התערוכה החושנית "אוכלים לאט" של חיים יוסף, מאפשרת הצצה לעולמו של אכלן, בשלן, חוקר וצלם אוכל מהמרתקים שיש כאן...

אוכלים לאט - רוחבאוכלים לאט - רוחב
את חיים יוסף כמעט כל התעשייה מכירה. בשנים האחרונות הוא אחד מצלמי האוכל הטובים בארץ ולא סתם. הוא גם אחד מאכלני, חוקרי ומבשלי האוכל המעניינים בארץ. חיים יוסף הוא ממארגני אירועי הסלואו פוד (דיסקו מקרר) ובכלל ממקדמי התנועה בישראל. בתערוכת הצילומים "אוכלים לאט" בחר חיים לארח בסטודיו שלו אנשי מפתח מהתעשייה - שפים, קונדיטורים, אנשי יין, כתבי אוכל, חברים ובני משפחה - לארוחה אחת גדולה המהווה מפגש צילומי בין שלוש ישויות: מצלמה, אוכל ואנשים. כל אחד מהמוזמנים הוזמן לסטודיו וחיים בישל לכבודם מנה שלדעתו תתאים למצולם ועדיין תתמוך בעקרונותיו הקולינריים. שמה של התערוכה - "אוכלים לאט", מקפל בתוכו גם את רצונו של הצלם לאפשר לאורח המצולם להתרפק על הארוחה ולחשוב על האוכל שהוא אוכל (מאיפה הוא הגיע ומהי הדרך אותה עבר עד הגעתו לצלחת), ובאותה הנשימה אף להעביר את המסר העיקרי של תנועת סלואו-פוד העולמית. צילומיו של חיים יוסף יוצאים מתוך נקודת מבט אישית מלאת תשוקה שמאפשרת למתבונן להזדהות עם הסועדים באמצעות משחקי פוקוס ובעיקר - רפלקס צילומי מדהים: רגע אחיזת כוס יין באצבעות שמנוניות שמחבר לאותם רגעים של אושר שיש באכילה בידיים והרצון שלא ללכלך את הכוס; פוקוס על ידיה של הדמות שאוכלת מאפה שמנוני תוך הסתכלות על המורכבות שבחומר; הבחורה שנושפת אוויר על הספגטי הנעוצים במזלג כדי לצנן אותם - מעין מילון של ניואנסים המאפשר לכל אחד ואחד להזדהות עם הסיטואציות בהן נתונות הדמויות המצולמות.   "אוכלים לאט" - תערוכת יחיד של הצלם חיים יוסף. הקוביה: סלון יפו לאומנות. מחסן 2, נמל יפו. א'-ש', 11:00-20:00, נעילה: 20/06/15