אחרי 11 ימים בבית, אינה סטויוארט היא המודחת הראשונה של האח הגדול, השנייה שיצאה מדלתות הבית אחרי טאי שרקי שפרש השבוע מהמשחק מרצונו (כפי שניחשתי בטור האחרון שלי, מטעמים נפשיים ולא בריאותיים). עם הדחתה, הורידה אינה את מפלס מצעד הדונלד דקים שכיכב בבית עם מראה סיליקוני מגוחך בשפתיים ובלחיים בכיכובם של סימה בכר, אינה, ומירב ישראל שעד עכשיו אני לא מצליחה להבדיל ביניהן כולן נראות שיבוט אחת של השנייה.
הדחתה של אינה אף פינתה את הבמה לרומן החדש שצפוי להירקם בין סמואל ללירז. שצפוי להיות הרומן הכי לוהט של הבית. כפי שציינתי, לירז משכה את תשומת ליבי כבר בסרטון התדמית בכניסה לבית היא דיירת מסקרנת, יפה מבפנים כמו שיפה מבחוץ שתביא למסך שיחות אינטלקטואליות ומעניינות בניגוד למרבית הדיירים האחרים שהליהוק שלהם מתמקד בעממיות מגוחכת . נראה כי היציאה של אינה מהבית הייתה לשביעות רצונם של ההפקה שהעדיפה רומן אינטלקטואלי עמוק ומאתגר על המסך בין לירז לסמואל מאשר ילדותי המבוסס על יצרים רגעיים ומיניים בין אינה לסמואל. רק חבל שהם לא חשבו על זה לפני, עם ליהוק נמוך ולא מאוזן של דיירים שלא שווים את זמן הצפייה שלנו.
ייאמר לזכות ההפקה והעריכה של האח הגדול, שלהבדיל העונות הקודמות, העונה נתנה ההפקה במה שווה וזמן מסך ראוי לכל מועמד להדחה בפרק ההדחה, כך שאף מודח לא יכול לבוא בטענות על מניפולציות של עריכה או לטעון כי לא היה אהוב על ידי ההפקה. יחד עם השינוי החיובי של עריכה אובייקטיבית, אי אפשר להתעלם מהפרק המיותר אמש. המחצית הראשונה הרגישה כמו סרט תיכון כושל נטול מסרים ותוכן, הליהוק הנמוך קיבל פוקוס עם דגש על תכנים נמוכים, שודרו סצנות משעממות שהיו אמורות להישאר על רצפת חדר העריכה, קטעים מיותרים שהיו אמורים לשעשע וגרמו לי כצופה אי נחת ובושה על הספה ראו דוגמא מסעותיהם של אורלי אליאב והברווז של הבית.
הו, מריה מריה