גדי דבירי טעם את סמואל אדאמס סאמר אייל, והגיע למסקנה שמדובר בבירת קיץ מרעננת לטמפרטורות שמתחת ל-45 מעלות...

תל-אביב, 45 מעלות בצל, בקבוק סמואל אדאמס Summer Ale. על מדבקת הצוואר של הבקבוק מניפסט בחתימתו של ג'ים קוך: "עם הצבע הזהוב המעונן לבירת חיטה זו יש את הקסם של יום קיץ בהיר וגו'". אני לא חושב שכשרקחו ב-Boston Beer Company את בירת ה-Summer Ale שלהם הם כיוונו לכזה קיץ. אבל מה לעשות? העולם המודרני של היום מצליח להביא את הבירה גם למקומות כאלה. בכל מקרה, העבודה צריכה להיעשות, קיץ או עוד יותר קיץ.
סמואל אדמס סאמר אייל - אווירה.jpgסמואל אדמס סאמר אייל - אווירה.jpg
קבלו ריענון קצר על מבשלת סמואל אדאמס למי שעדיין לא מכיר: הזמן הוא תחילת שנות ה-70 של המאה ה-19, יבשת אמריקה. לואיס קוך, סב סבו של ג'ים קוך, השתמש במתכון בווארי וותיק שהגיע עם המשפחה מהיבשת הישנה והחל לייצר בירה במבשלתו בסנט לואיס, מיזורי. המתכון עבר בירושה בין דורות של מבשלים שבישלו סדרות של בירה, ארומטית ומלאת טעמים. עם השנים דעך הביקוש באמריקה לבירות איכות שכאלה, ובמקביל גבר הלחץ לייצר בירות זולות, פשוטות וכלכליות יותר. צ'ארלס קוך - אביו של ג'ים ודור חמישי למבשלים - נאלץ לסגור את המבשלה המשפחתית בשל חוסר ביקוש לבירות והמתכון מצא עצמו מאופסן בעליית הגג. בשנת 1984, מצא ג'ים קוך (כן, אותו ג'ים מהמניפסט), במקרה, בעליית הגג של צ'ארלס קוך, אביו, אוצר - אוסף מתכונים עתיק בן למעלה מ-100 שנים. ג'ים שתמיד אהב בירה הרגיש שהוא מתעורר משינה עמוקה. באביב אותה שנה החליט ג'ים לנסות את המתכון המשפחתי העתיק. הוא קנה ציוד בישול בסיסי ובמטבח ביתו יצר את מחזור היצור הראשון שלו. לבירה קרא סמואל אדמס. למותג סמואל אדמס מגוון גדול של בירות, המחולק לארבע סדרות. אחת מהסדרות היא הסדרה העונתית, לכל עונה בשנה מבושלת בירה המתאימה לה. אחת מהבירות האלה היא ה-Summer Ale. הבירה מבושלת בחודשי הקיץ, בין אפריל לאוגוסט. זוהי בירת חיטה אמריקאית, המבושלת עם שני סוגי כשות אירופאית אצילית, ומתובלת בקליפות לימון ובתבלין אקזוטי הנקרא זרעי גן-עדן. לבירה 5.3% אלכוהול, צבע זהוב מעונן, כהה יותר ממה שמצפים מבירת חיטה, והקצף לבן ומרשים אך מתפוגג מהר. לטעמי, הבירה קצת מתוקה מדי בשביל להיות בירת קיץ, אולי משום שציפיתי לבירה קצת יותר יבשה. הסיומת של הבירה מעט מעקצצת וחריפה - תרומתם של זרעי גן-העדן. את מרירות קליפות הלימון מרגישים רק כשהבירה מתחממת. האגדה מספרת שקליפות הלימון בהם משתמשים בבירה הם מתוצרת ישראלית, אז הנה כבר סיבה טובה לשתות את הבירה...   סמואל אדאמס סאמר אייל. מחיר מומלץ: 13 שקל