רק באוסטרליה תוכלו למצוא ראש ממשלה שיכול לשתות ליטר וחצי בירה ב-11 שניות ומסכים להדגים את זה למצלמות בכל הזדמנות. ליאור הרגיל מספר על בוב הוק, אגדה אוסטרלית, ויש גם מתכון ממחוז הולדתו

חברי הטובים יודעים שאחת לשנתיים, למשך חודש וחצי , אינני זמין לעולם חלק ניכר מן השבוע . ה"אשס״ חוזר. ה"אשס" הוא כד עם אפר שעליו מתחרות אנגליה ואוסטרליה בקריקט מאז 1882, בטורניר שאורך שישה שבועות וכולל חמישה משחקים. הפעם הטורניר נערך בקולוניה לשעבר, מה שאומר שהלבינו לילותיי. ביום שישי, במשחק האחרון בסידני, המצלמה עברה למהומה קלה ביציע ושם ניתן היה לראות  חבורת אוהדים גדולה, חובשת פיאות אפורות זהות,  מעודדת איש מבוגר שעמד מולם ביציע הכבוד לרוקן כוס בירה. הוא נענה להם בחיוך וביצע את המשימה ביעילות ובחן. לאיש קוראים בוב הוק , הוא בן 84 והוא היה שיאן עולמי בשתיית בירה מהירה. אה, והוא היה גם ראש ממשלת אוסטרליה כמעט תשע שנים.

בוב הוק שותה בירה רוחב
בוב הוק שותה בירה רוחב
נחשו מי ניצח בתחרות? הוק נולד למשפחה ששורשיה בקורנוול שבבריטניה, חבל ארץ עני עם שורשים קלטים מרדניים, שרבים מבניו מצאו עצמם על הספינות לאוסטרליה, בין אם כמהגרי עבודה ובין אם כאסירים. הוא  נולד למשפחה בעלת אוריינטציה פוליטית חזקה שתמכה בלייבור (שבאוסטרליה נוטה לייצג את הצווארון הכחול העירוני). מי שקרא לעצמו "קורניש אוסטרלי" (מקורנוול), הפך לימים לאבטיפוס של  הבחור החוליגני האוסטרלי (the Aussie larrikin bloke) - קצת ליצן , חסר אמונה דתית, חדור אהבת ספורט וכמובן רווי בירה בכל רגע נתון. כבר בתחילת דרכו פיתח לעצמו הוק מוניטין שתייני לא קטן, והפסגה הייתה שבירת שיא העולם בשתיית בירה מהירה- יארד של בירה (כמעט ליטר וחצי) ב-11 שניות. לימים כתב שבדיעבד היה זה הישגו הגדול ביותר מבחינה פוליטית -אלקטורלית. לכל אורך הקריירה הפוליטית שלו, שבה טיפס במעלה הדרגות של האיגודים המקצועיים, ליוותה את הוק עננת אלכוהול קלה עד כבדה, מה שלא ממש הפריע לו ואף יצר תדמית עממית שמצאה חן בעיני בוחריו קשי היום. קצת לאחר תחילת כהונתו כראש ממשלה היה הוק שותף לאירוע שיקבע אותו כאייקון בעולם המיתוסים המודרני של אוסטרליה. השנה הייתה 1983 ולאחר 132 שנה, שכללו מאמצים מצד מדינות רבות, זכתה יאכטה שאינה אמריקאית ב"אמריקה קאפ" שהוא טורניר היאכטות הבינלאומי הוותיק ביותר. היאכטה הייתה אוסטרלית ואפילו השתייכה למועדון היאכטות המלכותי של פרת׳ שהיא עיר הולדתו של הוק. כמובן שהוק ניצל ההזדמנות וטס למועדון כדי להרים עם שותפי הניצחון דרינק או שניים, שכפי שתוכלו לראות הפכו לכמה וכמה. למתקשי המבטא - הכתבת שואלת אם אכן הוא מתכוון להכריז על יום חופש למחרת והוא עונה שאיננו יכול חוקית לבצע זאת, אבל כל בוס שיפטר עובד נעדר מהעבודה הוא חרא (לזוכרים את זכיית מכבי ת״א ב-77' האקסטזה הלאומית האוסטרלית היתה דומה). הוק היה נואף לא קטן אבל לא התגרש מאשתו הייזל עד לאחר פרישתו. "גירושין מהייזל עלולים לעלות ללייבור שלושה אחוז מן הקולות״ כפי שנהגו לומר. הגירושין, ביחד עם אי אלו פרשיות אחרות, התחילו לסדוק במקצת את אהדת הציבור, ובכל זאת הוק מעולם לא הפסיד בבחירות אלא הודח על ידיהמפלגה (זו כנראה מחלה כרונית של מפלגות לייבור בכל מקום). מאז,כמו שקורה רבות במקרים דומים, הפך הוק לדרלינג הלאומי, כשבכל מיני הזדמנויות ואירועים מאתגרים אותו בשתייה מהירה של בירה, והוא תמיד נענה. המקרה המפורסם ביותר התרחש לפני שנה כאשר הגיע לצפות במשחק קריקט בין אוסטרליה להודו. בעודו עולה במדרגות אחד מהחוליגנים מציע לו בירה וצועק ״אחת למדינה,בוב״ השנה, בידיעה שלא יפספס משחק מול האויב הוותיק, הקהל כבר בא מוכן... Cornish pasty והנה מתכון למאכל המפורסם ביותר מחבל קורניש לבצק 300-320 גרם קמח 150 גרם קוביות חמאה קרה 7-9 כפות מים 1 כפית שטוחה מלח למילוי בצל גדול קצוץ דק 3 כוסות קוביות תפו״א בגודל 1/2 ס"מ 3 כוסות קוביות לפת בגודל 1/2 ס״מ 1/2 כוס קוביות גזר בגודל 1/2 ס״מ 300 גרם קוביות בשר (עדיף סרעפת אבל אפשר שייטל) מלח ופלפל שחור גרוס (בנדיבות, זה אמור להיות מפולפל) 3 ביצים טרופות
קורניש פאסטי
קורניש פאסטי
המאכל הלאומי של קורנוול הכנה בעזרת האצבעות מאחדים בין החמאה לקמח. צריך לעבד מהר כדי שהחמאה לא תתחמם ותתרכך (אפשר במעבד מזון בפולסים). כשהמסה נראית אחידה וחולית מוסיפים את המים ומעבדים עוד קצת, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מוציאים ומחלקים ל-12 חתיכות, מרדדים לעיגולים בקוטר 10 ס״מ לערך. מערבבים היטב את המילוי ושמים במרכז כל עיגול, משאירים מספיק שוליים. מורחים קצת מהביצים הטרופות לאורך שולי העיגולים, מקפלים כל עיגול לחצי ומהדקים השוליים אחד לשני (זה חייב להיעשות כך שהפייסטי תהיה אטומה). את יתר מסת הביצים מברישים על כל הכיסונים (שני הצדדים). מסדרים על תבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-220 מעלות ,45 דקות לערך עד לקבלת צבע חום מוזהב.