אנחנו נמצאים ממש רגע לפני ליל הסדר, ואתם בוודאי ערוכים ומוכנים עם שלל הרעיונות לארוחת החג שיעשירו את השולחן. אבל מה עם המתוקים?
השבוע בחרתי להציע לכם את העוגה שלי לפסח: עוגת תמרים נהדרת, נימוחה, לחה ומאוד עשירה, שסוחטת המון מחמאות כשהיא מוגשת בסוף הארוחה עם כוס תה מהביל.

מאחר שאני מגישה אותה בערב החג איני משתמשת בקרמים לציפויה, ומסתפקת בפידור קל באבקת סוכר. אם תרצו להגישה במהלך החג, אתם מוזמנים לצפות אותה בכל קרם שתבחרו. את הקרם תזלפו על פני העוגה בצורת תלתלים או תלוליות. שימו לב: אם אתם בוחרים לצפות את העוגה בקרם הקטינו את כמות הסוכר לפחות בחצי, מכיוון שהתמרים מעניקים מספיק מתיקות.

לפורטל הקולינרי של פסקל


טיפסקל:
השומרים על גזרתם יכולים לאפות את העוגה בתבנית מלבנית. רצוי להגישה כשהיא חתוכה למלבנים באורך 10 ס"מ וברוחב 3 ס"מ.
במקום להשתמש בתבנית אפייה גדולה, ניתן להשתמש בעטרות נייר קטנות מס' 2 או 3. במקום סוכר ניתן להשתמש בתחליפי סוכר.

צילום: פסקל פרץ-רובין
צילום: פסקל פרץ-רובין



עוגת אגוזים ותמרים

החומרים:
(לתבנית מלבנית בגודל 35X27 ס"מ או עגולה בקוטר 26 ס"מ).

6 ביצים, מופרדות
¾ כוס סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מ־1 לימון
מיץ וקליפה מגוררת מ־1 תפוז
½ כוס קמח מצה, מנופה
25 תמרים (מג'הול), מגולענים וחתוכים לפיסות
¼ כוס אגוזי מלך, קצוצים דק
½ כוס אגוזי מלך, טחונים דק
½ כפית קינמון
קורט ג'ינג'ר (זנגביל), טחון
קורט ציפורן, טחונה
1 כפית תמצית וניל

לעיטור:
½ כוס אבקת סוכר

לקרם חגיגי:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
100 גרם שוקולד לבן או מריר, שבור לקוביות
½ כוס שבבי שוקולד לבן
מעט קינמון

צילום: פסקל פרץ-רובין
צילום: פסקל פרץ-רובין


אופן ההכנה:

1. מערבלים את החלמונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את שאר החומרים, מלבד החלבונים והסוכר הנותר. מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה ומעבירים לקערה.
3. מקציפים את החלבונים בקערת מערבל נקייה במהירות גבוהה. כאשר נוצר קצף מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מבליעים בהדרגה את הקצף בתערובת החלמונים, עד לקבלת עיסה אחידה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־60־45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים. בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.
5. להכנת הקרם: מכניסים לסיר את השמנת המתוקה, הסוכר, סוכר הווניל והשוקולד, וממיסים על אש קטנה עד לקבלת תערובת חלקה. מאחסנים במקרר למשך לילה. מעבירים לקערת מערבל חשמלי ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד. מאחסנים במקרר.
6. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר תלתל או משונן, ומזלפים על העוגה. מעטרים בשבבי שוקולד לבן ובוזקים מעל קינמון. מאחסנים במקרר.