מירה איתן נסעה לבלגיה כדי לטעום את בירה "דובל טריפל הופ אקווינוקס'' החדשה וחזרה הביתה עם ראש קצף...

באמצע הדרך בין אנטוורפן לבריסל נמצאת מבשלת דובל ((Duvel - ספינת הדגל של הבירה הבלגית. שמה של הבירה ניתן לה כאשר יום אחד בשנת 1923 הגיע חברו של בעל המבשלה, טעם מהבירה ואמר: "איזו בירה שטנית!" (Duvel, בפלמית). המבשלה, שהיא הגדולה ביותר והגוף השני בגודלו בבלגיה, נמצאת בבעלות משפחתית של בני משפחת Moorgat. לפני מספר שנים פתחה המשפחה מבשלה חדשה ומודרנית בהשקעה גדולה, בה לפחות 20% מהבירות מיועדות ליצוא ל-65 מדינות. המבשלה החדשה מארחת במרכז המבקרים היפה שלה כ-20 אלף מבקרים בשנה.

למרות אחוז האלכוהול הגבוה שלה, אפשר לשתות אותה בקלות, כמעט כמו לאגר...(צילומים: יח"צ)
למרות אחוז האלכוהול הגבוה שלה, אפשר לשתות אותה בקלות, כמעט כמו לאגר...(צילומים: יח"צ)
למרות אחוז האלכוהול הגבוה שלה, אפשר לשתות אותה בקלות, כמעט כמו לאגר. דובל טריפל הופ (צילומים: יח"צ) בירות בלגיות לא תמיד קלות לשתייה ארוכה. אלה בירות מיוחדות וטובות, אך לרוב די כבדות, אלכוהוליות מאוד, כהות ומתובלות, ובשל התכונות האלה הן מתאימות מאוד לאוכל, אך פחות לשתייה של כוס אחר כוס בחברה. מעט יוצאת דופן היא דובל, שלמרות אחוז האלכוהול הגבוה שלה, אפשר לשתות אותה בקלות, כמעט כמו לאגר. מדובר בבירה בהירה מסוג Ale, בירה זהובה ומעורפלת מכיוון שאינה עוברת סינון. טעמה פירותי ועוצמתי וכמעט שאין מרגישים באחוז האלכוהול הגבוה אותו היא מכילה - 8.5%. לשם ייצור הבירה, משתמשים עד היום באותו זן נדיר וייחודי של שמרים שבהם השתמשו בזמן ייצור בירת הדובל הראשונה, זהו אחד הסודות השמורים של המבשלה. לפני בקבוק הבירה מוסיפים לה שמרים וסוכר הממשיכים לחיות ולתסוס בבקבוק (שיטת שמפניה). זו גם הסיבה לכך שלבירה יש ראש קצף עמיד ויפהפה השומר על טעמה החזק לכל אורך זמן השתייה. בימים אלה הגיעה לשוק בירה נוספת מבית דובל: דובל טריפל הופ אקווינוקס. בשנת 2007 הפתיעה מבשלת דובל מורטגט את עולם הבירה עם דובל טריפל הופ - בירה מיוחדת בה משתמשים בשלושה סוגי כשות במקום שניים, ולה אחוז אלכוהול גבוה במיוחד - 9.5%. הכוונה המקורית היתה לייצר את הבירה כמהדורה חד-פעמית, אבל אז, לאור ההצלחה המסחררת לה זכתה, גמלה ההחלטה לייצר אותה בשנית בשנת 2010 ומשנת 2012 החלו כבר לייצר את הבירה כל שנה. דבר אחד משתנה כל שנה - הברומאסטר של המבשלה מחדש מדי שנה את הבירה באמצעות החלפת סוג הכשות הנוספת. בשנת 2012 יוצרה הבירה עם הכשות האמריקאית סיטרה, ובמהדורת 2013 הרחיקה המבשלה הבלגית עד יפן בשביל הכשות השלישית - סוראצ'י אייס. בשנת 2014 היתה זו הכשות האמריקאית המדוברת 'מוזאיק' ואילו השנה, שנת 2015, הכשות הנוספת היא הכשות האמריקאית החדשנית 'אקווינוקס', המעניקה לבירה ניחוחות פרחוניים הדריים. משמעות השם 'אקווינוקס' היא נקודת השוויון בין היום והלילה, ולכן ההשקה הרשמית העולמית של 'דובל טריפל הופ' התרחשה בתאריך 21 במארס 2015. מאז ביקורי במבשלה לפני מספר שנים בירת דובל תמיד מסקרנת אותי. לכו תנסו אותה ותבינו על מה אני מדברת. בביקורי במבשלת דובל לימדו אותי כיצד למזוג בירה נכון. מתחילים בניקוי הכוס. הכוס נקייה ושטופה מראש, אך שוטפים אותה שוב בכיור מלא מים ואז מוזגים את הבירה לכוס הרטובה. מתחילים בהטיה ואז מיישרים את הכוס ויוצרים קצף טוב, לפחות שתי אצבעות. המזיגה נותנת תוצאה הרבה יותר טובה עם כוס הדובל הייחודית. בתחתית כוס הדובל מצוירת האות D בהבלטה, כך שנוצר מצב בו הבועות עולות למעלה כל הזמן כמו סופה קטנה - ממש טורנדו בכוס. הפרוטאין שמשתחרר ועולה יוצר כל הזמן קצף ושומר עליו שלא ייגמר גם אחרי זמן רב. וזה יפה.   דובל טריפל הופ אקווינוקס. מחיר מומלץ ליחידה: 22 שקל