סיירת סנהדרינק חורשת את הארץ בחיפוש אחר מזיגת הבירה המושלמת. והפעם: אוסקר ויילד בחולון…

חולון, בירה ופאבים זה לא צירוף שממש מסתדר לי. לא בגלל שיש לי משהו נגד, אלא פשוט משום שבצעירותי לא היה דבר כזה. אבל היום כבר יש, וחולון היא כבר עיר גם לילדים גדולים. בתחילת חודש מארס השנה נפתח במתחם עזריאלי החדש שבחולון סניף שני של פאב האוסקר ויילד (הסניף הראשון הוא בפתח-תקווה).

הכמות הגדולה של הבירות מעמידה אתגר לא פשוט בפני הצוות שברוב המקרים עומד בו בהצלחה... (צילום: גדי דבירי)
הכמות הגדולה של הבירות מעמידה אתגר לא פשוט בפני הצוות שברוב המקרים עומד בו בהצלחה... (צילום: גדי דבירי)
הכמות הגדולה של הבירות מעמידה אתגר לא פשוט בפני הצוות שברוב המקרים עומד בו בהצלחה... (צילום: גדי דבירי) האוסקר הוא פאב בסגנון אירי, כפי שמכונה הסגנון בארץ, ומה זה אומר? עשרות סוגים של וויסקי, מבחר ענק של בירות ועיצוב מושקע עם אלמנטים שהובאו במיוחד מאירלנד, ממש כמו בפאבים המוכרים בז'אנר זה כמו 'מרפי'ז', 'מולי בלום' ועוד.
פאב אוסקר ויילד חולון - אווירה - צלם גדי דבירי.jpg
פאב אוסקר ויילד חולון - אווירה - צלם גדי דבירי.jpg
אז בערב טרום קיץ נעים שמנו פעמינו והדרמנו מעט לאזור-התעשייה של חולון ולמתחם עזריאלי החדש. הדרך מהחניון לא העידה, ולו במעט, על מה שמצפה לנו: חניון תת-קרקעי מודרני, מעליות, לובי של בניין משרדים ורחבה ענקית, הכל כל-כך היי-טקי ומרובע. ואז זיהינו את השלט וככל שהתקרבנו התחלנו להבין במה מדובר. העיצוב הפנימי האירי של המקום כל-כך מנוגד להיי-טקיות שבחוץ. המון עץ, זכוכיות צבעוניות, צבעים כהים של חום וירוק ועשרות פריטי עיצוב שנראה כי הגיעו הישר מאירלנד. הפאב עצמו גדול מאוד ומורכב מחלל פנימי המסודר מסביב לבר עץ גדול. המקום גם מציע שולחנות בחוץ למי שמעדיף ישיבה בחוץ או עבור אלה שרוצים לעשן. אנחנו העדפנו לנצל את הערב הנעים יחסית שנפלנו עליו ובחרנו לשבת בחוץ. תפריט הבירות של האוסקר מגוון מאוד ומציע 24 סוגי בירה מחבית, כמה סוגים של לאגרים כהים ובהירים, בירות ישראליות, בירות בלגיות למיניהן (עם ובלי פירות) וכמובן, אי-אפשר בלי סטאוט - גינס ורד אייל - קילקני. אם לא מצאתם משהו שתאהבו מהחבית, יש עוד מבחר של עשרות סוגי בירה בבקבוקים, כולל בירות ללא אלכוהול וסיידרים. בגזרת האוכל תוכלו למצוא מבחר של מנות קטנות, גדולות וקינוחים. אז מה היה לנו שם?    
מזיגה
מזיגה
מזיגה: עמדת המזיגה נקייה ומרשימה, הבירה נמזגת לפי כל הכללים ועושה רושם שהאחראים על המזיגה בהחלט יודעים מה הם עושים. ציון: 20 נקודות  
הגשה
הגשה
הגשה: הכוס הוגשה ללא התמהמהות מאז המזיגה ובכוסות ממותגות, למעט הקילקני שהוגשה בכוס גינס (לפחות צורת הכוס מתאימה והמותג הוא מאותה המשפחה). ניקיון הכוסות קצת לוקה בחסר וחלק מהכוסות הראו סימנים של קירבה יתרה לצלחות האוכל בתוך המדיח. הבירה הוגשה על תחתיות ממותגות של הפאב. ציון: 15 נקודות  
איכות
איכות
איכות: ברוב הבירות ראש הקצף היה יציב ויפה, טמפרטורת ההגשה היתה טובה, הגיזוז מדויק, ולמעט בירה אחת שעברה קצת את השיא, כל השאר היו ללא כל טעמי לוואי. ציון: 17 נקודות  
טעימות
טעימות
טעימות: עם ההזמנה מוגשת לשולחן צלוחית מיקס פיצוחים לליווי הבירה. התפריט המוצע במקום מכיל מנות קטנות לליווי הבירה כגון: צ'יפס, טבעות בצל, אדממה, נאצ'וס וכדומה, וחלקן קצת יותר מתוחכמות כקרפצ'יו, כבד קצוץ, חצילים קלויים על האש וברוסקטות. אם אתם קצת יותר רעבים תוכלו לשבור את הרעב בעזרת כריכים שונים, נקניקיות, וסוגים שונים של מנות בשר. ציון: 20 נקודות  
חוויה
חוויה
חוויה: תפריט הבירה מגוון מאוד וכל חובב בירה יוכל למצוא לעצמו משהו לשתות. הכמות הגדולה של הפריטים מעמידה אתגר לא פשוט בפני הצוות שברוב המקרים עומד בו בהצלחה. האווירה במקום טובה ונעימה ובהחלט משלימה בצורה יפה את שתיית הבירה. כמשתמע, המקום מרשים ופעלתני, כך שאם אתם כאלה שמחפשים את הפאבים השכונתיים, זה לא המקום בשבילכם, אבל אם אתם מחובבי הז'אנר - תקבלו בדיוק את מה שאתם מחפשים. מבחינת התמחור - הבירות נמצאות באזור הגבוה יותר, אבל לא יותר מהמקובל בסוג כזה של מקומות. ציון: 20 נקודות  
ציון
ציון
ציון סופי: רואים שבאוסקר הבירה מקבלת מקום מרכזי ויש פה בהחלט השתדלות יפה. אם רק היתה כאן יותר הקפדה על ניקיון הכוסות ובדיקה של תאריכי פתיחת החביות - הציון היה מושלם. סה"כ: 92 נקודות  

לוגו תו איכות - קוביה
לוגו תו איכות - קוביה

אוסקר ויילד. הרוקמים 26, אזה"ת חולון