רגע לפני פתיחת השערים למתמודדי התחרות לשנת 2016-17, נפגשנו לראיון קצר עם משתתפי גמר 'בקארדי לגאסי' העולמי...

יש משהו בברים לפני שעת פתיחתם שאני מאוד אוהב. עוד מריחים את הערב רווי האלכוהול שהיה אתמול ולמעשה, גם את אלה שלפניו. עוד כמה שעות יצבאו על דלתות המקום בליינים חדשים ויוסיפו עוד קצת אופי לקירות הבר. יש באוויר איזה ריח נפלא שמכין אותי לראיון עם האנשים רוויי אלכוהול האלה. לא בהכרח בעמדת השותים, יותר בעמדת אלה שאחראים על זה שנשתה...

הגיע הזמן להפסיק לפחד ולהגיד לאמא שכן, זאת העבודה האמיתית שלכם... (צילומים: יח"צ, ברק רום, בן יוסטר)
הגיע הזמן להפסיק לפחד ולהגיד לאמא שכן, זאת העבודה האמיתית שלכם... (צילומים: יח"צ, ברק רום, בן יוסטר)
הגיע הזמן להפסיק לפחד ולהגיד לאמא שזאת העבודה האמיתית שלכם... (צילומים: יח"צ, ברק רום, בן יוסטר)

השבוע, בתאריך ה-15.9.16, תחל ההרשמה הרשמית לתחרות בקארדי לגאסי לשנת 2016-17. רגע לפני פתיחת הדלתות לנרשמים לתחרות, זימנו לראיון קצר שניים מהמתמודדים בשנים הקודמות שהעפילו לגמר, כדי לשמוע מה עבר עליהם מאז התחרות, וגם לקבל מהם קצת טיפים עבור אלו מכם שיבחרו להתמודד התחרות הקרובה.

בצד אחד ובגיל 37 עומד בר שירה, אושיה ותיקה בתחום תרבות האלכוהול ובעלים של כמה מקומות ובראשם ה'אימפריאל' המוצלח, וכמובן - זוכה תחרות 'בקארדי לגאסי' הארצית של 2015; ובצד השני הילד עומר גזית, בן 25 ומנהל הבר של ה-223 - האנדרדוג שניצח את התחרות של 2014 כנגד כל הסיכויים. התיישבתי עם שניהם לשיחה על התחרות המדהימה הזאת. שניהם, אגב, תמימי דעים שמדובר בתחרות חכמה ומתוחכמת ביותר, משום שהיא לא מחפשת את הברמן הלהטוטן או את הקוקטייל המרשים ביותר, אלא משקיעה בשיווק הקוקטייל ובכך שייווצר קוקטייל קלאסי, כזה שיישאר עוד שנים רבות.

אז איך הגעתם בכלל לתחרות?

עומר: "אני מאוד אוהב תחרויות ואני אדם תחרותי, למעשה די קפצתי למים, אפילו לא האמנתי שאעבור את חצי גמר. יש משהו מאוד יצירתי בתחרויות האלה ואני מאוד מתחבר לזה".

בר: "זאת תחרות מאוד ידועה ושמעתי עליה רבות. זאת תחרות מאוד מעניינת שלא בוחנת מי הברמן הכי 'וואו' ומי מכין את הקוקטייל הכי מרשים, אלא בוחנת גם את יכולת השיווק של הקוקטייל וזה אספקט מאוד חשוב היום, בין אם אתה ברמן ובטח אם אתה בעלים של מקום. מאוד התחברתי לאספקט הזה".

אז אחרי שעברו בארץ את חצאי הגמר ואף זכו בגמר, הם הגיעו לגמר העולמי. בר התחרה באותה שנה בסן פרנסיסקו ועומר התחרה בסידני.

%d7%91%d7%a8-%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%91%d7%9f-%d7%99%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%a8
%d7%91%d7%a8-%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90-%d7%a6%d7%9c%d7%9d-%d7%91%d7%9f-%d7%99%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%a8
איך נראה אירוע הגמר ולאיזה שלב הגעתם?

בר: "חשבתי שאראה קצת את העיר, אבל למעשה ממש לא היה לי זמן. הכל היה ממש מתוכנן. הגעתי לשמינייה האחרונה, אבל לא זכיתי. כמו שהם אומרים, יש את 1-3 ואז כל השאר מקום 4".

עומר: "גם לי לא יצא בכלל לראות את העיר. לא הגעתי לשמינייה, אבל היה ממש מדהים. מאוד מקצועי וזה ממש פותח דלתות".

אתם הולכים להתחרות בתחרות של 2016?

בר: "זה מפתה, אבל לא".

עומר: "גם אני חושב שלא. התחריתי וזה היה מדהים, אבל הפעם לא אתחרה".

בקארדי לגאסי מייצר לך אחלה קשרים. עומר, למשל, הודיע לברמנים בקפריסין שהוא מגיע ועשה שם כמה ערבים באיזה בר ולו רק בגלל שהיה פיינליסט בתחרות. בסך הכל שווה ביותר, משום שזה אומר שאתה מתחיל לצבור שם עולמי בהיותך ברמן.

יוצא לכם לפגוש את הקוקטייל שהרכבתם?

בר: "כיום הקוקטייל שלי מוגש בתפריט ב'אחים', ב'שאפה', 'דלידה' ובכל המקומות שלי. הוא נקרא בעברית 'הגמל המשוגע'. אחד הדברים שגרמו לו לא לזכות היא העובדה שהוא היה פשוט מדי. שלושה מרכיבים בסך-הכל".

עומר: "לקוקטייל שלי קוראים ה'השגריר הצרפתי'. אני מודה שאני כבר לא יודע היכן הוא נמצא כיום. עברו כבר כמה שנים".

%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%98%d7%99%d7%99%d7%9c-%d7%a4%d7%a8%d7%a0%d7%a5-%d7%92%d7%95%d7%91%d7%a0%d7%a8-%d7%a9%d7%9c-%d7%a2%d7%95%d7%9e%d7%a8-%d7%92%d7%96%d7%99%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%95
%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%98%d7%99%d7%99%d7%9c-%d7%a4%d7%a8%d7%a0%d7%a5-%d7%92%d7%95%d7%91%d7%a0%d7%a8-%d7%a9%d7%9c-%d7%a2%d7%95%d7%9e%d7%a8-%d7%92%d7%96%d7%99%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%95
מה עבר עליכם מאז התחרות?

עומר: "מעבר לנטוורקינג עם ברמנים בשאר העולם, זה עוזר לך להתעסק גם בשיווק וגם בערבוב קוקטיילים. זה נותן לך המון כלים מעבר להיותך ברמן".

בר: "זה בחן את הגבולות שלי. בזמן ההכנות לגמר הרמתי בר שלם לבד. זה נתן לי את היכולת להתמודד עם המון דברים ביחד".

את הזכייה הם ניצלו כדי לשווק את הקוקטייל שלהם. בר ניצל את העובדה שבאמתחתו כבר כמה ברים וקשרים ענפים בתחום. עומר השתמש באותם האמצעים, וניצל כל קשר שיש לו כדי לקדם את הקוקטייל שלו.

איזה טיפים יש לכם למשתתפים העתידיים?

בר: "קודם כל תשתתף. זאת תחרות חכמה ואם יש לך כוח רצון ויכולת, אז אתה יכול להגיע רחוק. אתה יכול להגיע בתור אנדרדוג, כמו עומר למשל, וגם להגיע בתור מקצוען. צריך שיהיה דרינק שאפשר להכין אותו בכל מקום. דרינק זול שהמרכיבים שלו נמצאים בכל מקום ושיהיה קלאסי בדיוק כמו דקירי וכדומה".

עומר: "הדרינק חייב לחדש ולכן כדאי לעשות תחקיר מוקדם מה זכה בעבר ומדוע. חייבים לחקור גם את המתכונים הקלאסיים וגם לבדוק מה הציגו המתמודדים השונים כדי לא לחזור על אותו הדרינק, אבל כן לקבל השראה".

תוכניות לעתיד?

בר: "תוכניות מגוונות ושונות, אבל בגדול להמשיך עם עסקיי". עומר: "להתקדם בתחום שלי. כרגע אני מנהל את הבר. מי יודע מה יהיה בעתיד".

פרטים נוספים והרשמה לתחרות בקארדי לגאסי 2016: www.bacardilegacy.com