לא חסרות סיבות מיוחדות להכין עוגות עשירות בציפוי ובקרם שימתיקו לנו את היום. חביבות עלי במיוחד עוגות שוקולד מפונפנות, מצופות בשלל קרמים, במרקמים שונים, בציפויים שוקולדיים ובתוספות מפתיעות.



השבוע בחרתי להגיש לכם מתכון לעוגת שוקולד טעימה, שמורכבת משכבה של עוגת שוקולד קלאסית, זו שכולנו זוכרים מילדות, ומקרם שמנת וניל וציפוי שוקולד מעל. או במילים אחרות: חגיגה של טעמים בכל ביס. אפשר להכין אותה לחגיגה ספציפית, כמו יום הולדת, יום נישואים, מסיבת הפתעה וכו', או סתם אפילו לסוף השבוע, אם בא לכם לפנק ולהתפנק.



לפורטל הקולינרי של פסקל



טיפסקל



רוצים להיות יעילים? הכינו את העוגה והציפוי יום קודם, ואת ההרכבה ביום שבו אתם מתכוונים להגישה.


אפשר לעטר את העוגה בסוגים שונים של סוכריות, חטיפי שוקולד וקוביות שוקולד בכל צורה וטעם שתבחרו.


סופרים קלוריות? הסתפקו רק בציפוי השוקולד ללא קרמים וסוכריות.


אפשר להכין את העוגה בגרסה חלבית או פרווה (ראו ברשימת החומרים).


בשלב האפייה חשוב להוציא את העוגה בזמן. אפייה ארוכה מדי עלולה לייבש את העוגה.





עוגת שוקולד עשירה



החומרים:


(לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, או 24 ס"מ – אם רוצים את העוגה גבוהה יותר)



6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים


6 כפות סוכר


1 קופסת אבקת פודינג שוקולד אינסטנט



לקרם:


1 מכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית


1 קופסת אבקת פודינג וניל אינסטנט


¾ כוס חלב או משקה סויה



לציפוי:


100 גרם שוקולד מריר


100 גרם חמאה או מחמאה


2 כפות סוכר


2 כפות ברנדי



לעיטור העוגה:


½ מכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית


½ קופסה אבקת פודינג וניל אינסטנט


½ כוס חלב או משקה סויה


חבילת קליק רגיל/שוקולד חלב ולבן/קוביות שוקולד/נטיפי שוקולד


מעט סוכריות בצבע כסף





אופן ההכנה:



1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.


2. מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.


3. טורפים את החלמונים ומקפלים אל הקצף.


4. מקפלים פנימה גם את אבקת הפודינג.


5. משמנים את התבנית, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים כ־30 דקות, או עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא נקי ויבש. מניחים להצטנן.


6. להכנת הקרם: מקציפים את השמנת, אבקת הפודינג והחלב עד לקבלת קרם חלק. חוצים את העוגה לשניים לרוחב ומורחים שכבה של קרם. מניחים על הקרם את שכבת העוגה השנייה, ומורחים בקרם את פני העוגה ואת הדפנות.


7. להכנת הציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בסיר. מוסיפים את יתר חומרי הציפוי ומחממים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהסוכר יימס. מסירים מהאש, מניחים להצטנן מעט ומצפים את העוגה.


8. לעיטור העוגה: מקציפים יחד את השמנת, אבקת הפודינג והחלב עד לקבלת קרם חלק. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן. מזלפים את הקרם על פני העוגה ומסביבה. מפזרים על כל העוגה ומסביבה את סוכריות השוקולד – חלב ולבן – וגם את הסוכריות הכסופות.


9. שומרים במקרר עד להגשה.