אוהבים מתוק: סקר שוק שערכה יצרנית שוקולד הבוטיק דה קרינה לקראת ט"ו באב מראה שישראלים אוכלים 28 אלף טונות שוקולד בשנה. במשק בית ישראלי צורכים בממוצע 3.5 ק"ג שוקולד בשנה, וזאת לעומת השוויצרים, הגרמנים וההולנדים, שצורכים 8-12 ק"ג שוקולד בשנה למשפחה. עוד מתברר כי הישראלים מוציאים 520 מיליון שקל בשנה על שוקולד, פרלינים, בונבוניירות שוקולד ועוד. בט"ו באב, שיחול מחר, נרשם באופן מסורתי גידול של 400% בצריכה ובאכילה של שוקולד לעומת כל יום אחר בשנה.



מתוקים. צילום: אפיק גבאי
מתוקים. צילום: אפיק גבאי



על פי החתך המיני של סוג הצרכנים, 70% מהגברים מעדיפים שוקולד מריר ואילו 65% מהנשים מעדיפות שוקולד חלב או פרלינים. את מפעל השוקולד דה קרינה שבעין זיוון ברמת הגולן הקימו לפני עשר שנים קרינה וגיורא צ'פלינסקי. מדובר בזוג עולים מארגנטינה שהגיעו להגשים חלום. הם דור שלישי לייצרני השוקולד.