטחה מיוחד שאמור להגן על מחשבים ממנו, אך נראה שבארגונים גדולים רבים טרם הספיקו להתקינו. בנוסף לבתי חולים בבריטניה, בין הנפגעים היו ענקית התקשורת הספרדית "טלפוניקה", שטענה כי רק חלק ממחשביה הפנימיים נפגעו ולא נגרם נזק לשירותיה, ומחשבים רבים ברוסיה.