אני מכורה לגלידה. מתוק, מריר, חמוץ ומלוח, עם פצפוצים, שוקולד, פירות או אגוזים; בגביע, בכוס או פשוט ישר עם כף גדולה. לא משנה לי איך, גלידה זו הנאה שבכל גיל, או מצב רוח תמיד עושה לי טוב. לכן מבחינתי יכולתי לסיים את הכתבה פה. אבל מצאתי מקום כל כך מיוחד ברמת גן, שאנחנו נמשיך עוד קצת.



אני מודה שאני אף פעם לא אהיה סטנדרטית, גם לא בכל מה שקשור בגלידות. לכן אף פעם לא תראו אותי אוכלת גלידת וניל או שוקולד וזהו. תמיד אני אחפש עם מה לחבר אותם, כדי שיהיה לי משחק טעמים בפה. בגלידריית "ג'לה" ברמת גן מצאתי את גן עדן.




ג'לה, טעם מיוחד בשבילכם



הטעם הבא



ב"ג'לה" יש לא רק שלל של טעמים לא סטנדרטיים ומשחקים עם מרקמים, סוכריות וצבעים, לא רק מגוון של גלידות ללא חלב, אלא אפילו את היכולת להמציא לעצמך את הטעם! כן, כן. עם קצת מחשבה יצירתית וסבלנות (יומיים) תוכלו לקבל קילו של גלידה פרי יצירתכם.




יהיה מביך לספר לכם איך הגבתי כששמעתי את זה לראשונה. רק בואו נגיד שאחרי יומיים קיבלתי קופסת קלקר מלאה בגלידת שוקולד מריר וקרמל מלוח עם שברי בוטנים קלויים שגרמה לי להוציא קולות ממש משונים. והכל באותו המחיר של טעם קיים. ברצינות, איך לא עשו את זה עד עכשיו?
אז קדימה: תתחילו לפנטז, לדמיין, ולכו לייצר לכם גלידה משלכם. אוהבים מלוח - נסו קרמל מלוח ובננות. אוהבים תאילנדי - דמיינו איך אתם עם ליים, קוקוס ובזיליקום. זה גאוני!



גלידה למיעוטים קולינריים?



"אין גלידות לא טעימות", מצהיר בפניי גיא, השף של גלידת "ג'לה", אך אני לא ממש מסכימה. יצא לי לאכול גלידות כבדות מדי, מתוקות מדי, תעשייתיות ונטולותכל מרקם. סורבטים מלאים בסוכר וללא טעם של פרי. בהחלט יש גלידות לא טעימות. אבל מה שיפה במקום הזה (חוץ מהצבעוניות והטעמים) זה הרצון לייצר גלידה לכולם.

ואם נדבר רגע על הגלידות הבסיסיות, אז תשמחו לשמוע שהגלידה החלבית קלילה מאוד, רק שלושה אחוזי שומן (רק 120 קלוריות לכדור) ועדיין מרגישה עשירה. גם הסויה מצליחה להתגבר על אותו טעם לוואי ומקבלת פה תרגום מעניין מבחינת השילובים. אבל התענוג האמיתי בעיניי הוא הסורבה. הסיבה? גיא שם קילו פרי בכל גלידה. אה, ויש גם גביעי גלידה ללא גלוטן לחולי צליאק.

הרוא"ה 45 פינת בן גוריון 108, רמת גן.



קופצים לארוחה



לכל חובבי האוכל הייחודי - זה בשבילכם. מסעדת "פופ אפ" הנפתחת ליומיים בלבד, בניצוחם של השף דיוויד פרנקל והשף נדב כהן. המסעדה תיפתח (17-18.7) על הגג של בית משפחת אבולעפיה ביפו. מסעדות "פופ-אפ" הן חלק מהטרנד הקולינרי הסוחף את העולם בשנים האחרונות. המותג האיטלקי "סאן בנדטו" הצטרף לטרנד במסגרת פרויקט גסטרונומי חדש. 

והפעם, דיויד פרנקל מפרונטו הישראלית ונדב כהן (היה שף בכיר במסעדת Maze של גורדון רמזי) בתפריט Sharing מיוחד. השניים יארחו למעשה את הזוכים בפרויקט של "סאן בנדטו". במסגרת הפרויקט יתבקשו הגולשים לצלם את אמא שלהם עם המנה שהיא הכי אוהבת לבשל (רצוי ביחד עם הבקבוק המתאים למנה).



כמות מוגבלת של מקומות תהיה שמורה לקהל הרחב, במחיר של 250 שקל לאדם. את המקומות ניתן להזמין במייל: info@allenby.co.il.