הכי טוב שיש: ניר קיפניס מבסוט שהתמנון התאזרח בצלחות של הסועד הישראלי ובוחר את מנת התמנון הטובה בארץ

אחד הדברים המבורכים שאירעו בתקופה האחרונה במטבח הישראלי הוא קבלתו של התמנון למשפחת פירות הים המקומית. הרגישות הישראלית (מטעמי כשרות) לכל "סי-פוד" שאינו דג מובנת, אבל קשה להסביר איך מי שאינו שומר כשרות ואימץ בחום את השרימפס, הקלמארי, הלובסטר ואפילו את הקוקי סן-ז'אק, לא ממש בא על טעמם של התמנונים, על אף שבארצות הים התיכון הקרובות (יוון) ורחוקות (ספרד), הם נחשבים למאכל פופולרי.

octupus1octupus1
אחת ממנות התמנון הטובות בישראל, אם לא הטובה שבהן, שייכת למסעדת "בינדלה" החדשה-יחסית ברחוב מונטיפיורי בתל-אביב. אני מודה שבחירת מנה מצטיינת מבין המנות הראשונות ומנות הביניים של "בינדלה" היא משימה כמעט בלתי אפשרית: גם הסרדינים פוטנסקה גרמו לי אושר גדול, שלא לדבר על מנת האינטיאס – חמוץ-מתוק-חריף שגרמה ללשון שלי להתגלגל בפה מרוב עונג... ומה נאמר על אחד מקסמי המקום: רביולי פתוח ממולא בבשר קינג-קראב עם אפונה, שמנת וחמאת-עגבניות. ובכל זאת – אם עלי לבחור את המנה הכי "שפיצית", זאת שהרגשתי שאין גבול לכמות שאוכל לאכול ממנה (או לכמות האלכוהול – מיין לבן ועד וודקה קפואה שאוכל לצרוך לצידה), הייתי בוחר בקרפצ'יו-תמנון. כבוד מלכים מגיע לשף רועי סופר שהוא השף הראשון במקומותינו שהבין שלחומר הגלם הזה שבדרך כלל נהוג לאכול בחתיכות גדולות ובשרניות, כמעט "צ'אנק", שעשויות לרוב עם הרבה שמן, יש איכויות שמאפשרות להגיש אותו כשהוא חתוך דקיק לקרפצ'יו ומקבל באהבה טעמים מסלט השומר הפיקנטי שלצידו. בוא נקווה רק שההכרות של הסועד הישראלי עם התמנון תהפוך לידידות מופלאה. ואגב מופלאה, אני מודה שזו נטיית-לב אישית שלי לחבב מנות ראשונות שאפשר לנשנש בין דרינק לפוקאצ'ה, על פני מנות עיקריות שצריך לפנות עבורן את שתי הידיים לסכין ומזלג, ובכל זאת, נראה לי שלא אחטא לאמת אם אומר שלשבת על הבר של "בינדלה" לצד בקבוק יין לבן ולאכול את המנות הראשונות הקרות שלהם בתוספת כמה ממה שמוגדר בתפריט כ"ראשונות חמות" (כמו הרביולי הפתוח), זה פשוט הדבר הנכון לעשותו עבור כל גרגרן. התענוג אולי לא זול (רוב מחירי המנות הראשונות נעים באזור ה 50-60 שקלים למנה), אבל גם לא הכי יקר, ובהתחשב בחומרי הגלם האיכותיים ובעיקר בתמורה – שווה כל שקל. *נתקלתם במנה טעימה במיוחד בתפריט הבר שלפניכם? מצאתם דרינק או ביס שגרם לכם לומר "וואו!" – מכבד קצוץ ועד קרם ברולה, מסלט איקרה ועד הבלאדי מרי המושלם, מצורת הגשה מיוחדת ועד לחוויה אפקטיבית ושונה – היו גם אתם ל"סנהדרינק"! שתפו אותנו בהמלצות שלכם – והמוצלחות שבהן תזכינה לחשיפה במדור"הכי טוב שיש".