לקראת סוף השבוע אני רוצה להציע לכם את עונג השבת שלי, והפעם עוגת שמרים עשירה באגוזים וחלווה, ומבושמת בקינמון. היא מורכבת משתי גלילות ממולאות ומגולגלות משני צדי הבצק, כצורת ספר תורה, ויופיה מתגלה לעין עם פריסתה.

 
החומרים:
(ל־ 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות)

½  ק"ג קמח מנופה
 25 גרם שמרים
¾ כוס סוכר
3 ביצים
130 גרם חמאה רכה
¼ כפית מלח
1½ כוסות חלב
 
להברשה:
100 גרם חמאה מומסת
 
למלית:
2 כוסות אגוזי מלך, פקאן או לוז
קצוצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1½ כפות קינמון
1 כוס חוטי חלווה )מסולסלת(
לפירורים המתובלים:
 60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס סוכר חום או לבן
¾ כוס קמח מנופה
1 שקית סוכר וניל
 
להברשה:
1 ביצה טרופה עם כף מים
 
אופן ההכנה:
להכנת הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבלים בוו הלישה כדקה או שתיים. מוסיפים תוך ערבול איטי את הביצים, החמאה, המלח והחלב. מערבלים יחד עד לקבלת בצק גמיש. מכסים בניילון נצמד, ומשהים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.
 
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.מחלקים את הבצק לשניים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה מלי בני בעובי ½ ס"מ.
 
מברישים את העלים בחמאה המומסת. מפזרים עליהם כמות שווה מהמלית. מגלגלים כל עלה משני צדדיו עד אשר הם נפגשים באמצע (בדומה לצוי
רת ספר תורה). מעבירים לתבניות. שמים את כל חומרי הפירורים בקערה בינונית ומערבבים בידיים עד לקבלת פיי רורים אחידים.
 
מברישים את הגלילות בביצה הטרופה עם המים, ומפזרים עליהם את תערובת הפירורים. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה.
 
אופים בתנור שחומם מראש בחום ביינוני (180 מעלות) כ-30 דקות, עד שהגלילות תפוחות, שחומות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש.


טיפסקל:
הבצק הנפלא הזה מקבל כל קרם ומלית שאהובים עליכם: תפוחים, ריבה, שוקולד למריחה או פרג.