גדי דבירי חורש את הארץ בחיפוש אחר מזיגת הבירה המושלמת. והפעם: "ביר האוס" בראשון-לציון...

תקראו לי גזען, תגידו שאני עושה הכללות, תאמרו מה שאתם רוצים, אבל לדעתי העלייה הרוסית עשתה טוב לתרבות הבירה בארץ. אני מאוד אוהב לשבת בפאבים של "רוסים", זה הדבר הכי קרוב לבית-בירה אירופאי, המקומות האלה נטולי "פוזה" והעיקר שם הוא לאכול, לשתות וליהנות. כאן לא תמצאו אנשים שרק מדברים על בירה בלי לשתות, ונדיר לראות לקוח יושב ערב שלם על כוס בירה אחת.

זה מקום לבוא עם חברים ולבלות ערב. אפשר אולי להגיד שזו הגרסה האירופאית לחמארה... (צילומים: גדי דבירי)
זה מקום לבוא עם חברים ולבלות ערב. אפשר אולי להגיד שזו הגרסה האירופאית לחמארה... (צילומים: גדי דבירי)
זה מקום לבוא לכאן עם חברים ולבלות ערב. אפשר אולי להגיד שזו הגרסה האירופאית לחמארה... (צילומים: גדי דבירי) אחד המקומות האלה שאנחנו אוהבים לפקוד הוא ה"ביר האוס" בראשון-לציון, המקום מורכב ממספר אזורים: אזור חיצוני, מעין ביר גארדן, חלל פנימי ללא מעשנים וחדר למעשנים. המקום כולו מעוצב עם חיפויי עץ על הקירות והתקרה ומרוהט בריהוט עץ כבד. רוב השולחנות מאוכלסים בחבורות. מעט מאוד זוגות מגיעים למקום. זה לא פיק-אפ בר וגם לא מקום רומנטי לדייט ראשון, זה מקום לבוא עם חברים ולבלות ערב. אפשר אולי להגיד שזו הגרסה האירופאית לחמארה. מבחינת הבירה, יש מגוון לא קטן, אם כי רובו מורכב מלאגרים, לאגרים בהירים: לוונבראו, טוכר וגמברינוס, ולאגרים כהים: קרושוביצה וקוזל. בנוסף יש מגוון גדול יחסית של בירות חיטה: ארדינגר, פרנסיסקנר ואדלוויס. למי שלא אוהב לאגר, או בירה לא מסוננת בפי המקומיים, יש נציגות בלגית: לף, ברבר וקסטיל רוז', ונציגות אירית: גינס. תמהיל מתאים ליושבי המקום. בגזרת האוכל אפשר למצוא נקניקיות תוצרת עצמית, מיני בשר בגריל ובתנור ויש גם אגף פירות-ים. מנות קטנות ליד הבירה קצת יותר קשה למצוא, והן פחות או יותר מסתכמות בצ'יפס, אדממה וחמוצים. מעבר לכך - אם לא ממש רעבים, יש פלטות קרות יפות של גבינות, בשרים או דגים שמאוד מתאימות ליד הבירה ומספיקות להרבה יותר מסועד אחד. אז מה היה לנו שם?  
מזיגה
מזיגה
מזיגה: יעילה ומהירה, אם כי הגינס נמזגת בחיפזון רב מדי. הברזים נקיים ומצוחצחים.ציון: 18 נקודות  
הגשה
הגשה
הגשה: כוס תואמת, ממותגת ועם סימון הכמות, קצף בכמות מתאימה, אך אין תחתית מתחת לכוס. משום מה ביותר מפעם אחת הכוס הגיעה לא נקייה ועושה רושם שאין הקפדה להדיח את הכוסות בנפרד מהצלחות השומניות.ציון: 8 נקודות  
איכות
איכות
איכות:ברוב המקרים הבירה היתה טרייה, הגיעה בטמפרטורה טובה, לא מוגזת מדי או מוגזת פחות, אם כי בפעם אחת נתקלתי בבירה שעברה כבר את השיא ועדיין הוגשה.ציון: 15 נקודות  
טעימות
טעימות
טעימות: התפריט מגוון מאוד וכולל, בעיקר, מנות נקניקיות ובשר כבדות, פירות-ים וגם כמה סלטים לצמחוניים. אוכל פשוט וטוב שעוזר להספיג את האלכוהול. הבירה לא מגיע עם משהו קטן ליד.ציון: 18 נקודות  
חוויה
חוויה
חוויה: אופי הקהל המגיע למקום השפיע הרבה על המגוון. הרבה לאגרים בהירים וכהים, "סוסי עבודה" שאפשר לשתות מהם בכמות: לוונבראו, טוכר, גמברינוס, קוזל וקרושביצה, לצד בירות חיטה: ארדינגר, פרנסיסקנר ואדלוויס. באגף ה"מתוחכם" יותר תמצאו מותגים בלגיים: ברבר, לף וקסטיל רוז' ולכאלה שמכורים יש גם גינס. ישנם עוד כעשרים סוגי בירה בבקבוקים.למקום מספר חניות עבור אורחי המקום, ואם אלו תפוסות צריך לחפש ברחובות הסמוכים. הרבה פעמים אם תבקשו, יזיז הבעלים את רכבו ויפנה לכם מקום חניה. מחיר הבירות: 28 שקל לחצי ליטר ללאגרים ולחיטה, 35 שקל לבלגיות. ואפשר גם לקבל כוסות ליטר באזור ה-50 שקל לליטר.ציון: 20 נקודות  
ציון
ציון
ציון סופי:על פי הקריטריונים שנקבעו, המקום אינו מקבל את תו איכות המזיגה. הסיבה העיקרית לכך היא נושא ניקיון הכוסות. הדבר אמנם מעיב על החוויה שלי במקום, אך למרות זאת איני מוותר על הבילוי בביר האוס שבכל פרמטר אחר הוא מעולה. לפעמים שווה להתפשר על משהו.סה"כ: 79 נקודות   ביר האוס. קרן היסוד 1, ראשון-לציון