שמוליק וולברג נזכר בבלאדי מרי בלתי נשכח ששתה בניו-אורלינס, ליטר של נקטר צורב-מענג מלא בפלפלי חלפיניו, ומספק את מתכון הבלאדי מרי המושלם

קוקטייל טעים ומאוזן מצריך חומרי גלם איכותיים, דיוק בכמויות ובעשייה וכמובן הרבה התכוונות ואהבה. דווקא בלאדי מרי הוא קוקטייל שמאפשר גמישות גרסאות, בדומה לטריק הקטן והסודי שמכיני החמין נוהגים להתפאר בו. אפשר להוסיף לו מגוון חומרי גלם שנמצאים בבית באופן יום יומי. זכור לי ביקור בניו אורלינס שם מזגו לי בכוס ליטר חד פעמית בלאדי מרי כואב-מענג ששטו בו פלפלי חלפניו, זיתים מגולענים, מלפפונים בחצי כבישה וגרגרי פלפל שלמים. כל לגימה הייתה ספנק צורב ומענג תחת הכותרת "כואב, אבל תמשיך".

מענה ומהנה. בלאדי מרי (צילום: שאטרסטוק)
מענה ומהנה. בלאדי מרי (צילום: שאטרסטוק)
מענה ומהנה. בלאדי מרי (צילום: שאטרסטוק)  האזכור הראשון לגרסת הבסיס של הקוקטייל (וודקה עם מיץ עגבניות) הופיע בגליון דצמבר 1939 של ניו יורק הראלד טריביון כמתכון של אחד, ברמן בשם ג'ורג' ג'סל. משם התפתח הקוקטייל ונוספו לו מגוון מרכיבים - מחמוצים וירקות ירוקים, דרך תבלינים שונים ועד מרק צח או פירות ים (אויסטרים או שרימפס חלוט). שם הקוקטייל מרמז על חזותו האדומה-מדממת, ונקשר למלכה שזכתה באותו כינוי – מרי הראשונה, בתו של הנרי השמיני, ששלטה באנגליה בשליש הראשון של המאה ה-16. מרי, קתולית אדוקה, עסקה באכזריות שיטתית במיגור וברצח פרוטסטנטים באנגליה ומחוץ לה. גירסה הזויה במיוחד של ההסבר לשמו של הקוקטייל מדברת על מתכון יופי שקיבלה המלכה הרצחנית מבעלת אוב – לרחוץ באמבט מלא בדם בתולות, וגירסה נוספת קושרת את המשקה לכוכבת ההוליוודית מרי פיקפורד. פיקפורד, אייקון של תחילת המאה העשרים, היתה ידועה גם בזכות אהבת השתייה, ויש קוקטייל נוסף הנושא את שמה (על בסיס רום וליקר מארשינו). ועכשיו למתכון, אחד מני רבים אבל לדעתי מוצלח במיוחד (ותודה לחברי הטוב השף יאיר יוספי ממסעדת אלבה). מועכים בכוס ערבוב עם מאדלר (עלי) שני עיגולי פלפל צ'ילי ירוק (אפשר לטעום לפני כדי לשלוט במידת החריפות). מוסיפים ארבעה מלבנים של גבעול סלרי, קובית לימון קטנה, שני עיגולי מלפפון ירוק על קליפתו ומועכים גם אותם עד למיצוי. מוסיפים 50 מ"ל וודקה סמירנוף, 150 מ"ל מיץ עגבניות איכותי, כמה טיפות טבסקו אדום, כמה טיפות רוטב ווסטשיר . מנערים היטב היטב ובמרץ את התכולה עם קרח ומסננים סינון כפול (דרך מסננת רשת) להייבול מלא בקרח. בוזקים מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומקשטים בגבעול סלרי שישמש כבוחשן. משהו לא ברור במתכון? קבלו את מדריך סנהדרינק להכנת קוקטיילים בבית