עברנו כמעט חודש של חגיגות מטעמים וטעמים מגוונים. אלו היו מאכלים עשירים מכל הסוגים, ובעיקר כאלו ששולבו במהלך הכנתם שפע של דבש, תפוחים, רימונים, תמרים ושאר שילובים מעניינים. כעת החלטתי שהגיע הזמן להתרווח ולהירגע עם כוס תה מהביל שלצדה כעכים מלוחים להשלמת התחושה הנינוחה. היות שבהכנת הכעכים אין משתמשים בשמרים אלא באבקת אפייה, אפשר ורצוי לשחק ולגוון בתבלינים שונים כמו פפריקה מתוקה או חריפה, כוסברה מיובשת טחונה או כמון. אני אוהבת את טעמם הפיקנטי עם כמון, מעט פלפל שחור וזרעי השומשום שנמצאים בבצק עצמו.

להכנת הכעכים נדרש זמן, לכן אני ממליצה להכין את הבצק ואז לשלב את הילדים בהכנת הכעכים עצמם. הם בוודאי ישמחו לבלות איתכם שעה או שעתיים ביצירת צורת הכעך. אומנם הצורות לא יהיו הכי מדויקות ומדוגמות, אך שמחתם של הילדים על כך שאתם מאפשרים להם להשתתף בעשייה - שווה כל צורה שתצא.

הכעכים הם פינוק אמיתי, נפלאים לאירוח קליל וסתם לנשנוש מול המרקע. הכי חשוב לזכור שהם טעימים, פריכים ומתפצפצים בפה, ולכן הם מתחסלים מהר. אז הכינו אותם בכמות כפולה ושמרו אותם בצנצנת זכוכית בעלת סגירה טובה. 

לפורטל הקולינרי של פסקל

טיפ פסקל


  •  אפשר לערבב את כל החומרים במערבל חשמלי במקום ללוש בידיים.
  •  את הבצק אפשר להכין יום קודם ולשמור אותו במקרר עד להכנה. 
  •  הכנתם כמות גדולה מדי? אתם יכולים להקפיא את מחציתה.

כעכים מלוחים עם שומשום 


החומרים ל־45־50 כעכים קטנים: 
  • ק"ג קמח מנופה
  • 200 גרם זרעי שומשום
  • 3 כפיות מלח
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות כרוויה טחונה (קימל) 
  • ¾ כוס שמן
  • 50 גרם מרגרינה מרוככת
  • 2.5 כוסות מים פושרים
להברשה וציפוי:
  • ביצה טרופה 
  • ½ כוס זרעי שומשום 

אופן ההכנה: 
1. שמים בקערה רחבה את הקמח, זרעי השומשום, המלח, הסוכר, אבקת האפייה והקימל - ומערבבים. מוסיפים אגב לישה ולסירוגין את השמן, המרגרינה  והמים. לשים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, הניתק מדופנות הקערה. משהים לתפוח כשעה וחצי.  
 
2. משמנים תבניות אפייה שטוחות של התנור, נוטלים מעט מהבצק וצרים כעכים בקוטר 3־4 סנטימטרים. בדרך זו מכינים כעכים גם משאר הבצק. אפשר כמובן ליצור מקלות מלוחים במקום כעכים, במקרה זה צרו רצועות ארוכות ודקיקות מהבצק וחתכו אותם לקטעים באורך של 15־12 סנטימטרים. 
 
3. מסדרים את הכעכים ואו המקלות בתבנית ברווחים. מברישים אותם קלות בביצה הטרופה ומפזרים מעליהם מעט זרעי שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ')  כבמשך 25־20 דקות או עד לקבלת גוון חום זהוב. מצננים ומאחסנים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית.