זיו לנצ'נר, חמוש בסכין ומזלג, יוצא לשטח לתקוף כל בופה מאתגר בגזרת הבראנצ'ים. והפעם: בראנץ' ב'טראק דה לוקס'…

ל'טארק דה לוקס', ייאמר לזכותה, יש קטע. ובלי להזיע על זה. קודם כל, הגרסה-הבת של פונדק 'דה לוקס' המוצלח משוק הפשפשים יושבת באחת הנקודות הכי תל-אביביות שיכולות להיות: בשיפולי כיכר דיזנגוף, מול הכניסה לקולנוע רב חן. יש לה כמה שולחנות שמקובצים ברחבה בחזית, ועוד פחות מזה בחלל הפנימי הקטן, שמאכלס גם בר ומטבח בתוך משאית. ממש ככה.

גלידה אמריקאית עם קרמל מלוח ובייקון היא יציאה מופרעת ומסקרנת דיה כדי לנסות אותה... (צילומים: זיו לנצ'נר)
גלידה אמריקאית עם קרמל מלוח ובייקון היא יציאה מופרעת ומסקרנת דיה כדי לנסות אותה... (צילומים: זיו לנצ'נר)
גלידה אמריקאית עם קרמל מלוח ובייקון היא יציאה מופרעת ומסקרנת דיה כדי לנסות אותה... (צלם: זיו לנצ'נר)

לפונדקון הבשרים החביב, שנושב בו משהו זורם ונעים גם אם לא מוסבר, יש בסופי-שבוע בראנץ' עם מנות שונות מאלה של התפריט הרגיל. מיני שילובים עם מאכלים, אוריינטציה ושמות בינלאומיים, בעיקר אמריקאיים. בנדיקט והאש בראונס וגריל צ'יז וקורן ברד, יו נואו. המנות כוללות במחיריהן סלסלת לחמים מגוונת ושתייה, ואם מוסיפים עשרה שקלים, משדרגים לקוקטייל סבבה דווקא. אז כדאי דווקא.

ההאש בראונס דלעיל (62 שקל) הם "קרעי" תפוחי-אדמה (אתם יכולים לקרוא להם קוביות), אונטריב מפורק, ביצת עין ושמנת חמוצה. בסך-הכל, השלם טעים מסך חלקיו – הקומבינציה המלאה באה יופי על פרעצל מאורך או לחם תירס - החברים המובילים בסלסלת הלחמים. כאן גם מסתתר הג'וקר שהבראנץ' אוחז בידו, אולי ביותר ממנה אחת. כעיקרית בארוחה רגילה, ההאש בראונס היתה רק נחמדה, לא משהו לעוף עליו. כבראנץ' היא מגניבה.

בגריל צ'יז (53 שקל) השילוב כבר בפנים. טוסט מכובד של "בייקון טלה" (נתח פאלדה שנכבש ועושן), גבינת ברי ותאנים, שלא ברור למה הלך על החלופה ולא על הבייקון המסורתי, שכאילו נולד לחיבורים כאלה. בכל זאת, טעים גם ככה. בקוקטייל הנבחר, באבל מרטיני, שלט בצדק ובחוכמה המרטיני ביטר על יין מבעבע ותפוזים. והיה להם מריר ומקסים יחד.

אפשר לקנח בניו יורק צ'יז קייק או בפאי אגסים ושקדים, אבל למה להיות רגילים. גלידה אמריקאית עם קרמל מלוח ובייקון (16 שקל) היא יציאה מופרעת ומסקרנת דיה כדי לנסות אותה. האמריקאית חביבה, רגילה, אבל התוספים הקיצוניים, בעיקר פיסות הבייקון הקטנות, לוקחים את הגלידה למקום שבורא עולם לא תכנן עבורה. הולך יחד? לא ממש. שווה? ובכן, כן. נאכל כמין סטייה שובבה.

  קוקטייל באבל מרטיני/ מתכון  

מרטיני-ביטר-בקבוק-231x1024
מרטיני-ביטר-בקבוק-231x1024
מה צריך?20 מל' מרטיני ביטר 30 מל' מיץ תפוזים טרי דש אנגוסטורה רגיל דש אנגוסטורה תפוז דש מי סוכר יין מבעבע קליל קר (לא ברוט)   מה עושים?מכניסים את כל המרכבים למעט היין לשייקר ומנערים היטב. מוזגים לכוס מרטיני, משלימים ביין מבעבע, מקשטים בעלי נענע ומגישים.* מתכון באדיבות לירון כהן, טראק דה לוקס   טראק דה לוקס. בן עמי 13, תל-אביב