קובי שימנה, מנכ"ל חברת המחקר IVC, ועורכי הדין דן שמגר ואלון סהר - שותפים במשרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות' - הציגו ביום שני האחרון את נתוני דו"ח האקזיטים השנתי והמגמות העדכניות בתחום ההיי-טק, במסגרת כנס שנערך בקמפוס "גוגל" שבתל אביב. מהנתונים שהוצגו עולה כי בשנת 2015 הסתכמו ה'אקזיטים' שביצעו חברות היי-טק ישראליות בסכום כולל של 9.02 מיליארד - הסכום הגבוה ביותר בשלוש השנים האחרונות. 

קובי שימנה ודן שמגר (צילומים: אביב חופי)
בין הבכירים שהתמנגלו והאזינו, היו דניאל כהן, יהל זילכה, רונה שגב, אדי שלו, ערן ברקת, הראל בית און, אהרון מנקובסקי, קובי רוזנגרטן, חיים שני, ארז שחר, שמיל לוי, אדם פישר ונוספים. 


חיים שני



אהרון מנקובסקי

סופרים את דיין

מפעל הפיס קיים השבוע מפגש היכרות של הסופרים המועמדים לקבל את פרס 'ספיר' לשנת 2015. האירוע התקיים בחלל "נור" ביפו בהשתתפות יו"ר מפעל הפיס עוזי דיין שפגש את הסופרים המועמדים, וכלל הרצאה של הטיפוגרף העברי עודד עזר תחת הכותרת 'איך פונט מתנהג?'. 

בין הסופרים לקבלת הפרס השנה, ישנם סמי ברדוגו, יוסף בר יוסף, אבי גרפינקל , יוסי וקסמן, סמי מיכאל, לילך נתנאל, ענת עינהר, דורית קלנר, אורלי קסטל-בלום, יותם ראובני, עילי ראונר וצרויה שלו. הזוכה בפרס ספיר יקבל 150 אלף ש"ח, כאשר ספרו יתורגם לערבית ולשפה זרה נוספת על פי בחירתו.
 

עומדים: ראונר, ראובני, גרפינקל, עינהר, דיין, בר יוסף ווקסמן. יושבים: שלו, קסטל-בלום, קלנר ומיכאל (צילום: איקי מימון)

באום מכפיל שווי

15 שנים לאחר שהחלה להיסחר בבורסת תל אביב, ציינה אתמול קבוצת חילן, בבעלותו ובניהולו של אבי באום, המתמחה בפתרונות תוכנה כשירות (SaaS) לניהול ההון האנושי בארגונים, אבן דרך משמעותית בפעילותה וכניסה למדד ת"א 100. בתום שנה מוצלחת של הקבוצה, שבמהלכה הגיעה החברה לשווי שוק של למעלה מ-1.1 מיליארד שקלים וכן הכפילה את שוויה של מנית החברה, נפגשו לטקס פתיחת המסחר המסורתי באום, יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה ושחר אפעל, מנכ"ל נס, אשר נרכשה על-ידי חילן לפני כשנה וחצי.
 
יוסי ביינארט ואבי באום (צילום: קובי קנטור)

המלצת השף | ליאור משה, וינו סוקה


(צילום: דניאל לילה)

שף מסעדת "וינו סוקה" בהרצליה, ממליץ על מנת פילה בר ים. "מדובר במנת דג ממשפחת דגי הלברק, שטעמו עדין ובעל מרקם נימוח המשתלב באופן אידיאלי עם טורטליני פטריות חורש", מספר ליאור משה, "הטורטליני עשוי מבצק חלמונים עשיר, קרם תירס מתקתק ומאוזן בטעמו, פרחי זוקיני עטופים באספרגוס לבן, קריספי סלק ואבקת אפונה".


(צילום: דניאל לילה)