תומר כורם חורש את הכבישים, נכנס לבתים, פותח סירים ומביא לכם את הסיפורים החמים של בשלני הבירה הביתיים. והפעם: מבשלת HEISENBERG…

כמו לכל שתיין טוב, גם לי יש רשימה של מקומות מיוחדים שאני אוהב לקפוץ אליהם ולהוריד כמה בירות. נכון שכולם אוהבים לשבת בבר או פאב כזה או אחר עם החבר'ה ולפרק ביחד כמה בירות, אבל אצלי זה שונה. אני תמיד מחפש את המיוחד: בירה טרייה, טעמים חדשים, אנשים מעניינים, ובעיקר - את הסיפור שלהם ושל הבירה שלהם. עצם העובדה שאתה מכיר את האדם שעומד מאחורי הבירה, קולט את התשוקה שלו אליה, את האהבה שלו לנושא, ושומע ממנו על הדרך בה הוא מבשל אותה - כבר יש לך הרבה יותר כבוד אליה, והטעם שלה משתפר עוד לפני הלגימה הראשונה...

תמיד תמצאו אצלו בירה אחת שהיא הברקה - משהו שבדרך כלל לא שתית, משהו שהוא מביא ממנו מבפנים, מהלב... (צילום: אסף לוי)
תמיד תמצאו אצלו בירה אחת שהיא הברקה - משהו שבדרך כלל לא שתית, משהו שהוא מביא ממנו מבפנים, מהלב... (צילום: אסף לוי)
תמיד תמצאו אצל אסף בירה אחת שהיא הברקה - משהו שהוא מביא ממנו מבפנים, מהלב... (צילומים: אסף לוי)

הפעם בגלל החום המטורף והשרב המנג'ס של סוף הקיץ, נעשיתי צמא במיוחד. אז שמתי עליי את הקסדה, הנעתי את האופנוע ודהרתי לכיוון החוף באשדוד. למה אני כל-כך אוהב ללכת לים דווקא באשדוד? כי בכל נסיעה שלי לשם, רגע לפני שאני נוחת בחוף ומתפרקד על החול החם, אני עוצר אצל אסף לוי ומצטייד באיזה שישייה או שתיים, ככה, כדי שיהיה עם מה להתפנן בשמש עם המוזיקה והמטקות, ואיזה ביס קטן. האמת, אין על בירה קרה בים.

את אסף הכרתי לפני שנה וקצת. אסף הוא מבשל מתחיל עם המון תשוקה לבישול בירה, וגם לבישול בכלל. האמת היא שעולם הבישול אינו חדש כלל לאסף, משום שאביו הוא הבעלים של מסעדה וותיקה ומוכרת באשדוד, ואמו היא קונדיטורית במקצועה, כך שאת כל הקטע של מטבחים הוא מכיר לגמרי מבפנים.

בנגיף הבישול הוא נדבק לאחר טיול ארוך בחו"ל שכלל, בין היתר, עבודה קצרה על הבר, סיורים במבשלות, ואין סוף טעימות בירה. אסף מספר שמהלך אותו טיול נולד בתוכו רצון גדול להביא לתחום המופלא הזה משהו מעצמו. עד שיום אחד, במהלך ביקור במבשלת 'קורונה' במקסיקו, נפל האסימון והוא הגיע להחלטה: "אני אבשל בירה".

בירה עם אננס

%d7%9e%d7%91%d7%a9%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%99%d7%96%d7%a0%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90
%d7%9e%d7%91%d7%a9%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%99%d7%96%d7%a0%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90
כשחזר לארץ בתום הטיול החל לברר על בישול בירה ביתית וקרא מידע רב באינטרנט, עד שלפני כשנה וחצי לערך פגש את גדי דבירי שבכמה שיחות סגר לו את עניין החששות.

קיט ראשון, כמה סירים וכלים שפילח ממטבח המסעדה של אבא, והופה - הוא על מסלול האינסופי של טעמים. את הבירה מבשל אסף במטבח בבית הוריו, דואג להתסיס אותן במקרר תסיסה עם בקר טמפרטורה ומקפיד על הדקויות הכי קטנות.

רוב הבירות של אסף הם איילים כגון: PALE  ALLE ,RED ALE, ו-IPA, אך יש לו גם כמה לאגרים מיוחדים כמו STEEM BEER - בירת לאגר כהה שמותססת בטמפרטורה גבוהה, יחסית לסוג השמרים. בנוסף לבירות הללו שמבושלות על ידו דרך קבע, תמיד תמצאו אצלו בירה אחת שהיא הברקה - משהו שבדרך כלל לא שתית, משהו שהוא מביא ממנו מבפנים, מהלב, כמו, למשל, אותה בירת חיטה עם אננס טרי שאסף הוסיף במהלך התסיסה השנייה, שאגב, היתה אחת מהבירות היותר מרעננות שיצא לי ללגום בקיץ האחרון.

תלוי עם מי אתה לוגם

כשיושבים עם אסף ומתחילים לגלגל שיחה על בירה, מיד חשים בעוצמת התשוקה שלו לעולם הבירה ולטעמים מיוחדים. לחשק להביא משהו חדש, לניסיון לחבר בין בירה לאוכל, להכניס את התבלינים המוכרים מתבשילי הבית לתוך בישול הבירה. הכרת המטבח מהכיוון של האוכל, יוצרת אצלו מין הרמוניה יפה של טעמים, אותה הוא מביא עמו לבישול הבירה.

אומרים שטעם הבירה מושפע מלא מעט פרמטרים, ביניהם: תסיסה מבוקרת, טמפרטורת הגשה, גיל הבירה, התאמת הכוס לסגנון, רמת הגיזוז ועוד, אבל אני מאמין שמעבר לכל הדברים הללו, טעם הבירה תלוי גם באיפה ועם מי אתה לוגם את הבירה. אז כך, בערב קיצי על מרפסת גדולה בקומה ה-12 באחד המגדלים בעיר אשדוד, כשנוף מרהיב סובב אותנו, ישבנו על כמה בירות וככה לאט, אט, קיבלנו את הערב.

%d7%9e%d7%91%d7%a9%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%99%d7%96%d7%a0%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%93
%d7%9e%d7%91%d7%a9%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%99%d7%96%d7%a0%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%93
אז מה מתבשל לנו כאן?

שם: מבשלת HEISENBERG.

זמן על האש: שנה וחצי.

אומנות הבישול: קריאה חומר מקצועי וצפייה בסרטונים באינטרנט, שיחות ארוכות עם מבשלים ביתיים והדרכה מהגורו גדי דבירי.

בישול חודשי: 60 ליטר. כיום מבשל מרכז וגרעינים, אך חולם על לעבור בקרוב לאול גרין.

כרגע מתבשל: Wheat IPA כשותית ביותר.

מוטו אישי: "יום ללא בירה הוא יום מיותר".

סגנון מועדף: בגדול, בירות חיטה ו-IPA, אבל היופי בבישול ביתי הוא יצירתיות ושבירת מוסכמות.

%d7%9e%d7%91%d7%a9%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%99%d7%96%d7%a0%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%92-%d7%a2%d7%95%d7%aa%d7%a7
%d7%9e%d7%91%d7%a9%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%99%d7%96%d7%a0%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%92-%d7%a2%d7%95%d7%aa%d7%a7
הבשלן מפרגן: 'סיטרה' של מבשלת 'הרצל' הירושלמית, כי אין על כשות 'סיטרה'.

תוצרת חוץ: MAREDSOUS TRIPLE.

מבשלה ביתית אהובה: מבשלת 'נחום'.

הבישול הכי מוזר: בירת סייזון 8.7 אחוז אלכוהול מתובלת ב-250 גרם של תערובת תבלינים - לא לבעלי לב חלש.

טיפ לבשלן המתחיל: לפני כל בישול לבוא בתחושה כאילו זה הבישול הראשון, עם אותה תשוקה. בלי כיף והנאה הבישול לא שווה.

מזיגה: בארון מיוחד יש אוסף כוסות בו ישנן כוסות לכל סגנון בירה.

דבר המבקר: אסף הוא מבשל צעיר עם ראש פתוח המביא טאץ' אישי לכל בישול ומתבל כל בישול בהמון אהבה. אני בטוח שעוד נשמע על המון הברקות שלו.