רותם דרוב חושב ש"פרוני" תפורה על אלה שמקטרים שטעם הבירה מר להם. כלומר, אם אתם לא רוצים לתת להם איזו בירת דובדבנים מתוקה...

כשאומרים לנו אלכוהול ואיטליה במרבית המקרים אנחנו ישר חושבים על יין, אזורים מיוחדים, תתי-אזורים לכל חבל ארץ, ו-360 זנים שונים המאוגדים תחת שלל סגנונות. אם נרצה לחרוג מתחום היין, נתחיל גם לזרוק שמות כמו קמפארי ואפרול, צ'ינזנו ומרטיני אבל בירה?! בירה שייכת למרכז/צפון אירופה עם ארצות כמו גרמניה, צ'כיה ובלגיה, בעוד האיטלקים, כאמור, מומחים ביין...

בירה פרוני, או ליתר דיוק פרוני נאסטרו אזורו, היא אולי הבירה הנודעת ביותר שיצאה מארץ המגף... (צילומים: יח"צ)
בירה פרוני, או ליתר דיוק פרוני נאסטרו אזורו, היא אולי הבירה הנודעת ביותר שיצאה מארץ המגף... (צילומים: יח"צ)
בירה פרוני, או ליתר דיוק פרוני נאסטרו אזורו, היא אולי הבירה הנודעת ביותר שיצאה מארץ המגף... (צילומים: יח"צ) אבל כמצופה מארץ חמימה (ברובה), גם לאיטלקים יש מגוון בירות, ואפילו לא רע בכלל, עם התמקדות בבירות מסוג לאגר בהירות וטעימות. פרוני, או ליתר דיוק פרוני נאסטרו אזורו, היא אולי הבירה הנודעת ביותר שיצאה מארץ המגף. מבשלת פרוני פועלת ומבשלת בירות כבר כמעט 170 שנה, משנת 1846. תחת המבשלה יוצאת בירת פייל אייל בעלת תווית אדומה שלפעמים מכונה בקיצור פרוני אדומה (שאותה לא ניתן להשיג בארץ), אבל עיקר תהילתה מגיעה מהנאסטרו אזורו.
בירה פרוני - בקבוק
בירה פרוני - בקבוק
משמעות השם נאסטרו אזורו היא "רצועה כחולה", והבירה מכונה כך כאות כבוד לספינה האיטלקית SS Rex, אשר אחזה ב"פרס הרצועה הכחולה" בין השנים 1933-1935 עקב היותה המהירה ביותר לחצות את האוקיינוס האטלנטי ממזרח למערב בתקופה זו. כחול הוא גם צבע בית-המלוכה האיטלקי עד שנת 1946, וזו גם הסיבה שכל נבחרות איטליה משחקות בתלבושות בצבע כחול ולא בצבעי הדגל האיטלקי. הנאסטרו אזורו היא האחות הכי צעירה והכי מוצלחת במשפחת פרוני, היא הושקה רק בשנת 1963, יותר מ-100 שנה לאחר שהמבשלה כבר מכרה את תוצרתה, ומלכתחילה מותגה כפרימיום לאגר. מלבד הבקבוקים שנמכרים בכל חנות משקאות, אפשר גם לטעום אותה בארץ בגרסת הברז, בעיקר במסעדות איטלקיות שרוצות להעניק את החוויה האיטלקית השלמה כמו "אלורה", "איטלקיה בפשפשים" ו"גוסטו". מבשלת פרוני הממוקמת ברומא, שייכת כיום לתאגיד SAB Miller שתחת המטריה הרחבה שלו תמצאו מותגים כמו פוסטר האוסטרלית, פילזנר אורקוול הצ'כית, מילר האמריקאית ועוד. המתכון הייחודי שלה מגיע משילוב של לתת מזני שעורה מובחרים, שני זני כשות ואף מעט תירס שתפקידו לרכך את המרירות. פרוני נאסטרו אזורו היא אכן ה-בירה עבור כל אלה שמקטרים שטעם הבירה מריר להם (כלומר, אם אתם לא רוצים לתת להם ללגום איזו בירת דובדבנים מתוקה ובלגית...). היא פשוט אחד הדברים המהנים ללגום ביום קיץ חם. כמו שברבן אמריקאי, המיוצר אף הוא מתירס, יהיה מתקתק יותר מוויסקי סקוטי, כך גם כאן - מעט התירס מרכך כל התנגדות למרירות ומעניק לבירה פרוני סיומת עגולה וכיפית.   פרוני נאסטרו אזורו. מחיר מומלץ: 11 שקל