הוודקה היחידה המיוצרת מענבים נמצאת בארץ כבר כמה שנים אך תמיד עברה מתחת לרדאר. טל חוטינר מספר על הוודקה הכי צרפתית שיש

צרפת היא ארץ מופלא ויפהפייה עם אוצרות טבע נהדרים, היסטוריה מדהימה וקולינריה מפוארת הבעיה זה האנשים שהם די חארות. לכבוד יום הבסטיליה שחל היום, ה-14 ביולי, נשתה הפעם וודקה ולא עוד משקה שהחארות האלו היו גאים בו ולכן,  במקום יין נשתה וודקה קטנה מענבים.

שלא
שלא
שלא יהיו יותר מדי גאים מדובר בוודקה יקרה שמזוקקת מענבים המגיעים מהכרמים הנפלאים של אזור גאייק בדרום צרפת, אזור יין ותיק ומסורתי מעל העיר טולוז  שמצטיין ביינות לבנים מתוקים וביינות שולחניים טובים ומענבים מאזור קוניאק אשר עוברים תסיסה קרה ורעננה. איזור גאייק ידוע בצוקים והסלעים שצצים בו מדי פעם ובצבעם הכחלחל שנותן את צבעו לבקבוק הוודקה הנ"ל.  בתור אחד שמאמין שוודקה זה וודקה וזהו, יש משהו עדין ונקי ואפילו קצת לימוני בניחוחות של הכוהל הנקי והרענן הזה ולכן זוהי וודקה שממש תתאים לקיץ , לא קפואה אלא מקוררת בכוס של גראפה או כוודקה מרטיני עם סליל לימון קצר או ענב במקום הזית. השם סירוק פירושו בצרפתית ,פסגת הסלע' והלוגו הוא סמל לתרבות גידול ופיתוח הענבים בתעשייה הצרפתית המסורתית. יותר מכל מסמלת הוודקה את ניצחון המערב על מזרח אירופה, יצרנית הוודקות המסורתיות, בכך שבזכות מאבק זה נפתחה קטגוריית חומרי הגלם מהם מותר לזקק וודקה כיום. כלומר, עד הגעתה של סירוק דיברו אך ורק על דגנים ותפוחי אדמה כחומרי הגלם היחידים לייצור וודקה ועכשיו גם ענבים וחומרי גלם חקלאיים אחרים נכנסו למעגל. בקיצור, שישרפו הצרפתים - העיקר הוודקה.