טל חוטינר טעם את עוג אלון 2014 וגילה בירה בסגנון בלגי - חזקה מאוד ודי מתוקה. למרות המתיקות הוא אהב אותה

את חוסר אהבתי המופגן לבלגיה בכלל ובירה בלגית בפרט כבר הפגנתי כאן . מדי פעם אני יוצא לי לשתות איזה בלגית קטנה או לטעום משהו נחמד ואפילו ליהנות מבלגית שהיא לא סטלה אבל ככלל, אם לשתות משקה עם אחוז אלכוהול גבוה והרבה סוכר, אז אני מעדיף יין. בכל זאת מצאתי לי בירה ישראלית עם כיוון וסגנון ארופאי בלגי מאוד , כלומר חזקה מאוד ודי מתוקה , שאני בהחלט מחבב. הכירו בבקשה את "עוג אלון" של מבשלת הגולן. זוהי בירה שאמורה להיות עונתית אבל בגלל שאין כל כך חורף בארץ, הצליחו איכשהו החברים מהגולן להוציא בירה כבדה וחורפית שנייה לפני הפסח.

למרות המתיקות
למרות המתיקות
למרות המתיקות עוג אלון בגרסת 2014, היא בירה מאוד מעניינת המיוצרת על ידי שיתוף פעולה בין עולם הבירה לעולם היין או בעצם בין עמרי זילברמן הברומאסטר של המבשלה ומייקל איברי  האוסטרלי אחד הייננים ביקב רמת הגולן. עוג אלון, הוא לאגר חזק (8.5%), מעונן ולא מסונן, בסגנון דאבל בוק, שיוצר בתהליך של תסיסה ויישון חלקיים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי. הבירה מבושלת ממי מעיין שמקורם בעומק הבזלת של רמת הגולן , מלתת בדרגות קלייה שונות ומכשות מסוג טטננגר שמאזן בין מרירות טובה וארומה. השמרים הם שמרי לאגר. מדובר בבירה מאוד עמוקה ומלאה טעמים שמזכירים וניל ומוקה עם קצת קלייה עם קצת פרי ואיזון של מרירות טובה שמלווה לכל אורך הטעימה ומצליחה גם להסתיר את 8.5% האלכוהול של הבירה. בקיצור מעניין וטוב לבית מול המזגן. השנה הוציאו גם בקבוקים של 750 מ"ל וחביות בברים נבחרים 17.9 שקלים לבקבוק של 330 מ"ל או 36-38 שקלים לכוס חצי בבר.