ממש מתחת לאפכם, מאחורי דלת נטולת שלט, עומד מדי ערב אחד הברמנים הטובים ביותר בארץ ורוקח מיני קוקטיילים מופלאים. טל חוטינר על המיני-בר הסודי שאתם רוצים להכיר

בימים הרחוקים בהם הייתי עורך תחרויות ברמנים למיניהן, בלט בירושלים ברמן אחד צעיר מעל כולם. האיש הזה, שקוראים לו עמית גלעד, התבגר, זכה בכמה וכמה תחרויות מקצועיות והפך לאחד מטובי בנינו המיקסולוגים. מאחר וקוקטיילים צריך לשתות אצל אנשים שיודעים באמת לרקוח ולערבב אותם ,ולא אצל כל אחד שלמד לפתוח שייקר בלי להשפריץ על הבר, ומכיוון שאין הרבה מקומות כאלה במחוזותינו – על "223" של אריאל לייזגולד ועל ה"אימפריאל" של בר, גלעד ודרור כבר דיברנו – הגיע הזמן לגלות לכם סוד קטן על מקום תל-אביבי קטנטן, המיני-בר של גאולה. מדובר בחלל קטן וצר, שיש בו בעיקר בר ארוך, כסאות בר וכמה מקומות צמודים לקיר. הבר, שחולק קיר משותף עם בר הגאולה, חולק גם את אותו מטבח טוב, ולכן אפשר לשבת במיני-בר, להזמין כמה מנות מגאולה (כמו איקרה טובה או מבחר פיצות) ואז להתפנות לשתיה. מה יש לשתות? אני ממליץ לזרום ולתת לעמית להשתולל. האיש מגיע כמה שעות לפני הפתיחה ומתחיל לרקוח תמציות, תערובות וחליטות שונות ומשונות מתבלינים, עשבים, שורשים וקליפות. בינתיים אין תפריט כתוב, רק תפריט יומי מתחלף על האייפד שמעבירים הלקוחות מיד ליד, אבל מיד שתיתי מרטיני על בסיס ג'ין שעמית עשה פשוט נהדר. חוץ מזה יש גם טרגון סמאש, על בסיס ג'ין גם הוא, קריר ומרענן; ניו יורק סאוור על בסיס קוניאק, האוס פליפ עם ביצה נאה שלמה ועוד מיני משקאות מרתקים בטעמם ומאוזנים מאד.

עמית גלעד רוחב
עמית גלעד רוחב
אני כבר לא ראיתי בעינים, מבטיח לחזור עם יותר סבלנות לטעימות ולאוכל, אבל מראש מבטיח לכם הנאה אם תגיעו למקום הפצפון הזה שרוב הסיכויים שלא תשמעו עליו. או כמו שעמית קורא לזה – Speak easy, כלומר מקום ששומעים עליו מפה לאוזן כמו המקומות הנחבאים שהיו קיימים בתקופת היובש באמריקה. בשורה התחתונה: מיני-בר, גאולה 51, תל אביב פתוח כל יום 02:00-18:00 תפריט קוקטיילים רחב ומקורי עם חומרי גלם טריים וטעמים נהדרים