גבירותי ורבותיי, הקסם שלכם חזר, והוא בדיוק מה שציפינו שהוא יהיה. "חיות הפלא: הסודות של דמבלדור", הסרט השלישי בפרנצ'ייז שלוקח את עולם הקסמים אחורה בזמן לימים שלפני הארי פוטר והלורד וולדמורט, הוא כל מה שהסרט הזה היה צריך להיות. נכון, הוא לא מושלם ועוד נגיע לזה, אבל אחרי הביזיון שנקרא "פשעיו של גרינדלוולד", הוא סיפק את הסחורה בענק.

הסרט, שיעלה לאקרנים בישראל ב-14 באפריל, מתחיל קצת לאחר סיום הסרט הקודם – גרינדלוולד בשיא כוחו וממשיך לצבור תומכים, צבא המתנגדים, בראשות דמבלדור מצומצם עד כמעט לא קיים וזה בערך כל מה שצריך לזכור מהסרט הקודם. למי שדואג שהוא לא זוכר כלום ולא מעוניין בעינוי שבצפייה בסרט הקודם, לא לדאוג – 40 הדקות הראשונות של הסרט מלאות בהסברים ואזכורים, כאילו היוצרים הבינו את גודל הטעות והחליטו לחסוך לכם מראש.

כמובן שאי אפשר להתעלם מהשינוי הגדול בסרט הנוכחי, החלפתו של ג'וני דפ במאדס מיקלסן ('קזינו רויאל', ד"ר סטריינג'), בעקבות הסכסוך המתמשך בינו לבין זוגתו לשעבר אמבר הרד וטענות האלימות ההדדיות בין הצדדים, בתפקיד הנבל גלרט גרינדלוולד. באופן אישי, אני חושב שההתאמה של מיקלסן לתפקיד עולה על זו של דפ. הבעות הפנים, הכימיה בינו לבין ג'וד לאו (אלבוס דמבלדור) ואפילו המקומות הקטנים בהם הוא משחזר את הצגת הדמות כפי שעשה דפ, פשוט עובדים נכון ומתיישבים בול.

עלילתית, כמובן שבלי ספוילרים, גם נרשמה עליה לעומת הסרט הקודם. הפעם, החבורה של דמבלדור ובראשם ניוט סקמנדר, בעברית – סלמנדרה (בגילומו המופלא של אדי רדמיין), מתאספת מחדש על מנת למנוע מגרינדלוולד להשתלט על תפקיד מרכזי בעולם הקסמים ולפתוח במלחמה גלויה נגד המוגלגים. לצידו של סקמנדר מתאספים פעם נוספת ג'ייקוב קולבסקי, האופה המוגל החביב (דן פוגלר), תזאוס סקמנדר, אחיו הגדול של ניוט (קאלום טרנר) ויוסוף קמא, קוסם ממוצא אפריקאי שפגשנו בסרט הקודם (ויליאם נדילם). 

מתוך - חיות הפלא: הסודות של דמבלדור (צילום: באדיבות טוליפ אנטרטיימנטס)
מתוך - חיות הפלא: הסודות של דמבלדור (צילום: באדיבות טוליפ אנטרטיימנטס)

לקבוצה אף מצטרפים פרופסור ללי היקס, מומחית ללחשים (ג'סיקה ויליאמס) וכן באנטי ברודקר, העוזרת של ניוט (ויקטוריה ייטס). בנוסף, דמותו של אברפורת' דמבלדור, אחיו הצעיר של אלבוס, מגיעה בפעם הראשונה לפרנצ'ייז בגרסתה הצעירה (ריצ'רד קויל). מן העבר השני, עזרא מילר חוזר לגלם את קרידנס, שהתגלה בסוף הסרט הקודם כאחיהם של אלבוס ואברפורת'.

מבלי לחשוף את פרטי העלילה ושלל הטוויסטים, אפשר לציין כי ניכר שיוצרי הסרטים לא התעצלו ושבו סוף סוף גם לחומר המקור על הסכסוך בין דמבלדור לגרינדלוולד – בדגש על הספר השביעי והאחרון בסדרת הארי פוטר. כמות האזכורים (לצד אישורים רשמיים למספר תאוריות שרצו ברשת) היא גבוהה וברור לעין שעל הסרט עבד צוות שרצה לשלוח את הקהל שלו עם חיוך הביתה הפעם.

מתוך - חיות הפלא: הסודות של דמבלדור (צילום: באדיבות טוליפ אנטרטיימנטס)
מתוך - חיות הפלא: הסודות של דמבלדור (צילום: באדיבות טוליפ אנטרטיימנטס)

כמו תמיד, האפקטים הממוחשבים בעולם הקסום עושים את שלהם, הקרבות נראים נפלא ולצד פסקול משובח הסרט הופך לחוויה נעימה. 

החיסרון הגדול של הסרט הוא, ובכן, העובדה שהוא נקרא "חיות פלא", ומלבד הבוטראקל פיקט והניפלר טדי, שניהם יצורים מרכזיים גם בסרטים הקודמים, אנחנו לא זוכים ליותר מדי יצורים קסומים בסרט. אנחנו כן נחשפים לעוף החול, המזוהה במיוחד עם משפחת דמבלדור, וליצור חדש ומתוק בשם צ'ילין, אבל מלבד זאת, נראה שלמרות שם המותג, חיות הפלא הן הפוגה קלה בלבד לעלילת המלחמה המרכזית. 

למרות הנאמר בפסקה הקודמת, הרגע הקומי המשובח ביותר בסרט הוא בזכות יצור בשם "בייבי מנטיקור", מעין הכלאה בין לובסטר לסרטן, שמופיע בהמוניו בסצנה באמצע הסרט. לא אחשוף בפניכם איך ולמה, אבל תתכוננו לצחוק משחרר שנותן הפוגה קלה בקצב היחסית מהיר של הסרט.

לסיכום – לכל חובבי העולם הקסום שחששו, אפשר להירגע. "הסודות של דמבלדור" הוא שווה צפייה לחלוטין. אז תירגעו, תתרווחו על הכיסאות ולשעתיים וחצי תאפשרו לעצמכם להרגיש חלק מהקסם, התיקון הושלם.