אחד האתגרים המתסכלים של בשלנים הוא סילוק הגרעינים מהחציל, שטעמם מוסיף מרירות לתבשיל וגורם גם לאיבוד של חלק מבשרו. 

פיתוח ישראלי חדש שם סוף לניתוח גוף פתוח של הירק השחור, והוא חציל ללא גרעינים בכלל. מי שהתרחק מהחציל בגלל הגרעינים והעבודה הכרוכה בהוצאתם, יוכל לחזור וליהנות מטעמו הייחודי. 

הזן החדש, שפותח במושב עין יהב הוא בעל חיי מדף ארוכים במיוחד, ובגלל מצבו החדש מחוסר הגרעינים, הוא כבד יחסית כי אין בו חלל פנימי ריק, כפי שיש בחצילים רבים אחרים. 

בישראל נעשו ניסיונות לשווק חצילים נטולי גרעינים מזנים אחרים, אולם הם היו קטנים ורזים ולכן לא זכו לפופולריות רבה. כעת נותר לראות האם הקהל הישראלי יאמץ את השינוי החדש לסל הקניות שלו.