טל חוטינר ממשיך לחפש את המרעננים של הקיץ. והפעם: קיוקמבר קריספ - הג'ין עם המלפפון שמוסיף המון...

בהמשך לחיפוש אחרי משקה הקיץ האולטימטיבי והתחזקות הג'ין בעולם, הנה מגיע לארץ הגורדון קיוקמבר קריספ, או בקיצור - גורדון עם מלפפון. כל הסיפור התחיל מהאהבה האדירה של האנגלים למלפפונים. ברמנים אנגלים תמיד אהבו להכניס כמה גזרי מלפפונים לתוך קוקטיילים, ואפילו קודם לכן לתוך קנקני מים, כדי ליצור טעם רענן וכייפי...

קיוקמבר ג'ין - בקבוק
קיוקמבר ג'ין - בקבוק
דורות על דורות של אנגלים ערבבו להם בעונת הקיץ קוקטייל מפימס, ספרייט ומלפפון כדי להפיג את החום הנורא שכרוך בצפייה בווימבלדון או במרוץ הסוסים של דרבי. לפני כמה שנים - כאשר הושק הפרמיום ג'ין הנדריקס שכלל בתוכו מעבר לבוטניקל'ס המקובלים יותר גם זיקוק של מלפפונים - לימדו אותנו, כמו את שאר העולם, החברים מהנדריקס להכניס מלפפון לתוך הג'ין אנד טוניק שלנו. פתאום הפך המלפפון להיות קצת יותר מקובל ופחות בריטי לעולם כולו. המלפפון בעצם הוסיף הרבה טעם להנדריקס שבמקורו לא נחשב לג'ין מאוד יבש ונכנס לקטגוריה של דיסטילד ג'ין ולא לונדון דריי. והנה מגיעה יציאה נעימה ממותג הג'ין הענק גורדון. גורדון, אגב, הוא לונדון דריי ג'ין קלאסי שמזוקק באותה השיטה כמעט משנת 1769 כאשר הושק לראשונה על-ידי אלכסנדר גורדון. בשנים האחרונות עם התעצמות טרנד הג'ין העולמי עדכן גורדון את שורותיו והחל להרחיב את הפורטפוליו שלו לג'ינים שונים ולתיבולים שונים ומעניינים. יחד עם חזרת הסלואו ג'ין שהוא בעצם ליקר על בסיס ג'ין, הגיע גם גורדון בתיבול של אלדר פלאוור (צמח הסמבוק) - טעם מאוד נפוץ בקוקטיילים ועכשיו גם הגורדון מלפפון. הסיפור פשוט, לקחו את המתכון הישן והטוב של הגורדון לונדון דריי (ערער, אנג'ליקה, אגוז מוסקט, גרגרי כוסברה, ג'ינג'ר ועוד) והוסיפו לו קצת מיצוי של מלפפון בריטי טוב. כאשר הוכנס המלפפון לאחר זיקוק שאר המרכיבים, איבד הג'ין הנ"ל את התואר לונדון דריי והפך לדיסטילד ג'ין, אם כי בסגנונו ובטעמו הוא עדיין מזכיר לונדון דריי קלאסי עם תוספת מלפפון. ג'ין קיוקמבר הוא ג'ין מאוד נחמד ומרענן עם ניחוחות קלאסיים של קצת ג'וניפר עם לימון ומלפפון. בפה הוא קצת מתקתק ויש לו סיומת ממש קרירה ומה בעצם אנחנו צריכים יותר מזה. אפשר עם טוניק ומלפפון או פשוט על קרח ולימון או שוב מלפפון...   קיוקמבר קריספ ג'ין. מחיר: כ-120 שקל