דוד הירשפלד חמוש בבקבוק וויסקי יוצא למסע אלכוהולי ברחבי הארץ ומסמן את האנשים שהפכו לאושיות לילה, והפעם: בר שירה – ברמן, מיקסולוג ועו"ד...

בר שירה הוא אחד השמות הבולטים בתחום הקוקטיילים - ולא סתם. מהדלי ועד לה אוטרה והדיוק ממשיך להיות שם המשחק. בר שירה הוא הברמן הראשון בישראל שייצג את המדינה בתחרות ה'וורלד קלאס' הבינלאומית ומאז הוא שם דבר. האמת שגם לפני...
"כולם מגיעים לבר מאותה סיבה. אם הברמן הצליח לנווט את החוויה למשהו חברתי - יזכרו את זה הרבה יותר מקוקטייל בוער"..."כולם מגיעים לבר מאותה סיבה. אם הברמן הצליח לנווט את החוויה למשהו חברתי - יזכרו את זה הרבה יותר מקוקטייל בוער"...
"כולם מגיעים לבר מאותה סיבה. אם הברמן הפך את החוויה למשהו חברתי - יזכרו את זה הרבה יותר מקוקטייל בוער"... את בר הכרתי לפני שנפתח ה'אימפריאל' - אחד הברים המדוברים ביותר בארץ כיום. באותם ימים הקים בר את הדלי - מועדון הריקודים ובר הקוקטיילים שהביא לראשונה את ערבי המיקסולוגי סשן, ערב שלאנשי התחום היה בהחלט אחד האירועים היותר כיפים ומשמחים שיש. אם יש פוליטיקה בברים, כנראה שבר שירה הוא אחד מראשי הממשלה. אין הרבה אנשים בתחום שפועלים באמת כדי לקדם ולמסד את מקצוע הברמן בישראל. אם היתה אפשרות להקים מפלגה שכל האג'נדה שלה היא חיי לילה - כנראה שבר היה רץ בראשותה. איפה התחלת את דרכך?"את דרכי התחלתי ב'ברברלה' בהרצליה. זה בעצם היה הבר הכי מדובר באותם ימים. מקום של חיי הזוהר. ושם אני זוכר שבעצם נפל לי האסימון שהדבר הבא הוא קוקטיילים. לילה אחד פשוט ישבתי וכתבתי תוכנית עבודה למנהל בר שאומרת שהדבר הבא זה קוקטיילים ולאט זה באמת הגיע".למה בעצם החלטת שלהיות עורך-דין זה לא הקטע?"הרבה יותר כיף לי להיות מאחורי בר. ניסיתי קצת להיות עורך-דין וממש מוקדם בתהליך הבנתי שזה לא בשבילי".מהמקום בו אתה יושב כרגע, מה לדעתך עתיד הלילה שלנו?"אני רואה את ההתפתחות של תרבות הלילה כשלב של לימוד. עכשיו אנחנו מלמדים ברמנים מה זו חוויה, מה זה ידע, מה זה שירות ובונים מקומות מבוססי קונספט ואפילו טיפה פלצניים, ובעתיד תהיה חזרה למקומות נטולי מסכה. מקומות פשוטים ללא עיצוב מוגזם אבל עם ברמנים בעלי ידע ומיומנות".מה הכי חשוב בבר בשביל שהחוויה והברמן יישארו צרובים בזיכרון של הבליין?"יותר חשוב מאלכוהול ואוכל זה הגורם האנושי. אם הברמן הצליח לגרום ללקוחותיו להתחבר אחד לשני, או לחלופין אליו. אם הגעת לבד ויצאת לא בודד, או אם הגעת לפגוש מישהי וחזרת אתה בעזרת הברמן. אם הגעת עם בת-זוג והכרתם זוג חברים חדש על הבר. כולם מגיעים לבר מאותה סיבה. חברתיות. אם הברמן הצליח לנווט את החוויה למשהו חברתי - יזכרו את זה הרבה יותר מקוקטייל בוער".כברמן, מה הדבר שאתה הכי שונא למזוג?"אני לא שונא, אבל כרגע אני לא מוכן למזוג טובי. עד שלא אדע בדיוק מה קורה שם ואראה שיש מכון תקנים מעורב בדבר הזה אני מעדיף שלא למזוג את זה".מה המשקה שלא תשתה לעולם?"אין כזה. גם יש משקה נוראי ששתיתי בעבר ותבוא היום ותגיד שיש לך גרסה שלו אבל מגניבה - אני אנסה".והדרינק המושלם?"קמפארי".למי היית מעניק את הבקבוק הזה?"אבי קאשי, הוא בן אדם שפשוט עושה את עצמו. הוא ברמן שהפך למסעדן ועובד לפי הכללים של עצמו ונלחם על זה".