הוא נקרא על שם מספר רחוב, יש בו רק חמישה מרכיבים והוא מתאים ללגימה נקי, על קרח. טל חוטינר מספר על ג'ין no.3 האנגלי

אחד הג'ינים המעניינים שטעמתי בזמן האחרון הוא הג'ין האנגלי no.3 מבית האחים בארי ורוד. חברת בארי ברודרדס אנד רוד (מעכשיו נקרא להם bbr) פתחו את בית מסחר היין שלהם ברחוב סיינט ג'יימס היוקרתי בלונדון לפני למעלה מ-300 שנה, בשנת 1698 (רחוב סיינט ג'יימס ידוע עד היום בבתי המסחר ליין ואלכוהול אחד מהם הוא בית המסחר על שם ג'סטוריני וברוקס הלא הם J&B). בית המסחר התמחה בתחילה במכירת יינות ובשלב מאוחר יותר גם בסוגי כהילים משובחים. תפקידם של האחים היה לאתר ולרכוש יקבים טובים, יינות משובחים או כרמים יוצאים מהכלל מאירופה ולהביא אותם לאריסטוקרטיה ולאניני הטעם של לונדון.

קריספי ולימוני במיוחד
קריספי ולימוני במיוחד
קריספי ולימוני במיוחד בראשית דרכם סיפקו BBR לבתי הקפה והפאבים היוקרתיים של איזור סיינט ג'יימס ומאוחר יותר החלו למשוך קהל לקוחות פרטיים רבים, ביניהם נמנו גם כמה פיגורות כמו לורד ביירון, ווילייאם פיט ואפילו אגא חאן. BBR גם הפכו לספקים רשמיים לחצר המלוכה בזמן שלטונו של המלך ג'ורג' השלישי ועד ימינו אנו הם מחזיקים ברישיון רשמי להספקת יין ואלכוהול למלכה אליזבט וגם לנסיך מווילס, כבוד. כמו שערבבו , יצרו ורכשו יינות או מזקקות וויסקי טובות חיפשו האחים גם את הפיתרון המושלם עבור הקוקטייל שמהווה דגל בכל בר, דריי מרטיני. החיפוש אחרי ג'ין מאוזן וייחודי ועם זאת לונדון דריי קלאסי שיהווה את הבסיס הטוב ביותר לקוקטייל ההיסטורי הזה. לבסוף, במקום להמשיך ולחפש, הם פשוט ייצרו אותו בעצמם, וכך נולד הג'ין no.3, שקיבל את שמו מכתובתו של בית המסחר שנמצא ברחוב סיינט ג'יימס מספר 3. לונדון דריי ג'ין הוא סגנון קלאסי של ג'ין ולא הגדרה גאוגרפית. הייצור נעשה על ידי השרייה של ערער ועוד בוטניקס קלאסיים (קליפות, תפוז או לימון, גרגרי כוסברה, קימל, אנג'ליקה וכו') באלכוהול טהור המיוצר מדגנים בדרך כלל. לאחר ההשרייה הבוטניקס עוברים זיקוק יחד עם האלכוהול. האלכוהול הבסיסי חייב להיות בחוזק של 70%, אין תוספת של חומרי טעם לא טבעיים או של צבע. אין תוספת סוכר ותכולת הסוכר לא יכולה לעלות על חצי גרם לליטר של מוצר סופי. מותר להוסיף לג'ין רק מים לדילול חוזק אלכוהול. No.3 מיוצר במזקקה משפחתית הולנדית  עתיקה בת 300 שנה תחת מתכון ופיקוח של סימון בארי הבעלים וצאצא המשפחה. הג'ין מיוצר מאלכוהול דגנים טהור בו מושרים האלמנטים הבוטניים הנבחרים למשך כ-12 שעות עד למיצוי השמנים האתרים שלהם. ההשריה נערכת בדוד זיקוק נחושת קלאסי ובסופה מחממים את התערובת ומזקקים. חוץ מגרגרי הערער הבסיסיים משתמשים ב-no.3 בעוד 5 אלמנטים בוטניים אחרים לפי כמות ומידה משתנה לפי מתכון סודי. הערער המשובח מגיע מאיטליה (ניחוחות ג'ין קלאסי עם קצת אורן ואפילו לבנדר), קליפות תפוז מספרד (מוסיפות רעננות וניחוחות לימוניים והדריים),קליפות אשכוליות (מוסיפות ניחוחות רעננים וקופצניים מעט) שורש אנג'ליקה שנותן קצת יובש לתערובת, גרגרי כוסברה ממרוקו (לימוניות וספייסיות) וקצת זרעי קימל (ארומה חזרה והרגשה חמה). ב-BBR מאמינים שלא צריך עוד מרכיבים לצורך התוצאה הסופית , לונדון דריי יבש, חד ומשובח שפשוט נולד לדריי מרטיני או פשוט לג'ין טוניק. התוצאה היא ג'ין נפלא עם ניחוחות מאוד לימוניים, רעננים וקריספיים, כשבטעם אפשר למצוא הרבה ערער ולימון מאוד רענן וספייסי. למרות כל הכוונות הג'ין פשוט מתאים ללגימה נקי או אולי עם קצת קרח. מחיר לצרכן 220 שקלים.