סיפורו של הבלאק בוטל, בלנד מקסים מאיילה, מתחיל בערבוב תה, ממשיך עם בקבוקים מגרמניה ונגמר בתחייה משמחת

סיפורו של הבקבוק השחור מתחיל אי שם בשליש השלישי של המאה ה-19 עת שלושת האחים לבית גרהאם נדדו לאברדין ופתחו חנות לערבוב תה. נושא הערבוב היה קרוב לליבם ומהר מאוד הם עברו לערבב גם ויסקי. התוצאה הייתה מרהיבה וב-1879 הושק הבלאק בוטל - הבלנד הראשון מבית היוצר של האחים גרהאם. הוויסקי זכה להצלחה והפך להיות הגאווה של תושבי אברדין והסביבה.

בלאק בוטל רוחבבלאק בוטל רוחב
למה בלאק בוטל? כיוון שהוויסקי בוקבק בבקבוקים שחורים שיובאו מגרמניה, אלא שכאן החלו הצרות. האח הבכור, שהיה המאסטר בלנדר והאחראי על המותג, נפטר כבר ב-1889. מלחמת העולם הראשונה אילצה את האחים הנותרים להפסיק לרכוש את הבקבוקים השחורים מגרמניה מסיבות מובנות. שני האחים הנותרים נפטרו גם הם ולאחר המלחמה חיסלה שריפה את המחסנים ואת המשרדים עם כל נוסחאות הערבוב. שארית משפחת גרהאם מכרה את מה שנותר מהחברה והוויסקי נעלם כמעט לחלוטין. ב-1990 החליטה חברת אלייד דומק להחיות את המותג ולבנותו מחדש. הרעיון היה לייצר בלנד שעשוי כולו  ממאלטים של שבעת המזקקות באיילה כשהלב של הבלנד הוא Bunnahabhain שהוא מאלט יחסית נינוח ביחס לאחיו הפראיים מהאי. עדיין, מאחר שכל שבעת המאלטים של האיילה משתתפים בו, התוצאה היא בלנד כבולי, מעושן ויודי שמלווה במתיקות קלה, שבטעימה עיוורת יכול בקלות להחליף מאלטים משובחים מהאי רק במחיר שפוי יותר. בלנד מקסים שמתאים לחובבי הז'אנר ומ ומעריצי הוויסקי של איילה.