פילזנר מטיסים לישראל חבית בירה לא מפוסטרת ולא מסוננת, ואתם מוזמנים להמליץ על הפאבים והברים בהן היא תוגש...

כאמור, "פילזנר" מביאים לישראל חבית לא מפוסטרת ולא מסוננת שמוטסת לכאן ישירות מצ'כיה. החדשות הטובות: מדור באחת הבירות הנפלאות במקומותינו. החדשות הטובות עוד יותר: בקרוב יוכלו גולשי "סנהדרינק" לבחור את הפאבים שיזכו לארח הקיץ את החבית החדשה...

בכל רגע נתון היינו מוכנים להשליך כמעט כל דרינק תמורת פיינט הגון של בירה טרייה... (צילומים: יח"צ)בכל רגע נתון היינו מוכנים להשליך כמעט כל דרינק תמורת פיינט הגון של בירה טרייה... (צילומים: יח"צ)
תאמינו לנו שבכל רגע נתון היינו מוכנים להשליך כמעט כל דרינק תמורת פיינט הגון של בירה טרייה... (צילומים: יח"צ) בואה ונודה על האמת: אנחנו כותבים על יין ואוהבים אותו, כותבים על וויסקי, וודקה, ג'ין רום וטקילה ומיודדים מאוד גם איתם, אבל נדמה לי שאייצג נאמנה את דעת רוב חברי המועצה אם אומר שבכל רגע נתון היינו מוכנים להשליך כמעט הכל תמורת פיינט הגון של בירה טרייה. פילזן, סגנון הלאגר האופייני לעיר פילזן בצ'כיה וסביבותיה, הוא אחד מסגנונות הבירה האהובים עלי: דקיקה, מרירה, קרירה... הופכת אפילו יום שרב לוהט לנסבל - ומוסיפה נשיקה קטנה של כשות בקצה, רק כדי להזכיר לנו שמדובר בבירה. הדברים נכונים כמובן גם לגבי המותג הכי מזוהה עם פילזן - ה"פילזנר" שמבשלתה שוכנת ממש בלב העיר, שתי דקות הליכה מהכיכר המרכזית שלה ומשווה לה אופי של "קומפני טאון". את הפילזנר בברזים נדמה שאין מי שלא מכיר, אבל אם אתם נמנים על חובבי הז'אנר, יש סיכוי שהחיים שלכם יתחלקו ל"לפני" ו"אחרי" הטעימה מחבית הפילזנר המיוחדת שבימים אלה מוטסת לישראל, אם כי ולצערנו - לא בכמות גבוהה מדי. מדובר בחבית בת 25 ליטרים ובחוזק אלכוהולי מתון יחסית (4.4%) שנארזת במיכל מיוחד, נשלחת לישראל בטיסה בצירוף חבית עץ קטנה שהיא מעין "הצעת הגשה". את חבית העץ ממלאים בתכולת המכל, תוקעים בה ברז-עץ בעזרת פטיש גדול - וסיבוב הברז יזרים לכוסות בירה מעוננת, טרייה להפליא שנראית כבדה בכוס, אבל רוקדת על הלשון.
פילזנר - אווירהפילזנר - אווירה
אני מתנצל על הדימויים הציוריים, אבל מדובר באמת באחת הבירות הטובות שלגמנו לאחרונה - ובטקס חליצת החבית הראשונה, במסעדת "פראג הקטנה" ברחוב אלנבי בתל-אביב, נכחו כעשרים אנשים שיכולים למלא מחדש את הכנרת בליטרים שכבר הערו לגרונותיהם - ודעתם היתה זהה. משמע - זה כנראה לא אני, אלא באמת הבירה. הנתון האחרון הוא חשוב: בניגוד לבירה מפוסטרת מחבית שיכולה לחיות בכיף גם 4-5 ימים בטרם תצנח איכותה, הרי שהפילזנר הלא-מפוסטרת, תהיה בבחינת פג-תוקף כבר אחרי 24 שעות. עכשיו יש לי חדשות טובות וחדשות מעט פחות טובות. נתחיל מהסוף: בשל מורכבות המבצע, יטיס היבואן לישראל רק מספר מצומצם של חביות שכאלה (התכנון המקורי היה להטיס ארצה רק 2-3 מהן, אבל ההתלהבות הכללית שבה התקבלה הבירה בהשקה, גרמה ליבואן להבטיח שיעשה מאמץ להביא יותר מהן, ובמידת האפשר אפילו הרבה יותר...) לאורך חודשי הקיץ. החדשות המעולות הן שאתם תוכלו להצביע ולהשפיע על בחירת המקומות בהם תוצב חבית שכזאת! בימים הקרובים יתפרסמו כאן, באתר "סנהדרינק" ובדף הפייסבוק שלנו, דרכי ההצבעה. בינתיים בואו ונספר קצת מה אנחנו מחפשים: עם כל הכבוד למסעדות למשל, אנחנו מבקשים מכם לבחור פאבים מתאימים (אזורי הבחירה יתפרסמו בקרוב, כדי שהפריסה הגיאוגרפית של החביות תאפשר לחובבי בירה בכל מקום בארץ להגיע אליהן בקלות יחסית), כאלה ש"עושים כבוד" לבירה גם בשאר ימות השנה: מי שמתחזקים יפה את הברזים, מקפידים על טריות הבירה, על ניקיון הצנרת, על אופן המזיגה ועל ההגשה. המקומות שעליהם ימליצו רוב הגולשים, יארחו את הבירה - והגולשים הראשונים שהציעו את המקום, יזכו לצ'ופר שפרטיו יפורסמו בהמשך. הפרטים המלאים בקרוב...