טל חוטינר נותן כבוד לוודקה ענבים Ciroc כדי שיהיה משהו קטן לטעום בחג שבועות

וודקה Ciroc, היחידה המיוצרת מענבים, נמצאת בארץ כבר כמה שנים אך תמיד עברה מתחת לרדאר. מדובר בוודקה יקרה שמזוקקת מענבים המגיעים מהכרמים הנפלאים של אזור גאייק בדרום צרפת, אזור יין ותיק ומסורתי מעל העיר טולוז שמצטיין ביינות לבנים מתוקים וביינות שולחניים טובים, ומענבים מאזור קוניאק אשר עוברים תסיסה קרה ורעננה.

946711_639654319395147_1012726417_n
946711_639654319395147_1012726417_n

איזור גאייק ידוע בצוקים והסלעים שצצים בוא מדי פעם ובצבעם הכחלחל שנותן את צבעו לבקבוק הוודקה הנ"ל. בתור אחד שמאמין שוודקה זה וודקה וזהו, יש משהו עדין ונקי ואפילו קצת לימוני בניחוחות של הכוהל הנקי והרענן הזה ולכן זוהי ממש וודקה שתתאים לקיץ. ההמלצה שלנו: להגיש אותה בגרסה לא קפואה אלא מקוררת בכוס של גראפה או כוודקה מרטיני עם סליל לימון קצר או ענב במקום הזית.

השם Ciroc פירושו בצרפתית פסגת הסלע והלוגו הוא סמל לתרבות גידול ופיתוח הענבים בתעשייה הצרפתית המסורתית.

יותר מכל מסמלת הוודקה את ניצחון המערב על מזרח אירופה, יצרנית הוודקות המסורתיות, בכך שבזכות מאבק זה נפתחה קטגוריית חומרי הגלם מהם מותר לזקק וודקה כיום. כלומר, עד Ciroc דיברו אך ורק על דגנים ותפוחי אדמה כחומרי הגלם היחידים לייצור וודקה ועכשיו גם ענבים וחומרי גלם חקלאיים אחרים נכנסו למעגל.

בקיצור הבאתי לכם ביכורים...