אחת העסקאות הגדולות ביותר שנעשו בישראל השנה היתה עסקת המיזוג בין חברת "סלקום", שצפויה לבלוע את "גולן טלקום" ובכך להקטין שוב את התחרותיות בשוק הסלולר. לאחר ההתנגדויות הרבות, הן פוליטיות והן במגזר הכלכלי, הגיעה ככל הנראה הנקודה האחרונה של העסקה, לאחר שהרשות להגבלים עסקיים הודיעה היום (שלישי) כי תתנגד נחרצות לעסקה בין שתי החברות.



ברשות הדגישו כי העסקה עצמה יכולה להפעיל לחץ על שוק הסלולר ובעצם לפגוע בתחרות, כאשר מי שצפויה להיפגע מכך בצורה מסיבית היא חברת "הוט מובייל", אשר נחשבת לחברה חדשה, שתיאלץ להתמודד לבד עם החברות הגדולות פלאפון, פרטנר וסלקום. החשש הוא שייפגע התמריץ להוריד את המחירים ולשמור על הלקוחות, כאשר הרשות מדגישה וחוזרת כי ישנן אופציות נוספות שעשויות לפתור את הבעיה אליה נקלעה חברת גולן טלקום.



כזכור, חברת הסלולר "סלקום" הודיעה לפני מספר חודשים כי היא מתכוונת לרכוש את "גולן טלקום" של מיכאל גולן. העסקה, שנחתמה בשעת לילה מאוחרת, נחתמה בין שתי החברות, כאשר במסגרתה גולן טלקום תימכר במחיר אפקטיבי של 1.67 מיליארד שקלים. שווי העסקה עצמה עומד על 1.17 מיליארד שקלים והיא כוללת מחיקת חוב של גולן טלקום לסלקום של כ-500 מיליון שקלים נוספים. לגולן טלקום ישנו חוב נוסף של 280 מיליון שקל למשרד התקשורת, שהיא היתה צפויה לשלם בעצמה.



העסקה חייבת לקבל את האישורים הרגולטורים הדרושים, בעיקר ממשרד התקשורת ורשות ההגבלים העסקיים. תהליך קבלת כל האישורים יכול להימשך עוד מספק חודשים ארוכים. במידה והעסקה תאושר, היא תקפיץ את סלקום רחוק ממתחריה העיקריים פלאפון ופרטנר.



סלקום היא חברת הסלולר הגדולה בארץ, אך הפער בינה ובין מתחריה העיקריים לא גדול. אישור העסקה היה מוסיף לו קרוב ל-900,000 מינויים חדשים. מאחר וגולן טלקום היא חברה פרטית, לא ניתן לדעת מהו אחוז הבעלות של מיכאל גולן על החברה וכמה כסף יקבל לכיסו, אך ניתן להעריך שמדובר בכמה עשרות אחוזים.