מחפשים משקאות מרעננים מתקתקים לקיץ? יש לנו בדיוק כאלה בשבילכם – ויש בהם אלכוהול, לא לדאוג

אין משקה קל שמתאים לקיץ יותר מאשר בירה, אך בארץ בה צורכים כ-14 ליטרים של בירה לנפש לשנה, ברור שיש כמה שלא ממש מתחברים לבירה. ולמה כן מתחבר רוב עם ישראל? למשקאות קלים מתקתקים. אם זה המצב, למה שלא נשדרג את הקולה, ספרייט, ושאר מרעין בישין ונקרב אותם לעולם הבירה שלנו?

מתקתקים, מרעננים ואלכוהוליים במידה
מתקתקים, מרעננים ואלכוהוליים במידה
מתקתקים, מרעננים ואלכוהוליים במידה אז מצאתי כמה משקאות מושקעים המגיעים לארץ, שיכולים לענות לשם 'בירות קיץ' (למי שצריך להראות גבר ששותה בירה). משקאות שיתנו תשובה למתנדנדים בין בירה צוננת למתוק המתוק הזה. אפשר גם לעשות מהם קוקטיילים מגניבים או להוסיף אותם לכהילים שונים וכולם בעלי אחוז אלכוהול לא גבוה, מרווים, מרעננים, צוננים ומתקתקים. ליפמנס און דה רוקס, המשקה מגיע ממבשלת ליפמנס הוותיקה (1679!) מבלגיה. מכיל רק 3.8% אלכוהול. מדובר במשקה המבוסס על מספר סוגים של פירות יער ובראשם דובדבנים, שעוברים תקופת יישון ממושכת של כ-18 חודשים. ניחוח מרענן ופירותי, טעם מתוק מאוזן וסיומת חמצמצה ומעודנת, עם צבע אדמדם מדליק, יהיה נפלא לשתות עם קוביות קרח ופלח לימון. ווסטונס סיידר פרימיום, מגיע מטחנת הסיידר ווסטונס המשפחתית, שפועלת כבר משנת 1880 בכפר קטן במערב אנגליה. מכיל 4.5% אלכוהול. סיידר התפוחים הטעים והחצי יבש הזה מתיישן בחביות עץ אלון, ומקבל צבע ענברי עמוק ובשומת של תפוחים בשלים. הסיידר מוגז ומרענן וטעמו העשיר פשוט טעים. יהיה נחמד גם עם קרח. קראביס ג'ינג'ר ביר, מכיל 4% אלכוהול, והוא משקה הג'ינג'ר הנמכר ביותר בבריטניה. היצרנים מדווחים על ארבעה מרכיבים סודיים, בתוספת ג'ינג'ר מהמזרח הרחוק. את המשקה מאחסנים  כשמונה שבועות על מנת לקבל את טעם עשיר. משקה מגניב, שיכול ללוות היטב גם מאכלים אסיאתיים מתובלים וחריפים. ומי שאוהב לצנן את הוויסקי שלו ולהמתיק אותו קצת, גם זה יכול ללכת. מומלץ להגיש עם קרח ופלח לימון.